Magazín Elita

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

Trochu ostřejších burgerů se nemusíte bát, občas i taková dobrota nezaškodí, ba naopak a může, jak se říká, vypálit červa.

Ingredience:

  • Masová směs:
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 200 g tučného bůčku
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ 1žičky pálivé papriky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • čerstvě umletý pepř
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 kapky tabasca
  • Omáčka:
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžička tabasco
  • 1 lžička chilli omáčky
  • Ostatní ingredience:
  • slunečnicový olej
  • 5 listů salátu
  • 2 rajčata
  • 5 bulek

Postup:

Mleté maso dobře promícháme s ingrediencemi určenými do masové směsi. Rozdělíme si hmotu na 5 dílů a z každého vytvarujeme placičku a osmažíme ji v rozpáleném oleji.

Omáčku připravíme prostým promícháním ingrediencí, do kterých přimícháme velmi najemno nasekanou cibuli.

Bulky rozkrojíme, nasucho je lehce na pánvi osmahneme  na straně rozkrojení. Natřeme je omáčkou, na spodní část dáme list salátu na něj burger, na který dáme na kolečka nakrájená rajčata.


Další články z rubriky

Zářící vánoční Vysočina

Zářící vánoční Vysočina

Lázeňský ostrov v Piešťanech je místem, kde můžete vstoupit do nového roku v plné síle

Lázeňský ostrov v Piešťanech je místem, kde můžete vstoupit do nového roku v plné síle

Zapomeňte na punč a svařák, Mixit má nový zimní drink - speciální kombuchu!

Zapomeňte na punč a svařák, Mixit má nový zimní drink - speciální kombuchu!

Překvapte své blízké pozváním na vlastní vyladěný svařák

Překvapte své blízké pozváním na vlastní vyladěný svařák

Ani Vídeň, ani Krakov. Vydejte se za pohádkovým adventem na jih Španělska

Ani Vídeň, ani Krakov. Vydejte se za pohádkovým adventem na jih Španělska

Levandulové údolí