Magazín Elita

SVĚTOZNÁMÉ ITALSKÉ ZMRZLINÁŘSTVÍ AMORINO POPRVÉ V ČESKU

SVĚTOZNÁMÉ ITALSKÉ ZMRZLINÁŘSTVÍ AMORINO POPRVÉ V ČESKU

Amorino, jedna z nejúspěšnějších italských zmrzlinářských značek, se poprvé představuje v České republice.  A sotva se první česká pobočka tohoto světového řetězce objevila začátkem července v historickém centru Prahy, hned si získala příznivce. Během dvou prázdninových měsíců tu vytočili 10 a půl tuny zmrzliny. Ty jsou v Amorinu vyhledávané nejen kvůli své lahodné chuti a unikátnímu složení, ale i pro svůj  vzhled. Jejich aranžování do podoby růží nejrůznějších chutí a barev je ve zmrzlinářském světě výjimečné, každá porce je tak zároveň malým mistrovským dílem. Amorino má dnes kolem 150 poboček od Ameriky, přes západoevropské země až po Dubaj a Soul. Česká metropole se tak stává pro značku branou do východní Evropy.  

Zmrzlinářství Amorino Praha otevřené na jedné z nejlukrativnějších obchodních adres – na rohu Malostranského náměstí a Mostecké ulice - nasadilo laťku hodně vysoko. Láká na celkem 30 druhů mléčných gelat a ovocných sorbetů z nejlepších surovin dovezených z celého světa, vždy čerstvých, bez dochucovadel a konzervantů. “Když vanilka, tak z Madagaskaru, když káva, tak z Mexika, kokos je ze Srí Lanky, Mango pochází z Indie a citróny a pistácie jsou sklízené v Itálii,“ popisuje Vojtěch Kučera, manažer české pobočky Amorina. Různé příchutě tu lze před nákupem ochutnat a zmrzlinovou růži si pak nechat poskládat podle vlastní chuti. K těm nejoblíbenějším patří naprosto jedinečné sorbety z čokolády nebo pistácií: lahodné sorbety s bohatou chutí i aroma tu jako jediní v Praze umějí připravit bez mléka, veganské a v bio kvalitě, takže si je bez obav mohou dát i lidé s intolerancí laktózy. Malinovou zas ocení ti, co hledí na linii: ze všech nabízených příchutí je v ní nejméně cukru, protože je speciální odrůdy sladkých malin. Žádná ze zdejších zmrzlin také není přemražená: mají totiž jen – 13°C, takže se jejich chuť může na jazyku plně rozvinout.

Amorino – zmrzlina pro náročné

K výjimečným zmrzlinám patří také gelato ze zeleno-červených pistácií, které se pěstují na sopečné straně Sicílie a sklízejí se jen jednou ze dva roky – což je právě tuto sezónu. Oblíbená je také lehká letní zmrzlina ze směsi citrónové trávy, ananasu a dalšího tropického ovoce. K „tahákům“ patří podle Vojtěcha Kučery také Amarena, typicky italská příchuť kombinující vanilkový krém s hustou šťávou z červených třešní. Další specialitou jsou také makronky plněné zmrzlinou a rafinované zmrzlinové nápoje. Pestrou nabídku připravuje Amorino také na podzim a zimu, kdy si budou moci jeho návštěvníci pochutnat třeba na zmrzlinových dortech nebo originální čokoládě. Tu Amorino vyrábí jak ve formě lahodných horkých nápojů, tak v podobě klasických tabulkových čokolád.

Značku Amorino Gelato založili v roce 2002 dva italští kamarádi – Paolo Benassi a Cristiano Sereni. Jak už z názvu i jejich andělského loga vyplývá, vedla je k tomu láska ke všem mraženým dobrotám. Vsadili na výrobu nejkvalitnější, čerstvé zmrzliny připravované výhradně z přírodních surovin, bez umělých barviv a příchutí. A zaměřili se i na vzhled: začali ze zmrzlin vytvářet krásné květy v podobě lahodných růžiček. Okamžitě zaznamenali rychlý, úspěšný start a jejich útulné zmrzlinárny, z nichž zároveň dýchá luxus, vášeň i nostalgie, se objevily v mnoha zemích světa. Momentálně má Amorino okolo 150 poboček v mnoha metropolích. Ty se, podobně jako v Praze, nacházejí vždy na těch nejatraktivnějších a zároveň i nejfrekventovanějších místech.  Kromě Itálie je značka velmi populární také ve Španělsku, Francii a ve Spojených Státech. 

Zdroj a více informací: www.amorino.com

 

Fotogalerie
5748 5749 5750

Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové