Magazín Elita

SKVĚLÉ DOMÁCÍ NANUKY

SKVĚLÉ DOMÁCÍ NANUKY

Domácí nanuky jsou skvělé. My vám přinášíme dva skvělé recepty, jeden klasický tvarohový s ovocem a  druhý „párty“ nanuky, ale jen  pro dospělé.

Ovocné nanuky

Ingredience:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 100 g měkkého cukru
  • 200 g ovoce dvou druhů ovoce
  • 1 vanilínový cukr
  • 250 g krupicového cukru

Postup:

  1. Smetanu vyšleháme, přidáme tvaroh, vanilínový cukr a zakysanou smetanu a dobře promícháme.
  2. Ovoce nakrájíme nadrobno, ochutíme cukrem, část odebereme a ostatní rozmixujeme. Hmotu nalijeme do formiček na nanuky, vložíme nakrájené ovoce, také dřívka a necháme v mrazáku ztuhnout.

 

Okurkové nanuky s ginem

Ingredience:

  • 2 salátové okurky
  • 50 ml javorového sirupu
  • 50 ml ginu
  • 1 citron
  • 4 snítky máty

Postup:

  1. Jednu okurku oloupeme a je-li vyzrálejší, vyjmeme z ní semínka, druhou neloupeme a obě nakrájíme nadrobno. Přidáme javorový sirup, lístky máty, vymačkanou šťávu z citronu a vše rozmixujeme.
  2. Připravenou hmotu dáme do formiček na nanuky, když začnou tuhnout, dáme do nich dřívka  a za další 4-5 hodiny můžeme i podávat.


Další články z rubriky

Vydejte se za krásami Slovenska, nebudete litovat

Vydejte se za krásami Slovenska, nebudete litovat

Slunečná Andalusie volá. Objevte ji na čtyřech kolech díky našim praktickým radám na cesty!

Slunečná Andalusie volá. Objevte ji na čtyřech kolech díky našim praktickým radám na cesty!

Bohemia Sekt Prestige se stal šampionem mezinárodní soutěže TERRAVINO 2025 v Izraeli

Bohemia Sekt Prestige se stal šampionem mezinárodní soutěže TERRAVINO 2025 v Izraeli

Becherovka rozšiřuje nabídku likérů o novinku s příchutí grepu a chmele

Becherovka rozšiřuje nabídku likérů o novinku s příchutí grepu a chmele

Sendviče, co vás dostanou do kolen – Pastrami Pop Up je zpátky v Holešovické tržnici!

Sendviče, co vás dostanou do kolen – Pastrami Pop Up je zpátky v Holešovické tržnici!

Písecký víkend módy a designu

PURE fest