Magazín Elita

MELOUNOVÝ SORBET

MELOUNOVÝ SORBET

Nejlepším sorbetem, který vás vždy příjemně osvěží, je ten melounový.

Ingredience:

  • 500 g dužiny z vodního melounu
  • 150 ml vody
  • 80 g cukru
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 500 ml ledová tříšť

Postup:

Svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout. Důkladně rozmixujte dužinu z melounu, ale bez pecek. Vše smícháme, přidáme limetkovou šťávu a ledovou tříšť. Zmrzlinu dáme zmrazit v nerezové misce do mrazničky a každou půlhodinu promícháme, minimálně 3x. Mrazíme do té doby, dokud nezatuhne.


Další články z rubriky

Buddha-Bar Praha: nové zimní menu šéfkuchaře Jana Voráčka

Buddha-Bar Praha: nové zimní menu šéfkuchaře Jana Voráčka

Zimní Instagram průvodce: fotogenické Livigno mimo sjezdovky

Zimní Instagram průvodce: fotogenické Livigno mimo sjezdovky

Káva ve vánočním cukroví: vůně, která kouzlí atmosféru

Káva ve vánočním cukroví: vůně, která kouzlí atmosféru

Tipy na dárky na poslední chvíli, které nejsou neosobní ani obyčejné vouchery

Tipy na dárky na poslední chvíli, které nejsou neosobní ani obyčejné vouchery

Vánoční Bratislava: adventní kouzlo na Dunaji

Vánoční Bratislava: adventní kouzlo na Dunaji