Magazín Elita

Grand Cru Restaurant nabízí skvělé lanýžové menu!

Grand Cru Restaurant nabízí skvělé lanýžové menu!

Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje speciální lanýžové menu, které bude dostupné pouze v týdnu od 12. - 16. 11. 2019.

Grand Cru Restaurant je znám díky své prvotřídní gastronomii a proto jsou lanýže jednou ze surovin, která má v této restauraci své čestné místo. "Na sezónu lanýžů se v restauraci těšíme celý rok. Já osobně miluji jedoduché kombinace,  nastrouhat si je na pastu s vejcem," říká Saša Pavlovič. "Samotné menu jsme ladili spolu s týmem docela dlouhou dobu. Zapojili jsme hodně kreativity a zkoušeli různé suroviny a chutě. S výsledkem jsme spokojení a už se těšíme, až lanýžové menu budeme moct nabídnout našim hostům," dodává Svatopluk Hemmer.

Celé vyjímečné menu, které dva sympatičtí šéfkuchaři sestavili, je dochuceno bílým lanýžem, který je ze všech druhů této houby, tím nejcenějším. Naleziště tohoto lanýže jsou především v Itálii, Francii, ale třeba i ve Slovinsku. Ve společnosti se stále traduje, že na hledání lanýžu se používají prasata. Ve skutečnosti se ale na lanýže chodí se speciálně vycvičenými psy. Psi jsou lepší i z hlediska ekologie, protože dokáží označit místo, kde se lanýž nachází, aniž by rozryli a tím i znehodnotili, velké množství půdy, což dělají právě prasata. 

Ke každému ze servírovaných chodů je pak připravené speciální víno, aby dokonale ladilo s chutí pokrmu. Na co se tedy můžete těšit?

Svatojakubské mušle, černý kořen, škvarky, pesto z bílého lanýže

Sauvignon Dives 2017 Burlotto Piemonte

                             ***

Ravioli, žloutek, bílý lanýž

Gavi II Mandorlo  2014 Tenuta San Pietro Piemonte

                             ***

Telecí brzlík, risotto, dýně, bílý lanýž

Barolo Acclivi 2015 Burlotto Piemonte

                             ***

Stařený steak, artyčok, pórek, bramborové suflé, omáčka Perigord

Barolo Le Vigne 2015 Luciano Sandrone Piemonte

                             ***

Čokoládový mousse s lanýžem, mandarinka, mléčná pěna, pepř

Chinato Vermouth Mancino Toscana

Pokud si chcete dopřát tento jedinečný gastronomický zážitek, nezapomeňte si v termínu od 12. - 16. 11. udělat v Grand Cru rezervaci.

Cena lanýžového menu je 3.990 Kč a vinné párování k menu stojí 1.490 Kč.

Grand Cru Restaurant, místo s jedinečným genius loci, se nachází v barokním domečku, jen pár kroků od Petrského náměstí.  Otevřeno má denně od  11:30 do 15 hodin a poté od 17:30 - 23 hodin. Jedná se o Fine diningovou restauraci, která nabízí mezinárodní i českou kuchyni, s důrazem na čerstvé sezónní suroviny. Restaurant Grand Cru také nabízí týdenní obědové menu, kde v nabídce nechybí výběr z předkrmů, polévka, několik hlavních jídel včetně čerstvé ryby, která je každý den jiná.

Tým šéfkuchařů spolu se sommeliérem dbají na dokonalý soulad jídla s vínem.

Více informací najdete na webu restaruace: www.grand-cru.cz, před návštěvou doporučujeme zajistit si rezervaci. Pokud si lámete hlavu nad tím, jak k nám přijít oblečení, hodí se dresscode business casual a casual.

Fotogalerie
11171 11172 11174

Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové