Magazín Elita

PIKANTNÍ QUICHE

PIKANTNÍ QUICHE

Pikantní quiche nebo také prostě jen kiš je skvělou variantou pro jakoukoli párty.

Ingredience:

  • 200 g eidamu
  • 100 g goudy
  • 200 ml smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • na špičku nože mleté jalapeňos 
  • mletý pepř
  • sůl

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 5 lžic studené vody
  • 125 g másla

Postup:

Z přísad vypracujeme hladké těsto, které pak dáme na 30 min do chladničky. Pak z něho vyválíme kruh o trochu větší než je dortová forma tak, aby okraje přesahovaly zhruba do poloviny dortové formy. Nastrouháme nahrubo sýr a rovnoměrně ho rozvrstvíme na těsto.

Rozšleháme si vejce ve smetaně, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a dle vlastní chuti, opepříme, přidáme mleté chilli papričky jalapeňos, nebo čerstvé nasekané, ale jen malý kousek a zalijeme jí sýr. Pečeme v předehřáté troubě při 180° C asi tak 30 minut.


Další články z rubriky

Gin Felicita – esence Itálie z dílny Lihovaru Poněšice

Gin Felicita – esence Itálie z dílny Lihovaru Poněšice

Barevný parťák do aktovky: pití, které děti milují

Barevný parťák do aktovky: pití, které děti milují

Podzimní Stubaital: Tam, kde se odpočinek snoubí s dobrodružstvím

Podzimní Stubaital: Tam, kde se odpočinek snoubí s dobrodružstvím

Borůvkové kynuté knedlíky: sladká tradice českého léta

Borůvkové kynuté knedlíky: sladká tradice českého léta

Z bio sadu až do sklenice – poctivý mošt Jadernička

Z bio sadu až do sklenice – poctivý mošt Jadernička

Na kole jen s přilbou