Magazín Elita

TRIBUTO COLECTION – NOVÁ EDICE PRESTIŽNÍCH RUMŮ HAVANA CLUB

TRIBUTO COLECTION – NOVÁ EDICE PRESTIŽNÍCH RUMŮ HAVANA CLUB

Po úspěchu z roku 2016 představuje Havana Club limitovanou edici Havana Club Tributo 2017 v omezeném počtu 2500 lahví. Nový prestižní rum je namíchán z těch nejvybranějších a nejjemnějších rumů z archivních rezerv Havana Club. Každá láhev je očíslována a označena podpisem Asbela Moralese, který v současnosti zastává funkci Havana Club Maestro del Ron Cubano.

Edici Havana Club Tributo 2017 je namíchána z nové směsi ručně vybraných základových rumů a několik desetiletí staré „aguardiente“ - neboli alkoholové báze. „Aguardiente“ je srdcem tohoto rumu a její chuť zrála v až 80 let starých sudech. Výsledkem je výjimečný rum s výrazným suchým tónem a poutavou škálou chutí, která vyzdvihuje a vzdává poctu té nejvybranější kubánské cukrové třtině. Edice 2017 se vyznačuje jantarovou září a příchutí čokolády, tabáku a kávy.

Havana Club Tributo Colection je v prodeji od března 2017 za doporučenou maloobchodní cenu 8.599Kč za 70cl láhev.

Namíchejte si svůj cocktail Old Fashion podle receptu ambasadora značky Havana Club a profesionálního barmana Jakuba Vinše

Ingredience:

  • 1 lžička cukrového rozvaru (docílíte ho pomalým svařením cukru s vodou)
  • 1 dsh angostura bitters
  • 1 dsh orange bitters
  • 4 cl Havana Club Seleccion de Maestros

Postup:

Do whiskové sklenky nadávkujte 1 lžičku cukrového rozvaru, přidejte 1dsh angostura bitters a 1dsh orange bitters. Vložte velký kus ledu do whiskovky a přidejte 4cl Havana Club Seleccion de Maestros. Následně všechny ingredience promíchejte lžičkou a ozdobte pomerančovou a citrónovou kůrou pro aroma cocktailu.

Jakub Vinš, ambasador značky Havana Club

Jakub Vinš začal pracovat v pražském koktejlovém baru Bugsy’s Praha v roce 2011, kde získal zkušenosti jak s přípravou míchaných drinků, tak s prémiovými destiláty. V roce 2016 začal pracovat pro společnost Jan Becher Pernod Ricard na pozici Brand Ambassador Havana Club pro ČR. V předchozích letech se zúčastnil mnoha seminářů a barmanských soutěžích, díky nimž získal zkušenosti, které předává svým studentům.

Rum byl vždy jeho oblíbený destilát, ale zcela si ho podmanil, když ho jeden z osmi kubánských mistrů výroby rumu Asbel Morales vyškolil ve svém kurzu. Nyní s nadšením jeho vlastním předává své vědomosti, zkušenosti a lásku k rumu svým studentům.

Více informací získáte na www.havana-club.cz  a  www.prestigeselection.cz


Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové