Magazín Elita

Ollie mezi přípravy na Dakar 2020 zařadila i závod se Šneky v Přelouči!

Ollie mezi přípravy na Dakar 2020 zařadila i závod se Šneky v Přelouči!

Překážkové závody jsou v Česku fenoménem několika posledních let a jsou stále více a více populárnější. A tak není divu, že si překážkové závody zapisují do přípravy i dakarští jezdci. Olga Ollie Roučková opět vytáhla tenisky a zapsala se hned do dvou závodních dní  a z druhého si přivezla ZLATO.  

Olga Roučková startovala: 

sobota: Malý Překážkáč 4K + v MIXU  (smíšená dvojice)  - 6, místo

Neděle: Velký Překážkáč 8K + v TEAMU (4 závodníci) - 1. místo. 

Extrémní překážkový závod Překážkáč se konal na konci dubna v Přelouči. Na závodníky čekaly dva dny plné extrémních překážek, rozmanitý terén, speciální ručkovací překážky, nošení břemen, plazení na všechny způsoby, balanc, lezení a přírodní překážky... Některé překážky byly „povinné“ a navíc závodníci bojovali i s časem, ale také s cílem udržet si svůj náramek. A tak všichni co v cíli měli zelený náramek, to znamená, že absolvovali všechny překážky, obdrželi nejen medaili, ale  i speciální Překážkácký náramek. 
Sobotní Překážkáč nabídl pěknou trasu, pohodovou atmosféru a vyžití pro celou rodinu. Hned ráno na start vběhli ti nejmenší závodníci, a tak si děti přišly na své v 1 km dlouhém okruhu s 10 překážkami. Intervalové starty, pak štafetově převzali dospěláci své kategorie. Hlavní trasa Malého Překážkáče měla okolo 6 km s 20 extrémními překážkami. „Byla to paráda, sledovat ty výkony. Jste výborní, ať s nárakemk nebo bez." bezprostředně po závodě zveřejnil Překážkáč na svém FB profilu. 
Malý Překážkáč v celkovém hodnocení Ollie doběhla v MIXU na 6 místě s časem 54:19.  „Překážkáč jsem v sobotu zkusila poprvé, příjemně mě překvapil, hodně mě bavily překážky, z přístupu organizátorů by si i zkušenější pořadatelé mohli vzít příklad. I když sobotní - Malý Překážkáč byl avizovaný jako lehčí varianta, já se závodem doslova protrápila - nohy ne a ne běžet. Poslední "povinná" překážka byla posledním pomyslným hřebík do rakve - ruce nohy ve vzduchu, ničím se nesmíš dotknout země. Poctivě jsem sledovala videa od pořadatelů, ale televize a realita je o něčem jiném. Bohužel jsme si na téhle překážce doslova vylámala zuby, a tak jsem musela odevzdat můj zelený náramek cca 50 metrů před cílem. A tak jsem namísto sprintování do cíle šla do skákacího handicapu. Asi se shodnu se všema, co tam skákali, že se jednalo o nejbrutálnější handicap závodu, ve kterém se ztratilo hodně síly a hlavně času. Celkově jsme doběhli na 6 příčce a já si tak lámala hlavu, jak odběhnu nedělní závod, který mám běžet ve 4 členným týmu, a to jako jediná baba," popsala závod duklačka Ollie.
Velký nedělní Překážkáč byl podle Ollie hardcore, čekala je prý větší nálož km a ještě brutálnější překážky. Ollie startovala v kategorii čtyřčlenných týmů, kde hostovala v týmu Šneci a společně nakonec vystoupili na stupně nejvyšší a Ollie byla jediná žena mezi 3 týmy na bedně. 

„Ráno jsem se probudila s tím, že poběžím, co to půjde. Hned u druhé překážky nazvané Mixér ze mě nervozita spadla, kluci udali pěkné tempo a já si tak běžela v závěsu. Až do překážky "podlez, přelez a ručkuj", tady mi pořadatelé opět sebrali náramek a já zase skákala handicap. Mezi tím nás dotáhnul tým za námi a my jsme si řekli, že jim prostě utečeme. Trasa vedoucí převážně lesem mě bavila, organizátoři si se závodem opět hodně vyhráli. Polovinu překážek přestavěli, a to co jsme dělali v sobotu, bylo pryč, protože teď nás čekaly nové a těžší překážky. Opět jsem přišla na to, že budu muset doma víc shybovat a běhat, a tak sem se v mezi nošením pytle a bojem o život upsala na „šnektréninky“, které kluci vedou ve Chřibské. V závěrečných 2 km Lukáš s Milošem (pozn. redakce Šneci) opravdu zatáhli a já si už ani nepamatuji, jak jsme prolétli moje obávané překážky. Jsem zklamaná, že jsem si zase neodvezla náramek, ale motivace na příští závody je to veliká. Moc bych chtěla poděkovat pořadatelům a klukům Šnekům za super závod,“ zaznělo z úst Ollie.

Vítěz Lukáš Novák se závodu zúčastnil již podruhé. „Na druhý ročník Překážkáče jsem se hodně těšil a byl jsem zvědavý, co si pořadatelé připraví. Musím říct, že překážek přibylo a běžecká pasáž byla rozmanitá. Nechyběly ani silové části. Kdybych měl porovnat s předchozím ročníkem, určitě posun vpřed. Překážky těžší, dlouhé běžecké pasáže vyměněny za technický běh v lesích a tunelech. Přibylo také silových částí, které nemám zrovna v oblibě. Pokud se bude Překážkáč ubírat tímto směrem, určitě budu pravidelným závodníkem,“ sdělil pro facebook společnosti OCRA.

Pořadatelé připravili 36 trofejí, o které se sváděly líté boje. Někteří závodníci se zapsali na dopolední závody v jednotlivcích a odpoledne startovali v týmech či mixech. Toto byl případ i Lukáše Nováka, který běžel v týmu Šneků s Ollie. Lukáš si v sobotu zaběhl dva závody, a to jako jednotlivec a ve čtyřčlenných týmech, v neděli stál se Šnekama na startu v týmech.  

Chceš si vyzkoušet závody i ty? Chcete poměřit síly s ostatními? Přihlaste se na další Překážkáč, který se bude konat 13 - 14. 7. 2019 v Přelouči. Víc informací se dozvíte na stránkách pořadatele.


VIDEO:

https://youtu.be/ZHEUloTCB5E

Foto: Překážkáč

Fotogalerie
9722 9723 9724 9725 9726 9727

Další články z rubriky

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

Na vlně audioknih