Magazín Elita

TGI FRIDAY´S MÁ VELKÉ NAROZENINY!

TGI FRIDAY´S MÁ VELKÉ NAROZENINY!

Na začátku byla touha seznámit se s letuškami.

Tak prozaický byl počátek vzniku legendární restaurace s příjemnou atmosférou, kde je kterýkoliv den pátkem. Autentická restaurace TGI Friday´s letos v březnu oslavila 50 let od otevření první restaurace v New Yorku. Ta „naše“ česká, je o něco mladší. V těchto dnech došla do bran plnoletosti. A slavilo se s plnou parádou

T.G.I. Friday´je jedinečné především v přípravě jídel, kde nechybí legendární whisky Jack Daniel’s. Od dob svého založení je značka věrná tradici, týmové práci a jedinečné atmosféře restaurací po celém světě.  Všechno začalo díky jednomu muži a jeho touze seznámit se s letuškami….

Za vznikem této, dnes již legendární, značky, jejíž jméno symbolizuje pohodu a volný čas, stojí prodavač parfémů Alan Stillman. V roce 1965 si Alan na rohu newyorské 63. a První Avenue založil bar ve snaze navázat kontakt s krásnými stevardkami žijícími v okolí. Barem s dřevěnými podlahami, typickými lustry od Tiffanyho s tlumeným světlem a fešnými barmany chtěl místním nezadaným nabídnout ideální místo pro nenucené seznámení. Jako jeden z prvních businessmanů zařadil do programu dnes již legendární Ladies Night. Strategie postavená na kvalitních a rozmanitých drincích a přitažlivých barmanech mu od začátku vytvářela před podnikem dlouhé fronty. Původní zaměření se ukázalo jako nedostatečné a tak později přibyla také kuchyň postavená na výběrových surovinách, rozsáhlém menu, i na populárních bramborách Loaded Potato Skins. Nejen výtečná kuchyně, ale i působivá barmanská show zajistila T.G.I. Friday´s slávu po celém New Yorku.

Restaurace s typickým designem a kuchyní nechybí od roku 1997 ani v Praze. Na autentické americké kuchyni nejen v podobě šťavnatých burgerů, steaků nebo žeber s oblíbenou  omáčkou doplněnou o perfektní alkoholické i nealkoholické koktejly si můžete pochutnat v T.G.I. Friday´s v ulicích Na Příkopech a Nádražní na Andělu. V letošním roce TGI Friday´s dosáhlo v Čechách plnoletosti, i proto si pro své zákazníky připravili po celý listopad řadu akcí a slev.

Oslavy vyvrcholily 19. listopadu na smíchovské pobočce velkou party pro pozvané hosty, která byla spojena s podporou charitativního projektu Dejme dětem šanci. Celým večerem provedl velmi příjemně herec a moderátor Miroslav Hrabě. Hosté si mohli pochutnat na skvělých amerických dobrotách, pobavit se při vystoupení členů hudební skupiny Eddie Stoilow i nadané začínající zpěvačky Zuzany Holakovské z dětského domova v Tachově. Ohnivá barmanská show doslova ohromila všechny přítomné, mezi kterými nechyběli ani známé celebrity. Na party k 50. výročí dorazili mimo jiné i herečka a moderátorka Kateřina Kornová, plastický chirurg Doc. Jan Měšťák, herečky Míša Dolinová Nela Boudová, zazpíval Honza Žampa z kapely Eddie Stoilow nebo trio z „dámské jízdy“ ve složení Jednoduše příjemná zábava, podpora dobré věci a oslava kvalitního jídla a dobrého pití, kdy nikomu nevadilo, že je zrovna čtvrtek. Vtipy pak do placu jako vždy házel moderátor a herec.

V TGI Friday´s je totiž každý den pátek!

Pro více informací navštivte www.tgifridays.cz.

Fotogalerie
5089 5090

Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové