Magazín Elita

První problémy s menopauzou se mohou přijít již po čtyřicítce…

První problémy s menopauzou se mohou přijít již po čtyřicítce…

Zivotní cyklus ženy má své zákonitosti. Žádná neočekává období menopauzy s nadšením, ale nemusí tomu tak být. První problémy přicházejí pozvolna, ani si jich nevšimnete. Na co se včas připravit, abyste toto období s přehledem zvládla?

Kdy to přijde?

Klimakterium přichází zcela přirozeně již mezi 45 a 55 lety, jsou však ženy, u kterých nastane předčasně – dokonce už kolem čtyřicítky. Nejčasnější příznaky se přitom mohou objevit i 5 let před definitivním vymizením menstruace. Prvním varovným signálem je právě její nepravidelnost, tzv. perimenopauza. V této době začíná tělo produkovat méně a méně hormonů, což se mimo periody postupně projeví i v dalších oblastech vašeho těla.

Nepříjemné symptomy

Snad každá žena si ze všeho nejdříve začne všímat fyzických změn. S úbytkem hormonů dochází k vysychání pokožky a následné tvorbě vrásek, řídnutí vlasů a vyšší lámavosti nehtů. Dalším nelichotivým projevem menopauzy je přibývání na váze, které souvisí se zadržováním vody v těle a celkovým zpomalením metabolismu.

Nejčastější příznaky, které toto období doprovází ve většině případů, mohou navíc ovlivnit i vaše každodenní fungování. Jsou to především noční pocení a návaly horka, zaznamenat však můžete i bušení srdce a zrychlený tep, které ve vás mohou vzbuzovat pocit na omdlení. Mnoho žen má v časném stadiu menopauzy problémy i se zuby a dásněmi, které jsou náchylnější ke krvácení.

Libido v ohrožení

V neposlední řadě přichází problémy se sexem. Libido a celkovou „připravenost“ na sex ovlivňuje snižující se hladina estrogenu, ale i vaše psychické rozpoložení, které může být ze všech tělesných změn na bodu mrazu.

Změna je život

Přemýšlíte, jak takové období vůbec zvládnete? Důležité je zaměřit se více na sebe! Zkuste změnit životní styl – více se hýbejte, spěte a lépe jezte. Kromě potravin, které dodají vašemu tělu chybějící vitamíny a vápník, můžete vyzkoušet i bylinky bohaté na fytoestrogeny – přírodní látky, jež se v lidském těle chovají podobně jako pohlavní ženské hormony. S jejich pomocí dokážete účinně zmírnit negativní reakce vašeho těla na probíhající změny!

Dejte přednost bylinkám!

Místo bylinných čajů sáhněte radši po potravinových doplňcích, které vašemu tělu jednoduše dodají dostatečné množství účinných látek. Vyzkoušet můžete třeba přírodní nehormonální preparát GS Merilin Harmony obsahující ploštičník hroznatý a třezalku tečkovanou – dvě jedinečné bylinky, jejichž spojení prokazatelně snižuje návaly horka, nadměrné pocení, neklidný spánek, pocit únavy i psychické obtíže spojené s klimakteriem. Mimo to je tento klinicky ověřený doplněk stravy obohacen o vápník vitamín D3, díky nimž dochází k prevenci osteoporózy. 

GS Merilin

3měsíční kúra (90 tablet)

Orientační cena:

526 Kč

Dávkování:

1x denně jedna tableta

Účinné látky:

Ploštičník hroznatý, třezalka tečkovaná, cimicifuga racemosa, vápník, vitamin D3

Efekt lze očekávat nejdříve po 4-6 týdnech užívání

Více informací naleznete na: www.merilin.cz


Další články z rubriky

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Jarní detox v lázních na Slovensku – obnova těla i ducha zaručena

Jarní detox v lázních na Slovensku – obnova těla i ducha zaručena

Mnohočetný myelom je druhé nejčastější zhoubné onemocnění krve

Mnohočetný myelom je druhé nejčastější zhoubné onemocnění krve

Na vlně audioknih