Magazín Elita

Psí den s Davidem Krausem a dalšími VIP osobnostmi zažijete jen s Prahou 13!

Psí den s Davidem Krausem a dalšími VIP osobnostmi zažijete jen s Prahou 13!

Psí den s Prahou 13 se bude letos konat již počtvrté, a tak si správně naplánujte čas, abyste mohli  7. 9.  přijít i vy. Jistě se pobavíte, ale prioritním cílem organizátorů je pomáhat psům, proto budou během dne nabízeni pejskové k adopci, které pomohou představit dokonce známé osobnosti. Mezi nimi bude například velký milovník psů a David Kraus.   

Ten má nejvíce zaplněný diář za poslední roky, momentálně režíruje divadelní hru, začíná psát televizní seriál, hraje s kapelou i sólově a také spolupracuje na projektu spolku ALSA, na podporu nemocným zákeřnou chorobou ALS.

O Davidově vztahu ke psům a zážitkům s nimi nám sdělil několik zajímavostí. Jak si pořídili prvního psa? Na jejich chatu chodil na návštěvy opuštěný voříšek, když tam chodil každý den, řekl Adamovi a Davidovi jejich táta Jan Kraus ať si vyberou, buď on anebo pes. Tak se kluci rozeběhli k pejskovi a tátovi nezbylo než psa přijmout. Po tomto voříškovi měl Davit ještě ratlici a pak již populárního a společenského bostonského teriéra Huga, kterému je již 14 let. K němu si nyní pořídil úplně nově vyšlechtěnou rasu kontinentálního buldoga a to slečnu Evelínu. „Kamarádka mně nejprve ukázala fotku, pak mně řekla, že je údajně nějaká divná, maminka mě pošťouchla, že takové psa již nikdy nezískám a bylo rozhodnuto.“ říká s úsměvem a s Evelínou v objetí David.

Evelína je moc hodná a není konfliktní, ale zatím se toho od Huga a ani od Davida moc nenaučila. David s maminkou, herečkou Janou Krausovou, mají dohromady čtyři psy, a když jsou spolu, tak uhlídat je, to je očistec. Každý se chová jinak, každý baští něco jiného, jeden potřebuje velkou procházku, druhý nikam nechce. „Zkusil jsem jít tři psy venčit najednou, ale to už je pro mě nadlidský výkon, to bych se i těch bobků usbíral a kam s nimi, když máte plné ruce vodítek.“ dodává David.

 Na Psí den s Prahou 13 přijde s oběma pejsky. Evelína je kamarádská, ale Huga raději vezme na obojek, je trochu ostrej na psy. I když mu už je požehnaně, přece ho nebude diskriminovat a nezavře ho doma. Na to jsou psi hodně citliví a David mu i tak trochu nadržuje.

Na tuto akci byl zván několikrát, ale pokaždé byl pracovně vytížen.  Na Psím dni se letos stane patronem azylu Voříškov, který přiveze ukázat a nabídnout své svěřence k adopci. Právě díky známým tvářím se povede dostat pejsky do podvědomí dalších lidí, a tak se zvyšuje jejich šance najít nový domov. Uznejte sami, kdo by nechtěl pejska z rukou fešáka a sympaťáka, jako je David Kraus.  

A dále David vypráví: „S Hugem jsem si užil i spoustu zábavy. On miluje pozornost a tak nemá problém se producírovat na pódiu nebo před fotografy. V pořadu s mým tátou chtěl vběhnout na pódium v momentě, kdy s hosty byli živí supi. Zabránily mu v tom však skleněné dveře, které přehlídnul, a rozplácnul se o ně. Na tyto dveře vidí všichni diváci, kromě táty, a Huga odměnili obrovským potleskem, jen táta si myslel, že burácející potlesk patří jemu.“ vesele dodává David Kraus

David také popsal, jaký má vztah k útulkům. Raději tam nechodí, vždy by odcházel zdeptaný nebo se čtyřmi psy, kdyby v současné době žádné neměl. Je mu však jasné, že psi potřebují podporu a sám je v tom aktivní. Také odsuzuje množírny a nechápe, proč neexistuje zákon, který by obchodování se zvířaty takovýmto způsobem zakázal. Je neetické, aby zvířata sloužila k obohacování.

Na Psím dnu, kam 7. září přijdou do Centrálního parku Lužiny i další VIP osobností, bude velice bohatá charitativní tombola na podporu útulků. Veškeré informace najdete na webu www.psiden.cz a skvělou zprávou na závěr je, že vstupné i startovné je zcela zdarma. 

Foto: archív Psí den s Prahou 13

Fotogalerie
10605 10606 10608 10609 10611

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během