Magazín Elita

Vítězem Battle of the Kings 2019 se stalo dealerství Harley-Davidson Laidlaw’s z USA

Vítězem Battle of the Kings 2019 se stalo dealerství Harley-Davidson Laidlaw’s z USA

Harley-Davidson zná vítěze letošního ročníku soutěže dealerských přestaveb Battle of the Kings. Po napínavém průběhu, který zahrnoval národní i mezinárodní předkola, byl tento týden na veletrhu EICMA v italském Miláně korunován motocykl dealerství Laidlaw’s Harley-Davidson z USA jako Global Custom Kings a celkový vítěz soutěže Battle of the Kings 2019.

Nádherná stavba FXGTS Coast Glide od Laidlaw’s Harley-Davidson vychází z modelu Harley-Davidson Sport Glide s rozsáhlými customovými úpravami, jejichž výsledkem je jedinečný motocykl. Vítězný stroj se vrací ke kořenům stylu FXRT a s barevným nádechem Southern California skládá hold dálnici Pacific Coast Highway a kalifornskému vlivu na moderní výkonné cruisery. Jako koncept pokrývá mnoho oblastí. Jako designový skvost je víc než jen souhrnem jednotlivých dílů. Tým chtěl dosáhnout plné funkčnosti motocyklu a zároveň jej naplnit duchem Kalifornie.

„Globální komunita dealerů Harley-Davidson znovu perfektně dokázala svoji vedoucí roli v customizaci. Tyto zkušenosti jsou k dispozici na každém dealerství Harley-Davidson a jezdci na celém světě díky nim mohou změnit své stroje na jedinečné výtvory. Posílám obrovskou gratulaci všem více než 300 přihlášeným a finalistům, a zvláště celkovému vítězi 2019 z Laidlaw’s Harley-Davidson. Jejich custom je opravdu úžasná přestavba a důstojný vítěz,” říká Steve Lambert, marketingový ředitel Harley-Davidson.

Kromě vítězné stavby byly dalšími finalisty customy Warr’s Harley-Davidson z Velké Británie, Thunderbike Harley-Davidson z Německa, Calgary Harley-Davidson z Kanady a Harley-Davidson Queretaro z Mexika. Jejich motocykly připravené speciálně pro Battle of the Kings byly rovněž k vidění na výstavě EICMA, kde také proběhlo závěrečné hlasování.

Připomeňme, že Battle of the Kings je největší světová dealerská soutěž v customizaci. Toto klání představuje ty nejlepší možnosti customizace a kreativity Králů customů, kteří pracují na dealerstvích Harley-Davidson po celém světě. V roce 2018 si korunu Krále customů odnesl nováček, dealerství Harley-Davidson v Bangkoku, s jejich stavbou „The Prince“ vycházející z modelu Street Bob.

Pro ročník 2019 mohl být jako základ pro přestavbu použitý jakýkoli model v nabídce Harley-Davidson (mimo modelů Trike a CVO), takže dealeři měli větší možnosti volby. Aby tvůrci měli přesnější inspiraci, dostali na výběr ze tří kategorií stylů – Dirt, Chop a Race. Pravidla pro přestavby byla jednoduchá – 50 % dílů musí být originální příslušenství Harley-Davidson a rozpočet na přestavbu může být maximálně 50 % maloobchodní ceny základního motocyklu.

Dealeři v USA dali své soutěži ještě další rozměr. Aby inspirovali novou generaci stavitelů customů, zapojili do týmů odborné školy a nechali na přestavbách motocyklů spolupracovat i studenty.

Více informací naleznete na www.h-d.com/customkings

Fotogalerie
11289 11290 11291 11292

Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové