Magazín Elita

Průvodce zdravou konzumací alkoholických nápojů

Průvodce zdravou konzumací alkoholických nápojů

Pandemie nás naučila se o sebe více starat, dbát více o své zdraví. Postoj lidí k výživě se dramaticky změnil. Chceme být zdraví, máme větší povědomí o tom, jak a co jíst. 

Co se týče zdraví, více do sebe investujeme. Víme, že chronické nemoci, cukrovka a obezita zvyšují pravděpodobnost a průběh onemocnění.

V karanténě vzrostla konzumace alkoholu. Sklenička prosecca či vína se stala součástí instagramové prezentace. „Samozřejmě víme, že konzumace alkoholu není dobrá pro naši imunitu a zdraví, ale zároveň chápu, že izolace je těžká a po ní se naopak zase chceme bavit,“ říká výživová poradkyně Gabriela Peacock a dodává „doporučuji pacientům, aby měli alespoň tři dny v týdnu bez konzumace alkoholu a zároveň podporovali svá játra.

Čas od času se všichni rádi napijeme a zařádíme si na večírku. Letní počasí nabádá zajít na trhy, náplavku či popít s přáteli u ohně. Venkovní degustace vína jsou zkrátka skvělé i oslavy mají v letním počasí jiný rozměr. Podle Gabriely Peacock je všechno o umírněnosti, pití s rozumem a když už pijeme, o podpoře jater zase z té druhé strany „Je v pořádku se občas napít, když se o své tělo staráme“ říká Gabriela. "

Ale zde jsou tipy, které Gabriela Peacock doporučuje:

Pijte vodu

Po sklenici alkoholu vypijte vždy sklenici vody. Zpomalíte rychlost pití a navíc zůstanete hydratovaní!

Nepijte na lačný žaludek

Ideální je sníst nejdříve bílkovinu. Hummus, ořechy, olivy nebo sýr jsou skvělé, než začnete pít. Protein pomůže zpomalit výkyv cukru v krevním oběhu a tím i následné zvýšení hladiny inzulínu. Pomůže stabilizovat hladinu cukru v krvi a pomůže předcházet přírůstku hmotnosti.

Chraňte játra

Umožňuji svým pacientům pít mírně, ale vždy doporučuji kvalitní doplněk podporující játra, jako je Clean Me od GP Nutrition. Pro efektivní fungování jsou játra závislá na živinách a nejen, že alkohol vyčerpá živiny dostupné v játrech, ale musí také tvrději pracovat na zpracování alkoholu.

Doplněk Clean Me podporuje přirozené detoxikační systémy vašeho těla, jako jsou právě játra, která každý den neúnavně pracují na zbavení těla toxinů! Vitaminy A, B6, B12, C a D a folát, zinek a selen přispívají k normální funkci imunitního systému. Cholin přispívá k udržení normální funkce jater a normálního metabolismu lipidů. Hořčík, niacin, folát a vitamín B6 přispívá ke snížení únavy. "Clean Me je jeden z mých nejoblíbenějších doplňků. Zelený nápoj je navíc vynikající, obsahuje pšeničnou trávu, brokolici a výtažky z artyčoku, stejně jako zinek, vitamín C a selen,“ říká Gabriela.

Vyberte moudře

Problém s alkoholem je často v koktejlech a mixech, protože v nich je hodně cukru. Jakmile vypijete několik Piña Colad, dostáváte do sebe neuvěřitelné množství kalorií. Vždy doporučuji kvalitní lihoviny jako vodka, gin a tequila smíchané s čerstvou šťávou z citronu, perlivou vodou a ledem. Nebo volte červené víno, které obsahuje polyfenoly, které mají antioxidační a protizánětlivé účinky.

Mrkněte na etiketu

100 % ekologických vín, biodynamických vín nebo přírodních vín má po sklizni méně chemikálií a méně sulfátů. Ty mohou často způsobit nepříjemnou kocovinu a způsobit disbalanc vašeho těla!

Balení Clean me od 790 Kč.

Eshop a více info: www.gpnutrition.cz

 

Fotogalerie
12420

Další články z rubriky

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Novinky na nestátních památkách sdružených do celorepublikového projektu Objevuj památky

Novinky na nestátních památkách sdružených do celorepublikového projektu Objevuj památky

Na vlně audioknih