Magazín Elita

KOSMETIKA PRO MODERNÍ CHLAPY? INSPIRUJTE SE 3 TIPY OD HAWKINS & BRIMBLE

KOSMETIKA PRO MODERNÍ CHLAPY? INSPIRUJTE SE 3 TIPY OD HAWKINS & BRIMBLE

Péče o pleť už v dnešní době není jen výsadou žen, ale i moderních mužů! Zatímco předešlé generace si vystačily s mýdlem a pořádně ostrou břitvou, dnes se nabízí řada možností, jak svou pokožku udržet atraktivní, zdravou a přesto mužnou. Jak si ale mezi kosmetickými pomocníky vybrat a které rituály je vhodné dodržovat? Inspirujte se tipy britské značky Hawkins & Brimble, které z každého chlapa vykouzlí přitažlivého gentlemana.

1. Čistota je základ

Čistá a voňavá pokožka je asi tím nejzákladnějším, co nás v péči o zevnějšek může napadnout. Zároveň je ale potřeba myslet i na to, abychom o svou pleť, pokožku i vlasy pečovali správným způsobem. Obyčejná mýdla mají tendenci spíš vysušovat, proto si ve výsledku jejich používáním můžete ublížit. Jelikož muži mají obvykle rozšířené póry a aktivní mazové žlázy, při ztrátě hydratace u nich pak mohou vzniknout různé kožní problémy. Stejné je to i s šampóny, jejichž špatný výběr může mít za následek vznik lupů nebo padání vlasů. Aby zůstala pokožka vašeho těla i pleť ve správné rovnováze, doporučujeme používat mýdla, sprchové gely a šampóny s přírodními ingrediencemi a bez obsahu zbytečných chemických složek, jako jsou parabeny, barviva či SLS. Vyzkoušejte třeba sprchový gel Hawkins & Brimble s jemnou vůní elemi a ženšenu nebo mycí gel na obličej, jenž zajistí péči i pro holením namáhanou pleť.

Náš tip: Pro co nejdokonalejší vyčištění pleti sáhněte 2-3x týdně po peelingu, který odstraní i nečistoty usazené hluboko v pórech. Výsledkem bude nejen svěží vzhled pokožky, ale i zabránění zarůstání vousů.

2. Blahodárná hydratace

Hydrataci jsme už zmínili a znovu ji zdůrazníme, jde totiž o nejdůležitější krok, který vám zajistí krásnou a zdravě vyhlížející pokožku. Vysušování pokožky vede ke ztrátě pružnosti a ta zase ke vzniku nehezkých vrásek, takže pokud si chcete zachovat mladistvý vzhled i do budoucna, musíte s péčí začít včas! Druhým nepříjemným problémem způsobeným nedostatkem hydratace může být podráždění pleti, která je namáhaná především při pravidelném holení. Proto doporučujeme používat speciální krém po holení, který kůži zklidní a také zredukuje její zarudnutí. Balzám Hawkins & Brimble s přídavkem olivového a mandlového oleje navíc doplňuje vlhkost a snadno se vstřebává.

Náš tip: Pěstujete si knír nebo pořádný plnovous? Pak neomezujte hydrataci jen na oblast obličeje! Vyživující olej na vousy a knír od Hawkins & Brimble - obsahující arganový olej, vitamín E a mastné kyseliny - pronikne až ke kořínkům a regeneruje poškozené folikuly. Výsledkem budou měkké a lesklé vousy, které jen tak nezešednou :).

3. Perfektní styling

Správný gentleman chodí vždy upravený! Protože dokonalý vzhled není jen o péči, ale i celkové úpravě vlasů a vousů, nezapomeňte na závěr svých zkrášlovacích rituálů sáhnout po kvalitní stylingové a holící výbavě. Začít můžete u balzámů nebo krémů na holení, které v doprovodu štětky s přírodními štětinami vykouzlí dokonale hladkou tvář. Toužíte-li konečně zkrotit a zafixovat své nepoddajné vlasy nebo rozcuchaný účes, zaručeně úspěšné budou stylingové vosky či pomády, které lze aplikovat do suchých i vlhkých vlasů.

Fotogalerie
8090

Další články z rubriky

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Přidejte se k revoluci v praní. EcoHaus spustil kampaň na HitHitu

Přidejte se k revoluci v praní. EcoHaus spustil kampaň na HitHitu

Na vlně audioknih