Magazín Elita

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

Trochu ostřejších burgerů se nemusíte bát, občas i taková dobrota nezaškodí, ba naopak a může, jak se říká, vypálit červa.

Ingredience:

  • Masová směs:
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 200 g tučného bůčku
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ 1žičky pálivé papriky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • čerstvě umletý pepř
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 kapky tabasca
  • Omáčka:
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžička tabasco
  • 1 lžička chilli omáčky
  • Ostatní ingredience:
  • slunečnicový olej
  • 5 listů salátu
  • 2 rajčata
  • 5 bulek

Postup:

Mleté maso dobře promícháme s ingrediencemi určenými do masové směsi. Rozdělíme si hmotu na 5 dílů a z každého vytvarujeme placičku a osmažíme ji v rozpáleném oleji.

Omáčku připravíme prostým promícháním ingrediencí, do kterých přimícháme velmi najemno nasekanou cibuli.

Bulky rozkrojíme, nasucho je lehce na pánvi osmahneme  na straně rozkrojení. Natřeme je omáčkou, na spodní část dáme list salátu na něj burger, na který dáme na kolečka nakrájená rajčata.


Další články z rubriky

Aktivní léto v Mariánských Lázních je o sportu, relaxu i rodinné pohodě

Aktivní léto v Mariánských Lázních je o sportu, relaxu i rodinné pohodě

Objev všechny barvy duhy s Waterdrop – exkluzivní edicí Pride, která mění svět

Objev všechny barvy duhy s Waterdrop – exkluzivní edicí Pride, která mění svět

Češi objevují chuť moře! Losos, krevety, tuňák i treska jsou na vzestupu

Češi objevují chuť moře! Losos, krevety, tuňák i treska jsou na vzestupu

 

Livigno zahajuje letní sezónu festivalem Above | the Bike Experience

Livigno zahajuje letní sezónu festivalem Above | the Bike Experience

Melounové léto: Čtyřchodové menu plné šťavnatých nápadů

Melounové léto: Čtyřchodové menu plné šťavnatých nápadů

Na zdraví