Magazín Elita

Na čem ujíždí jezdci formule? Na sušeném mase!

Na čem ujíždí jezdci formule? Na sušeném mase!

Český tým Sauber Junior by Charouz má za sebou další skvělou sezónu. Celkově šesté místo v seriálu Formule 2, úspěšně zvládnutý historicky první rok ve Formuli 3 a titul v německé Formuli 4 jak mezi týmy, tak i v pořadí jezdců. Chtěli jsme samozřejmě vědět, kde berou jezdci sílu a energii pro své úspěchy. Odpověď je jednoduchá, ujíždějí na sušeném mase! 

Je všeobecné známé, že vrcholoví sportovci musejí dbát na správný jídelníček. Jen opravdu velmi výjimečně vezmou do úst něco, co by nebylo v souladu s jejich tvrdým tréninkem a přípravou. Naštěstí dilema "jíst či nejíst" nemusí řešit u 100% Jerky, které vyrábí společnost Usušil & syn. Ta se před letošní sezónou stala partnerem týmu Sauber Junior by Charouz a maso z její dílny pilotům rychlých strojů evidentně svědčí. Ono se ale není čemu divit. Ve této české firmě nepoužívají chemii. Žádné umělé konzervanty, dusičnany ani éčka, pouze poctivě marinují a suší. Tajemství je ale ještě v něčem jiném. V tajné marinádě, kterou si zakladatelé střeží jako oko v hlavě. Výroba i dnes probíhá ručně a v malých várkách, stejně jako v minulosti, kdy kluci vyráběli jerky pro sebe a své kamarády. Díky originálnímu přístupu je Usušil & syn tak oblíbený.

Pokud jste se někdo dostal na závěrečný podnik Formule 2 do Abu Dhabí, bylo na první pohled patrné, který z jezdců si nejlepší jerky na trhu nejvíce oblíbil. Junior Ferrari Callum Ilott bez sušených plátků nedal pomalu ani krok. Krutí se zázvorem a hovězí s pepřem se prý stalo pro Brita number one". Škoda, že příští sezónu bude hájit barvy konkurenčního týmu, tam se mu takových lahůdek jen těžko dostane. „Jsme rádi, že pilotům naše 100% JERKY chutná. Je to důkaz toho, že naši práci děláme dobře. Spokojení zákazníci přibývají a to je samozřejmě skvělé,“ pochvaloval si jeden ze zakladatelů společnosti Usušil & syn Honza. Spojení se světem formule bylo podle něj dobrým tahem. „Vždycky nás formule zajímali. A když můžeme přispět k úspěchu tím, že jezdci mají spokojené žaludky, tak jsme rádi i my,” doplnil. Věříme, že toto spojení bude fungovat i v následující sezóně. A jestli jste dostali chuť na kvalitní sušené maso, tak se rozhodně podívejte sem.

Foto: Charouz Racing System

Fotogalerie
11426 11427 11428

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih