Magazín Elita

Poznejte krásy podzimní Prahy

Poznejte krásy podzimní Prahy

Podzim v Praze má své kouzlo. Barevné koruny stromů, ranní opar nad řekou, a především alespoň o trochu méně turistů. Navíc kulturními akcemi se to ve stověžaté Praze jen hemží. Obvykle si můžete vybrat hned z několika možností, kde strávíte večer. Tak vyrazte do hlavního města i vy a užijte si prima výlet plný zážitků.

Znalce hudby potěší

Pokud je hudba vaší vášní, tak můžete vyrazit hned na několik velkých koncertů, které se v Praze na podzim chystají. Duo, jehož repertoár ovládla láska a štěstí, prostě „Felicita”. Al Bano & Romina Power vystoupí v Praze 26. listopadu. Nezapomenutelní a romantičtí umělci velkých světových scén, kteří vzkřísili své dřívější vzájemné, vroucí city! Stále vyprodávají své koncerty a další generace fanoušků si notují jejich láskou naplněné písně. V Tipsport areně speciálně pro české diváky zazní takové hity jako: „Felicita", „Sempre sempre", „Liberta, „Ci Sara”, „Tu soltanto tu”, Sharzan", „Nostalgia Canaglia" a mnoho dalších.

Své nové album přijede představit také celosvětová superstar tenor Andrea Bocelli. Jako jedna z největších světových klasických hvězd prodal 80 milionů nosičů, zpíval pro papeže, prezidenty i královskou rodinu a během svého celosvětového turné zamíří již počtvrté i do České republiky. Poslechnout si jeho skladby z nového alba ´SÍ´, které oslavují lásku, víru a rodinu, budete mít možnost 30. listopadu taktéž v O2 areně. Bocelliho snad nejznámější píseň “Time To Say Goodbye" se dočkala nové verze, nazpíval ji společně se Sarah Brightman, nejúspěšnější sopranistkou na světě. Na tuto hvězdu s jedinečným hlasem, který dokonale stírá hranice mezi klasickou hudbou, muzikálem a popem se můžete těšit 8. listopadu v Tipsport areně v Holešovicích. Svým českým příznivcům přijede představit zbrusu nové album Hymn.

Pro milovníky electroswingu nabízí Tipsport arena na konci listopadu (29.11.) koncert rakouského DJ a hudebníka Parov Stelar. Ten spolu s novým albem v Praze představí i zpěvačku Elenu Karafizi, novou členku skupiny Parov Stelar Band. Pro své české fanoušky má nachystanou novou scénu, světelnou show i vizuály.

Co je na podzim v Praze lepší?

Pražskou ZOO stojí za to navštívit kdykoli v roce. Můžete se v klidu procházet po rozsáhlém areálu bez zpocených zad a většina zvířat je ještě stále ve venkovních výbězích. Lodní doprava obvykle stále ještě funguje, a tak výlet parníkem až do zoo, je skvělý zážitek. Celkově městská doprava je na podzim většinou už ve svém běžném provozu po letních opravách, výlukách a jiných srandách, které dopravní podnik umí vymyslet. Vydat se můžete na Petřín či se projít Zlatou uliščkou. Všechna pražská divadla se na podzim opět otevírají a přináší mnoho premiér. To platí i pro muzikály ve Foru Karlín nebo v Goja Music Hall. 

A kde hlavu složit?

Co by to bylo za výlet, kdyby váš zvířecí miláček musel zůstat doma. Na psí hotel zapomeňte a vyzkoušejte “pet friendly” Hotel Duo na Střížkově. V tomto hotelu jsou na domácí mazlíčky zvyklí a připraveni. Stačí dát při rezervaci vědět, že svého mazlíka chcete vzít s sebou a nemusíte se bát, že by vaše zlatíčko kdokoli vyrušoval v pokoji při siestě nebo během vašeho večerního programu. Po dlouhém dni se můžete nechat hýčkat v hotelovém wellness centru, tam ale svého zvířecího kamaráda raději neberte. Výhodou je, že všechny výše uvedené koncerty máte pouze 15 minut autem. A z centra Prahy jste městskou dopravou za čtvrt hodinky zpět na pokoji. Takže ať už se rozhodnete navštívit umělecké výstavy, nebo například vyzkoušet noční život v centru, nebudete ztrácet zbytečně čas dlouhou cestou zpátky na hotel.

 

 

Fotogalerie
11160 11161 11162 11163 11164

Další články z rubriky

V Českém Švýcarsku začíná hlavní sezona. Máme pro vás praktické tipy, jak si ji užít naplno

V Českém Švýcarsku začíná hlavní sezona. Máme pro vás praktické tipy, jak si ji užít naplno

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Na vlně audioknih