Magazín Elita

BATIST NEJ SESTŘIČKU NAJDETE V OSTRAVĚ!

BATIST NEJ SESTŘIČKU NAJDETE V OSTRAVĚ!

Letošní ročník jsme viděli na vlastní oči, byli jsme totiž v porotě a můžeme jen potvrdit, že modeling nemusí být vždy jen pro dívky, které jsou neobyčejně vysoké a zároveň neobyčejně štíhlé. Své o tom ví dvanáct zdravotních sestřiček, které se probojovaly do finále soutěže BATIST Nej sestřička. V sobotu 8. října se ve zcela zaplněném sále Městského divadla Dr. Josefa Čížka konal již osmý ročník této velkolepé akce, kterou skvěle moderovala Štěpánka Duchková.

O zdravotních sestřičkách se často říká, že jsou to andělé. BATIST Nej sestřička je tedy soutěž těch nejlepších andělů českých zdravotnických a sociálních zařízení. Cílem je vybrat nejlepší zdravotní sestru nejen z odborného hlediska, ale i z pohledu lidského.

Jestliže však očekáváte, že jde o sestřičku krásy, pak jste na velkém omylu. Do soutěže se totiž hlásí opravdové dámy, krásné nejen svým tělem, ale i duchem. Jsou vzdělané, přátelské a je s nimi zábava.

Sestrám potlesk a přehlídkové molo sluší.

Akce byla opět velkolepá. Organizátoři, pořadatelé, sponzoři a partneři této akce nelitovali námahy, invence ani prostředků, aby hlavní smysl akce- poděkování zdravotním sestřičkám, byl odpovídající významu jejich práce. Nebyla to premiéra, akce se letos konala již po poosmé a organizátorem soutěže nebyl nikdo jiný než David Novotný, který celou akci vymyslel a je autorem celého projektu. Pořádal ji tradičně významný výrobce a distributor zdravotnických pomůcek z Červeného Kostelce BATIST Medical, a. s.

Volba Nej sestřičky

Úkolem poroty bylo zvolit z dvanácti finalistek Nej sestřičku. Byl to úkol nesnadný, neboť již samotné finalistky byly pečlivě vybírány v předběžném kole z celkového počtu 511 přihlášených zdravotních sestřiček z různých nemocnic po celé České republice. Dvanáct sestřiček se utkalo v disciplínách jako je představení a setkání s patronem, módní přehlídka sesterských uniforem Zdravtex či úkol ze zdravotnictví. Při posledním úkolu ošetřovaly sestřičky letošní vítěze Muže roku Jakuba Krause a Muže roku Josefa Kůrku.

Osobnosti poroty     

V porotě zasedl Radim Uzel, Jiří Krampol, Hana Krampolová, Kateřina Kornová, Uršula Kluková, Pavel Trávníček, Česká Miss Andrea Bezděková, Monika Trávníčková, Eva Hrušková. Uršula Kluková si postěžovala, „že bude muset na operaci s šedým zákalem, čeká mě to v Náchodské nemocnici v listopadu, bohužel tím pádem přijdu o práci na divadelních představeních“ posteskla si Uršula Kluková. Nejvíce služeb sestřiček využívá Hanka Krampolová při jejich nemocech.

Během programu vystoupili Tomáš Savka, Marcela Holanová, Heidi Janků, Michaela Gemrotová, Marián Vojtko, Jakub Smolík, Sharkass, Michaela Dolinová, Daniela Šinkorová. Jakub Smolík prozradil, že když byl malý, tak chtěl být doktorem, při svém vystoupení si oblékl plášť a byl za doktora. Marián Vojtko v zákulisí sháněl léky na chřipku, ale stačil mu polibek od Michaely Gemrotové.  

A která sestřička se stala tou NEJ?

Porotu nejvíce okouzlila a BATIST Nej sestřičkou 2016 se stala Marcela Murasová z Městské nemocnice Ostrava, kde pracuje jako vrchní sestra na neurochirurgickém oddělení, je jí 40 let. „Já opravdu zájezd v hodnotě 30 000Kč od Cestovní kanceláře Firo Tour. Dostala šperky Chartage, poukázky do kliniky Aurum Clinic Dr. Ivany Němečkové, proměnu v salonu Bello by Pity a řadu dalších cen.

2. místo Nej sestřička získala Jarmila Ryvová z Nemocnice Sokolov, je vrchní sestrou na ortopedickém oddělení, je jí 45 let.

3. místo Nej sestřička získala Jana Zelenková z Fakultní Nemocnice Motol, které je 56 let a pracuje jako vrchní sestra pneumologické kliniky. 

Vedlejší cenu BATIST Sympatie Nej sestřička získal Jakub Šesták z Fakultní nemocnice Brno, kde pracuje v programu Domácí plícní ventilace, vítěz obdržel víkendový pobyt v Hotelu Rajská Zahrada v Novém Městě nad Metují.

Sestřičky dostaly řadu dárků jako šaty od společnosti Batist Medical a firmy Bernhardt – obchod najdete v pasáži Černá růže v Praze, dárkový baliček od Beauty Potion, sadu oblečení od firmy Zdravtex Olomouc, oblečení od Pepe Jeans, balíčky od Salonu Libotowska Praha, dárkovou tašku od Královéhradecké lékárny, dárkový balíček od Dr. Konrad, dárek www.sestryvakci.net, dárkový balíček od Neofyt a výrobků Phyteneo, boty Hogl a další dárky.

O účesy a make up se postaral salon Bello by Pity.

„Jsem rád, že se to povedlo, sestry mají náročnou a obětavou práci, jsem rád, že tuto akci berou jako zpestření své těžké a náročné práce,“ dodává David Novotný.      

Záštita finále.

Na akci dorazila hlavní sestra Ministerstva zdravotnictví Alice Strnadová, náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní pojištění Tom Phillip, místopředsedkyně zdravotního výboru Poslanecké sněmovny Soňa Marková, krajská radní pro zdravotnictví Jana Třešňáková či prezidentka České asociace sester Martina Šochmanová. Ocenili především zdravotní práci sestřiček, která je důležitá a bez nich by se žádná nemocnice neobešla. Každá sestřička by měla být milá, usměvavá a dodat sílu pacientům dodala Soňa Marková.

Celá akce byla charitativní.

Generální ředitel BATIST Medical a.s., Ing. Tomáš Mertlík a David Novotný předal výtěžek ve výši 20 000 Kč pro Farní charitu v Neratovicích a dále 19 884Kč pro Nadaci Naše Dítě a Nadační fond Šárky Birke.

„Zdravotní sestry jsou důležitým článkem mezi pacienty a lékařem. Jsme potěšení, že zrovna my, můžeme být součástí této akce,“ zdůraznil důležitost sester ve zdravotnictví generální ředitel Ing. Tomáš Mertlík, MBA.

 

Fotogalerie
5949 5950 5951 5952

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během