Magazín Elita

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

Trochu ostřejších burgerů se nemusíte bát, občas i taková dobrota nezaškodí, ba naopak a může, jak se říká, vypálit červa.

Ingredience:

  • Masová směs:
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 200 g tučného bůčku
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ 1žičky pálivé papriky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • čerstvě umletý pepř
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 kapky tabasca
  • Omáčka:
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžička tabasco
  • 1 lžička chilli omáčky
  • Ostatní ingredience:
  • slunečnicový olej
  • 5 listů salátu
  • 2 rajčata
  • 5 bulek

Postup:

Mleté maso dobře promícháme s ingrediencemi určenými do masové směsi. Rozdělíme si hmotu na 5 dílů a z každého vytvarujeme placičku a osmažíme ji v rozpáleném oleji.

Omáčku připravíme prostým promícháním ingrediencí, do kterých přimícháme velmi najemno nasekanou cibuli.

Bulky rozkrojíme, nasucho je lehce na pánvi osmahneme  na straně rozkrojení. Natřeme je omáčkou, na spodní část dáme list salátu na něj burger, na který dáme na kolečka nakrájená rajčata.


Další články z rubriky

Měšťanský pivovar Turnov a Turnovské pivnice: Síť, která propojuje poctivé pivo, českou kuchyni a tradici

Měšťanský pivovar Turnov a Turnovské pivnice: Síť, která propojuje poctivé pivo, českou kuchyni a tradici

Malé tvary, velké možnosti

Malé tvary, velké možnosti

Pro osvěžující koktejl jsou důležité suroviny a alkohol, který použijete

Pro osvěžující koktejl jsou důležité suroviny a alkohol, který použijete

Užijte si horké letní dny s osvěžujícími bezpeckovými melouny Bouquet

Užijte si horké letní dny s osvěžujícími bezpeckovými melouny Bouquet

Big Boy představuje novinky pro jaro a léto

Big Boy představuje novinky pro jaro a léto

Psí den

PURE fest