Magazín Elita

Indonéská škola vaření v SaSaZu

Indonéská škola vaření v SaSaZu

Jste milovníky asijské kuchyně a chcete ji umět připravovat? Tak zbytečně neváhejte a zapište se do kurzů přímo v restauraci SaSaZu. V každém kurzu se naučíte připravit 3 pokrmy a jeden autentický koktejl. 

Indonéská kuchyně je rozmanitá jako Indonésie sama. Vždyť je také tato ohromná země tvořena tisíci ostrovů. Existuje zde mnoho tradičních jídel a místních specialit, jejich příprava se ale často liší ostrov od ostrovu nebo dokonce město od města. Nejznámějším indonéským pouličním jídlem je zajisté nasi goreng, tedy smažená rýže, do které se přidává vajíčko, zelenina a smažené lupínky krupuk. Pokud vám to zní trochu fádně, stačí se podívat trochu hlouběji a snadno naleznete zajímavá jídla plná chutí, zeleniny, bylinek a koření. A právě ta vám pomůže v našem kurzu objevit šéfkuchař Ari Munandar. V jeho kurzu se naučíte připravit jarní rolku s krevetami, kuřetem a bambusovými výhonky Lumpia Semarang, jemnou kuřecí polévku s kokosovým mlékem a kuřetem Soto Ayam a hovězí maso v omáčce z černého pepře Sapi Lada Hitam. Připravíte si také skvělý koktejl Ginger Tini.

Šéfkuchař Ari Munandar pochází z indonéského ostrova Jáva a v minulosti pracoval ve vyhlášených restauracích Essensia hotelu Mandarin Oriental nebo Zinc v pražském Hiltonu. Ari je současně šéfkuchařem naší bratislavské restaurace SaSaZu a také vede Yazu by SaSaZu v Manifestu na Smíchově.

 
Lumpia Semarang (Spring roll filled with prawn and chicken, bamboo shoot, palm suger sauce, acar)

Lumpia Semarang (Jarní závitky plněné krevetou a kuřetem, bambusové výhondy, omáčka z palmového cukru, acar)

Soto Ayam (Chicken soup in mild coconut broth, glass noodles, bean sprouts, spring onion, egg)

Soto Ayam (Kuřecí polévka v kokosovém vývaru, skleněné nudle, fazolové klíčky, jarní cibulka, vejce)

Sapi Lada Hitam (Stir fried beef in black pepper sauce)

Sapi Lada Hitam (Smažené hovězí v omáčce z černého pepře)

Ginger Tini (gin, ginger, coconut, apple, chilli, lime)

Kurzy se konají jednou měsíčně ve vybraná sobotní odpoledne přímo v restauraci SaSaZu, trvají cca 2-2,5 hodiny a je nutné se na kurzy včas zaregistrovat.

Více informací naleznete zde.

 

Fotogalerie
10997 10998 10999 11000

Další články z rubriky

Výprava do světa pohádek. Vydejte se na místa, kde se proháněli princové i čerti

Výprava do světa pohádek. Vydejte se na místa, kde se proháněli princové i čerti

Vodácká vášeň Čechů: Které řeky sjíždět a kde si odpočinout?

Vodácká vášeň Čechů: Které řeky sjíždět a kde si odpočinout?

Attenzione! Přijďte ochutnat do Holešovické tržnice  tu pravou Neapol

Attenzione! Přijďte ochutnat do Holešovické tržnice tu pravou Neapol

Sušené maso: Atraktivní zdravá svačina pro každého školáka!

Sušené maso: Atraktivní zdravá svačina pro každého školáka!

Turistické informační centrum Středočeské centrály cestovního ruchu nově nabízí regionální produkty

Turistické informační centrum Středočeské centrály cestovního ruchu nově nabízí regionální produkty