Magazín Elita

Galakoncert Kapky naděje přinesl rekordní výtěžek

Galakoncert Kapky naděje přinesl rekordní výtěžek

Je to již 19 let, co Vendula Pizingerová zažila jeden z nejhorších momentů ve svém životě, kdy její dcera Klárka podlehla akutní leukémii. Okamžitě založila Nadační fond Kapka naděje, který dodnes pomáhá nemocnicím a plní přání dětí, které prošly náročnou onkologickou léčbou.

Letošní Galakoncert Kapky naděje v Paláci Žofín byl spojen s velkým očekáváním. Sbírka, na které se podíleli, jak drobní dárci pomocí dárcovských esemesek, tak soukromí i firemní dárci díky svým originálním projektům, se vyšplhala na rekordních 22 770 988 Kč.

Během slavnostního večera mohli diváci v sále i u televizních obrazovek vidět splněná přání hlavních hvězd. Max, Fanynka, Honzík, Kubík, Vilík a Vašík strávily část svého dětství v nemocnicích a díky Kapce naděje a jejím partnerům získaly mnoho dárků a v průběhu roku 2019 jim nadace splnila jejich tajná přání.

„Vážíme si každé koruny, kterou dostaneme, ať už od drobných dárců, tak od firem, které nás podporují. V letošním roce jsme podpořili mnoho důležitých projektů a především, dětských osudů. A se stejným nadšením a pílí se připravujeme na rok 2020, který bude zároveň oslavou 20 let existence Kapky naděje“,vysvětlit ředitel Nadačního fondu Kapka naděje Jan Fischer.  Aktuálně nadace pomáhá ve více než 48 nemocnicích v celé České republice.

Na pódiu se během večera představila řada známých osobností: Miro Žbirka, Monika Absolonová, Tereza Mašková, Václav Noid Bárta, Marek Ztracený, kapela Hodiny, Samuel Rychtar, dětský sbor Coro Piccolo a smyčcový kvartet Gadrew way. Moderátory slavnostního večera byli Libor Bouček a prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová.

Galakoncert Kapky naděje byl uspořádán především díky podpoře generálních partnerů Bambule a Sparkys. Poděkování patří i hlavnímu partnerovi Cambridge Weight Plan a partnerům TV Prima, Rádiu Impuls, časopisu Story, JCDecaux, PR agentuře GUIDELINE a Magistrátu hlavního města Prahy. Velký dík si vysloužily také společnosti: PaZi, Kytary.cz, RED HAWK SECURITY, Vinařství Paulus, Maximum catering, YNOT, Vánoční ozdoby Iva Jandová, Le Hotels Group, eHosteska.

Výtěžek z galakoncertu poputuje zejména na nákup přístrojů a vybavení do nemocnic po celé České republice.

Více informací o možné podpoře Nadačního fondu Kapka naděje naleznete na www.kapkanadeje.cz.

Fotogalerie
11489 11492 11493 11496 11497

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih