Magazín Elita

Jitka Kudláčková poukazuje na to, že vztahy jsou důležité!

Jitka Kudláčková poukazuje na to, že vztahy jsou důležité!

Česká rodinná firma JK Jitka Kudláčková je pověstná ruční výrobou jedinečných snubních a zásnubních prstenů na míru. Do reprezentativní prodejny, kde je zároveň umístěna i zlatnická dílna, chodí snoubenci z celé České republiky, aby si právě zde pořídili jedinečné symboly pro stvrzení manželského slibu. Mezi majiteli prstenů s originálním designem je i mnoho známých českých tváří, například Hanka Kynychová s manželem, Libuška Rohlíčková a Marek Dědik s manželkou Terezou. Zásnubním se pochlubila nejkrásnější česká lékárnice Jana Doležalová, která zároveň oblékla šaty Renaty Glosové, které by mohly být i svatební. „Šaty, které mám na sobě, jsou krásné, jsou v boho stylu, který je nyní velmi moderní,“ pochvalovala si skvěle vypadající Doležalová. Pro snubní prsteny si určitě opět přijde do JK Jitka Kudláčková a není divu, zásnubní prsten totiž není jediným šperkem, který z této dílny má.

Manželé a majitelé firmy Jitka Mlynarčík Kudláčková a Dušan Mlynarčík se rozhodli představit kolekci snubních a zásnubních prstenů JK Tolerace a poukázat na to, jak jsou důležité vztahy, jak je důležité manželství, a že je lepší žít ve vztahu, než být single.

„S manželem jsme se seznámili v minulém století, kdy byly jiné svatební zvyky, takže jsme si nejdříve vzájemně vyměnili zásnubní prsteny, které jsem vytvořila. Dříve to tak bylo. Snoubenci si zásnubní prsteny vyměňovali vzájemně. Dnes už zásnubní prsten dostává jen žena,“ popsala svoje zásnuby Jitka Kudláčková. Svatbu s manželem Dušanem realizovali až po patnácti letech, když byla Jitka podruhé těhotná a nechtěla Dušana oslovovat „můj přítel“. „Svatba byla velmi rychlá. Oddával nás kamarád, za kterým jsem přišla na úřad a poprosila jsem ho, že bych se chtěla v sobotu vdát. Sice byly ten víkend volby, ale vyřešil to a oddával nás v krásné novogotické kapli.“ Stejně jako zásnubní prsteny, i ty prsteny snubní vytvořila sama Jitka. „Prsteny jsem pro nás vyrobila v nadčasovém designu, protože jsem si říkala, že když vztah, tak je to napořád. Naše prsteny jsou tříbarevné, tedy ze tří druhů zlata a nemají půlkulatý tvar, ale jsou trojhranné a tím pádem jsou stále nadčasové. Tento design máme stále v nabídce v kolekci JK Tolerance a je velmi oblíbený u mladých párů.“  V tvorbě šperků ze tří druhů zlata je rodinná firma JK Jitka Kudláčková naprostou jedničkou na trhu a tvoří tyto šperky a hlavně snubní prsteny jako jedni z mála v oboru. Jejich zlatníci tak ručně skládají jednotlivé barvy zlata pro ty snoubence, kteří si tyto prsteny zvolí.

Během letních měsíců mohou muži v JK Jitka Kudláčková zakoupit vybrané modely zásnubních prstenů z kolekce JK Tolerance za zvýhodněné ceny. Ředitel firmy Dušan Mlynarčík doporučuje všem mužům zakoupit kvalitní zásnubní prsten s přírodním kamenem, který má na rozdíl od syntetického zirkonu kvalitu a trvalou hodnotu, která skvěle symbolizuje pevnost vztahu, který muž k ženě chová.
„Asi nespočítám, kolik zásnubních prstenů jsme za více než 25 let fungování naší firmy vyrobili. Ale vždy mě potěší, když k nám do prodejny přijde mladý muž vybrat prsten pro dívku, kterou chce požádat o ruku. Někteří z mužů mají o zásnubním prstenu pro svou milovanou jasnou představu, jiným v naší prodejně rádi poradíme tak, aby zvolený prsten odpovídal temperamentu a povaze dané dívky. Velmi často v této fázi narážíme na dotaz – je lepší koupit prsten s diamantem, nebo se zirkonem? Všem váhajícím mladíkům proto vždy doporučuji, ať si zásnubní prsten představí jako symbol jejich vztahu. Opravdu chtějí jen krátkodobý efekt, který brzy ztratí lesk, nebo jsou si jistí, že jejich vztah může trvat a zářit po mnoho desítek let, pokud o něj budou správně pečovat?“ Jistě je možné namítnout, že prsten s diamantem je dražší, než ten se zirkonem, ale diamant není jediným přírodním kamenem, který lze v zásnubních prstenech najít. V nabídce JK Jitka Kudláčková naleznete i zásnubní prsteny s olivínem, peridotem, topazem či tanzanitem, které jsou cenově dostupnější. „Prsten s diamantem či jiným přírodním kamenem časem neztratí na hodnotě, na rozdíl od prstenů se zirkonem. Nákup takového šperku je tedy z finančního hlediska stejně dobrou investicí, jako například nákup obrazu od vyhledávaného malíře,“ vysvětluje Dušan Mlynarčík.

Foto: JK Jitka Kudláčková

Fotogalerie
10192 10198 10199 10202 10203 10204 10205 10206

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během