Magazín Elita

DŘEVORUBECKÝ DEN PRO CELOU RODINU V BOTANICKÉ ZAHRADĚ!

DŘEVORUBECKÝ DEN PRO CELOU RODINU V BOTANICKÉ ZAHRADĚ!

Spadané listí je nejen znakem podzimu, ale i nezbytné práce na zahradě. Sklízíme úrodu, obstaráváme dříví na zimu a pomalu připravujeme zahradu na zimní spánek. Ulehčit nám to jednoznačně může to správné nářadí, které si 8. října 2016 můžete vyzkoušet na Dřevorubeckém dnu, který se koná v pražské Botanické zahradě v Troji!

Odborníci nejpovolanější – pracovníci Botanické zahrady Vám spolu se specialisty předního výrobce zahradního náčiní, ikonickou finskou značkou Fiskars, prozradí spoustu tipů, jak si na zahradě usnadnit práci. Vše si budete moci vyzkoušet přímo na místě!

Dřevorubecký den v Botanické zahradě se koná 8. října 2016 od 11:00 do 16:00 hodin. Společnost Fiskars, která je spoluorganizátorem akce, s Botanickou zahradou dlouhodobě spolupracuje a podporuje ji především darovaným zahradnickým náčiním, bez jehož spolehlivé pomoci si „pražskou botanickou“ ani nedovedeme představit!

Dřevorubecká instruktáž

Odborníci Fiskars Vám v rámci dřevorubecké instruktáže předvedou, jak správně a co s nejmenší námahou sekat dříví. Vysvětlí vám také, jak si vybrat ideální sekeru. Rovnou na místě si budete moci vyzkoušet sekání přímo se špičkovými sekerami značky Fiskars, které patří mezi špičku ve své třídě. Ohledně péče o květiny, záhony, stromy i keře na zahradě i v domácnosti vám zase poradí zkušená zahradní poradkyně Ludmila Dušková, kterou můžete znát z různých televizních pořadů nebo díky její odborné knižní tvorbě.

Budeme moc rádi, když nám stejně jako loni pomůžete vyčistit Botanickou zahradu od listí. K tomu jsou samozřejmě potřeba kvalitní hrábě, jež též poskytne společnost Fiskars. Hrábě na listí Fiskars s pružnými plastovými zuby a širokou hlavou se na podzim totiž postarají o dokonalý úklid každé zahrady.

Veškeré náčiní, které si na místě vyzkoušíte, si budete moci na místě i koupit od největšího distributora nářadí Fiskars na českém a slovenském trhu společnosti Nohelgarden.

Myslíme na děti i na leváky

Určitě s sebou neváhejte vzít vaše malé ratolesti, protože i pro ně bude připravený program. Kromě možnosti pomoci „dospělákům“ s úklidem zahrady pomocí dětské řady nářadí My First Fiskars, si budou moci vyrobit vlastního létajícího draka, tradiční symbol podzimu. Jejich výrobu usnadní nůžky Fiskars, které budou připravené i ve verzi pro leváky.

Tombola pro charitu

Při tvorbě programu jsme mysleli i na charitu, na kterou poputuje výtěžek z bohaté tomboly o věcné ceny. Vyhrát budete moci spoustu oblíbených produktů Fiskars pro domácnost nebo pro zahradu. Uděláte tak radost sobě a zároveň podpoříte dobrou věc.

Pokud tedy ještě nemáte plány na sobotu 8. října 2016, určitě s námi přijďte strávit čas venku, užít si spoustu zábavy a dozvědět se mnoho zajímavých informací. Svačinu můžete nechat doma. Občerstvení budete moci zakoupit přímo na místě a pro fajnšmekry bude hotov i vynikající dřevorubecký guláš.

Jak se do Botanické zahrady dostanete?

Pokud pojedete autem, doporučujeme parkovat u severního vchodu, kde najdete větší parkoviště – nachází se v ulici K Pazderkám. A jestli za námi dorazíte autobusem, stačí nasednout na autobus linky 112, 236, 144 nebo 102 a dojet na zastávku “Botanická zahrada Troja“ nebo “Na Pazderce“. Těšíme se na Vás!

Fiskars je přední globální dodavatel produktů pro zahradu, domov a outdoor. Skupina Fiskars vlastní portfolio silných a respektovaných mezinárodních značek, jako jsou Fiskars, Iittala nebo Gerber. Firma byla založena roku 1649 a je zapsána na NASDAQ OMX, v Helsinkách. Fiskars  je zároveň nejstarší finskou firmou. Rekordní prodeje sítě Fiskars jsou 798 milionů eur v roce 2013. Skupina zaměstnává zhruba 4100 lidí ve 20 zemích světa. www.fiskarsgroup.com

Fotogalerie
5893

Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec