Magazín Elita

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

BURGER ZVANÝ PTÁK OHNIVÁK

Trochu ostřejších burgerů se nemusíte bát, občas i taková dobrota nezaškodí, ba naopak a může, jak se říká, vypálit červa.

Ingredience:

  • Masová směs:
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 200 g tučného bůčku
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ 1žičky pálivé papriky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • čerstvě umletý pepř
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 kapky tabasca
  • Omáčka:
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžička tabasco
  • 1 lžička chilli omáčky
  • Ostatní ingredience:
  • slunečnicový olej
  • 5 listů salátu
  • 2 rajčata
  • 5 bulek

Postup:

Mleté maso dobře promícháme s ingrediencemi určenými do masové směsi. Rozdělíme si hmotu na 5 dílů a z každého vytvarujeme placičku a osmažíme ji v rozpáleném oleji.

Omáčku připravíme prostým promícháním ingrediencí, do kterých přimícháme velmi najemno nasekanou cibuli.

Bulky rozkrojíme, nasucho je lehce na pánvi osmahneme  na straně rozkrojení. Natřeme je omáčkou, na spodní část dáme list salátu na něj burger, na který dáme na kolečka nakrájená rajčata.


Další články z rubriky

Zrnko, které mění svět: Mezinárodní den kávy s poselstvím

Zrnko, které mění svět: Mezinárodní den kávy s poselstvím

Mikuláš i rodiče můžou být v klidu, Ovocňák vzal letošní nadílku za ně

Mikuláš i rodiče můžou být v klidu, Ovocňák vzal letošní nadílku za ně

CK Blue Style: Léto 2026 plné dobrodružství i odpočinku je na dosah

CK Blue Style: Léto 2026 plné dobrodružství i odpočinku je na dosah

V Kutné Hoře vyhlásí Čokoládovou republiku. Festival sladkého řemesla nabídne slasti barev i chutě inspirované vesmírem

V Kutné Hoře vyhlásí Čokoládovou republiku. Festival sladkého řemesla nabídne slasti barev i chutě inspirované vesmírem

Čajová novinka v pekařství: Mallorka na pražský způsob

Čajová novinka v pekařství: Mallorka na pražský způsob

Empowering women mentoring