Magazín Elita

Praha se chystá na nový psí rekord

Praha se chystá na nový psí rekord

Je to již tradice, že se na začátku září sejdou v Centrálním parku Lužiny milovníci psů. Již 4. ročník Psího dne s Prahou 13, se bude konat v sobotu 7. 9. od 10:00 do 18:00. Tato oblíbená akce se koná pod záštitou starosty Prahy 13 Davida Vodrážky a vítáni jsou nejen pejsci a pejskaři, ale všichni, kteří mají čtyřnohé kamarády v oblibě. Jako obvykle bude pro návštěvníky připraven pestrý program plný zábavy, soutěží, pomoci psům v útulcích i osvěty. Připravili jsme vše tak, aby byli spokojení pejsci i majitelé, kteří budou odcházet poučenější a dozví se zase o chlup víc o svých čtyřnohých parťácích.

Na Psím dni si přijdou na své všichni – psi, rodiče, děti, milovníci voříšků i chovatelé čistokrevných plemen. Na téhle akci ale především myslíme na ty pejsky, kteří neměli štěstí na svého páníčka a stálý domov. Proto se i letos představí čtyři útulky a jejich svěřenci dostanou šanci. S pejsky bez domova se můžete seznámit a adoptovat je! Pokud je adopce velký krok, můžete pomoci i jinak. Útulky budou na místě prodávat své výrobky a jejich koupí podpoříte jejich činnost. Také se můžete podívat do stánku Super zoo a tam vybrat dárky, které by pejskům udělaly radost. Navíc na Psím dni proběhne velkolepá tombola s bohatými cenami. Výtěžek z koupě lístků se rozdělí mezi přítomné azyly. Čím více z vás dorazí, tím větší šanci na lepší život pejsci z útulků dostanou.

Vstup na Psí den i startovné do soutěží je zdarma, tudíž budete moct své pejsky přihlásit do tradičního zápolení, jako je psí dostih a tolik sledovaný skok do výšky, odkud v loňském roce vzešel nový psí rekordman. Na Psím dni je připraven bohatý program a hlavně spousta cen pro všechny soutěžící a jejich pejsky.

Majitelé si mohou na jednom místě pořídit všechno, co pro pejska potřebují. A to od základních věcí, jako jsou třeba granule a pamlsky, přes hračky, až po různé speciální "vychytávky " a nejnovější druhy pochutin na trhu. Jako památku si pejskaři odnesou fotografie z foto koutku.

Během dne vystoupí na Psím dni i VIP osobnosti. Všichni pozvaní mají samozřejmě pozitivní vztah ke psům. Buď dorazí s vlastním pesanem, nebo na pódiu podpoří chlupáče z útulku a představí jej divákům.

Kromě zábavy má Psí den za cíl také pejskaře poučit a pomáhat jim. Letos se soustředíme na první pomoc psům. Dozvíte se, jak se zachovat v případě úrazů, přehřátí, otravy či nemoci a na místě si budete moci pořídit psí lékárničku obsahující všechno, co pejsek v případě zdravotních problémů potřebuje. Novinkou bude možnost stříhání drápků zdarma, které zajistí šikovný personál z přilehlého psího salonu Jenny.  Kromě zastřižení drápků mohou hosté na akci navštívit i další stánky zaměřené na poradenství ohledně výchovy a zdraví psa.

Po celou dobu bude na akci zajištěno občerstvení, v rámci kterého si vyberou opravdu všichni. Z blízkého pivovaru poteče zlatý mok proudem a nouze nebude ani o sladkosti. Z Psího dne budou odcházet spokojení a najedení nejen psi, ale i jejich majitelé.

Sledujte všechny novinky a program na stránkách www.psiden.cz, protože toho pro vás ještě hodně připravujeme. Aktuální dění ohledně akce můžete sledovat i na FB:

 https://www.facebook.com/events/344917799677921/

Foto: archív Psí den s Prahou 13

Fotogalerie
10565 10566 10567 10568 10569

Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec