Magazín Elita

Při výběru šunky si dejte pozor na sůl a tuk!

Při výběru šunky si dejte pozor na sůl a tuk!

Nenechte se už nikdy napálit při nákupu šunky. Myslete na to, že líbivé obaly mají za úkol prodávat, ale náš malý rychlokurz doporučuje, abyste se raději zaměřili na povinné etikety s údaji o kvalitě.

Podle společnost LE & CO to není zas tak složité, jak rozpoznat kvalitní šunku. Doporučuje, abychom při výběru na prvním místě hledali jakostní označení. Podle  českých státních norem (ČSN) je šunka rozřazována do tří základních typů. Čím více obsahuje svaloviny, tím vyšší bude i obsah čistých svalových bílkovin v produktu. Šunka nejvyšší jakosti má nejméně 16 % čisté svalové bílkoviny. Šunka výběrová má nejméně 13 % ČSB. Šunka standardní má nejméně 10 % a navíc může obsahovat barviva, vlákninu, škrob a rostlinné či živočišné bílkoviny.

Sledovat také musíte množství tuku a obsah soli. Tyto hodnoty by měly být v nejnižších možných hodnotách, pak je totiž můžete bez starostí nabídnout i dětem. V neposlední řadě musí být celistvá a také příjemně vonět.

Informace poskytla společnost LE & CO

 

Fotogalerie
10079

Další články z rubriky

Poznejte sílu „léčivého obilí“ a vyzkoušejte recepty z pšenice jednozrnky a dvouzrnky

Poznejte sílu „léčivého obilí“ a vyzkoušejte recepty z pšenice jednozrnky a dvouzrnky

Mezinárodní hudební festival zve v létě na krásu klasické hudby, poprvé nabízí i prohlídky barokních kostelů

Mezinárodní hudební festival zve v létě na krásu klasické hudby, poprvé nabízí i prohlídky barokních kostelů

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Památky na Vysočině otevírají své brány

Památky na Vysočině otevírají své brány

Na vlně audioknih