Magazín Elita

Grand Cru Restaurant vsadil na nové trendy dvou kuchařů, protože dva jsou víc než jeden

Grand Cru Restaurant vsadil na nové trendy dvou kuchařů, protože dva jsou víc než jeden

Fine diningová restaurace Grand Cru v centru Prahy, místo, které když navštívíte, už jej nikdy s jiným podnikem nezaměníte! Je výjimečné, má skvělou atmosféru a navíc vsadila na koncept dvou šéfkuchařů. O tom, že takové spojení přináší výhody rozhodně není pochyb.

Dvojice šéfkuchařů, Saša Pavlovič a Svatopluk Hemmer spolu vytvořili tým a heslo „dva jsou víc než jeden" se zde naplňuje vrchovatě. Každý z nich má mnoholeté zkušenosti z michelinských restaurací, každý z nich vyniká v trochu něčem jiném a proto můžete očekávat prvotřídní menu, které uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Další nemalou výhodou je, že se v restauraci střídají, a tak plně pokryjí provoz restaurace a na přípravu jídel tedy vždy dohlíží jeden z šéfkuchařů.  

Svatopluk Hemmer začal svoji gastronomickou kariéru v restauraci Renaissance pod vedením známého Zdeňka Pohlreicha. Následovaly další vyhlášené restaurace, včetně hotelu Four Seasons, kde pracoval pod vedením Andrea Accordi. V té době to byla jediná restaurace ve střední Evropě s michelinskou hvězdou. Zahraniční zkušenosti sbíral ve Francii, Itálii a Rakousku, v restauracích, které se také pyšnily michelinskými hvězdami. Rád vaří českou moderní a francouzskou gastronomii, inspiruje se i italskou kuchyní. Baví ho kombinovat masa s ovocnými a citrusovými chutěmi.

Saša Pavlovič se narodil v Záhřebu a do Prahy přišel s rodiči, ještě jako dítě. Vystudoval gymnázium, ale láska k vaření ho přivedla k myšlence, stát se kuchařem. Začínal ve Švýcarsku, kde navštěvoval kulinářský institut v Lucernu. Po návratu do Prahy začal pracovat v hotelu Four Seasons, v restaruaci Allegro, také pod vedením Andrea Accordi. Díky Andreovi se Saša zamiloval do italské kuchyně. Pak se rozhodl vycestovat a sbírat zkušenosti v zahraničí. První cesta vedla do Itálie, následovalo Rakousko, Španělsko a nakonec i vzdálené Japonsko. Ve všech zemích pracoval ve vyhlášených michelinských restauracích pod vedením těch nejlepších šéfkuchařů. Po návratu do Čech začal pracovat jako kreativní šéfkuchař v síti restaurací Ambiente a jeho další kroky ho zavedly právě do Grand Cru. Jeho specialitou je úprava ryb.

Na menu v restauraci pracují vždy společně, mají stejné pravomoci a rozhodují se jako jeden muž. Oba si toto spojení pochvalují a tou největší odměnou a důkazem, že to funguje, jsou spokojení zákazníci, kteří se vracejí a nešetří chválou.

Pokud hledáte opravdový zážitek, speciální místo s výborným jídlem a dokonalým servisem, udělejte si rezervaci v Grand Cru a nebudete litovat.

Grand Cru Restaurant, místo s jedinečným genius loci, se nachází v barokním domečku, jen pár kroků od Petrského náměstí.  Otevřeno má denně od  11:30 do 15 hodin a poté od 17:30 - 23 hodin. Jedná se o Fine diningovou restauraci, která nabízí mezinárodní i českou kuchyni, s důrazem na čerstvé sezónní suroviny. Tým šéfkuchařů spolu se sommeliérem dbají na dokonalý soulad jídla s vínem.

Před návštěvou doporučujeme, abyste si rezervovali místa.

Více informací najdete na webu restaruace: www.grand-cru.cz

 

 

 

Fotogalerie
10706 10707 10708

Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové