Magazín Elita

JAK ČEŠI MÁLEM PŘIŠLI O PRAŽSKOU ŠUNKU

JAK ČEŠI MÁLEM PŘIŠLI O PRAŽSKOU ŠUNKU

Vzpomenete si ještě na charitativní kalendáře společnosti LE & CO, výrobce těch nejkvalitnějších uzenin, na kterých Martin Dejdar s Jitkou Čvančarovou bojují a pečují o Pražskou šunku, jako o cennost největší? Uplynul nějaký čas a Pražská šunka si s lehkou nadsázkou zaslouží pozornost ostrých agentů. Po mnoha letech totiž Češi, navzdory mnoha námitkám, vybojovali zápis této delikatesy na seznam Evropské unie Zaručených tradičních specialit.

Pražskou šunku údajně jako první začal vyrábět v roce 1857 pražský řezník a uzenář František Zvěřina. Speciálně připravovaná šunka od kosti zakrátko dobyla celou Evropu. V každé zemi si však její zpracování trochu poupravili, ale žádná nechutná jako ta vyrobená u nás.

Společnost LE & CO se věnuje výrobě vysoce jakostních uzenin, přesto mimořádnou pozornost cílí na šunky, které jsou určené dětem. Při jejich výrobě je zcela zapovězeno používání vlákniny, barviva, škrobů a rostlinných či jiných živočišných bílkovin. Obsahují velmi vysoký podíl masa, většina druhů je vyráběna z vysoce kvalitní celosvalové vepřové kýty.

Foto: LE & CO

Fotogalerie
8069 8070

Další články z rubriky

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Památky na Vysočině otevírají své brány

Památky na Vysočině otevírají své brány

Zelená hora po finální rekonstrukci ambitu jako rubínový klenot v krajině

Zelená hora po finální rekonstrukci ambitu jako rubínový klenot v krajině

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

Na vlně audioknih