Magazín Elita

ŽEBÍRKA NA MEDU

ŽEBÍRKA NA MEDU

Není lepšího než žebírka v medové marinádě, navíc je připravíte snadno a rychle a nezkazí je ani kuchařský začátečník.

Ingredience:

  • 2 kg vepřových žebírek
  • 1 citron
  • 3 lžíce worcesterové omáčky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sladké papriky
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička mletého sušeného česneku
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky kremžské hořčice
  • 2- 3 snítky rozmarýnu
  • 1 lžička soli

Postup:

  1. V misce nejdříve spojíme šťávu vymačkanou z citronu a s medem. Postupně přidáme vyjmenovaná koření, pak do směsi přidáme olej, kremžskou hořčici, worcester a podle chuti dosolíme. 
  2. Žebra nakrájíme po kosti na jednotlivé dílky, nasolíme je, potřeme marinádou a vyskládáme je do pekáčku, přidáme rozmarýn. Dáme je péct při 220 °C do předem vyhřáté trouby a zhruba po 15 minutách, oheň zmírníme na 180 °C a pečeme ještě zhruba 35 minut.
  3. Upečená žebra vyjmeme z trouby a zalijeme zbytkem marinády a dopečeme je při teplotě 160 °C.  Marinádu zkaramelizuje a dá žebírkům skutečný šmrnc.


Další články z rubriky

RIO váš superfood pro vaši obědovou pauzu, díky kterému neztratíte svou pracovní flow

RIO váš superfood pro vaši obědovou pauzu, díky kterému neztratíte svou pracovní flow

Vánoční pohoda plná vůní a tradic: recept na skvělou vánočku  a další tipy od Miele

Vánoční pohoda plná vůní a tradic: recept na skvělou vánočku a další tipy od Miele

Ručník, župan a karavan. Vyrazte do maďarských termálů

Ručník, župan a karavan. Vyrazte do maďarských termálů

Inspirace pro milovníky ovocných pálenek

Inspirace pro milovníky ovocných pálenek

Světlo a tradice, které rozzáří nejen české Vánoce

Světlo a tradice, které rozzáří nejen české Vánoce

Levandulové údolí