Magazín Elita

TRADIČNÍ HEJBEJTE SE S HANKOU KYNYCHOVOU DOPADLO NA VÝTEČNOU

TRADIČNÍ HEJBEJTE SE S HANKOU KYNYCHOVOU DOPADLO NA VÝTEČNOU

V pondělí 23. listopadu se v Praze v music clubu Futurum sešly děti z dětských domovů z celé republiky.

Sešlost netrpělivě očekávala svůj čas, kdy všichni vystoupí na devátém finálovém dni plném zajímavých tváří, aby soutěžili o medaile v rámci projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Známá cvičitelka pozvala na 250 dětí a obrovský počet celebrit. A nutno říct, že děti předvedly opravdovou taneční show!

Za moderátorským mikrofonem se vystřídali Karel Voříšek, Klára Doležalová a Braňo Polák, atmosféru celého dne pak udržovali ve varu svými bubny členové Tokhi & the Groove Army.

Po minulém ročníku, kdy děti sborově zpívaly Půlnoční s Václavem Neckářem, se dočkaly podobného překvapení v podobě Heleny Vondráčkové a jejích hitů Dlouhá noc či Sladké mámení. Velký úspěch ale u dětí měla například i skupina New Element, zpěvák Pavel Callta či úspěšná muzikálová zpěvačka Natálka Grossová.

Show na podpatcích si připravil i Filip Jankovič, který byl pro děti velkým kamarádem a vzorem, protože se jim i přes své zkušenosti u takových hvězd jako jsou Mariah Carey, Kylie Minogue, Justin Bieber, Jessie J nebo George Michael věnoval v průběhu roku jako lektor. Do Futura navíc dorazil rovnou z Bratislavy, kde soutěžil mezi desítkou nejlepších talentů v soutěži Česko-Slovensko má talent. Dalšími lektory byli například tanečník Radek Fišer či zpěváci Petra Doležalová a Jan Hönig. Akci podpořili i jejich kolegové Jan Kříž se svou ženou Marií, Roman Tomeš a další.

Děti přišli povzbudit ale například i Simona Krainová, Ondřej Sokol, Jan Čenský, Olga Menzelová, Václav Kopta, Lukáš Langmajer, Veronika Arichteva, nebo třeba tváře známé z TV Prima jako Roman Šebrle, Petr Vágner či Sandra Parmová. Kateřina Kaira Hrachovcová dorazila rovnou v masce klauna, ve které natáčela klip pro podporu další charitativní akce. Herečka Lucie Benešová zase podporuje už od začátku dětský domov Plzeň, odkud má v pěstounské péči dceru Sáru.

Kateřina Neumannová předala společně s Hankou Kynychovou dětem pamětní medaile, v porotě zasedl již tradičně skladatel Zdeněk Barták a operní pěvkyně Andrea Kalivodová dětem zazpívala tak, že celý sál ztichl a poslouchal. Petra Hapková vyprávěla o svém tatínkovi, Petr Jákl dorazil se svými dcerkami, Kate Matl přestavila svůj nový singl a dokonce se tady objevili i Richard Genzer a Linda Finková. Ovšem každý v jiný čas.

Předat speciální cenu „tetám“ starajícím se o děti dorazila herečka Alena Mihulová, která zažívá obrovský úspěch díky filmu Domácí péče, jenž je nominovaný za Českou republiku na filmové Oscary. Předat ceny dětem dokonce dorazil i režisér snímku Slávek Horák, který je jinak velmi vytížený a objíždí momentálně s filmem celý svět.

V celkovém hodnocení vyhrály už poněkolikáté děti z dětského domova v Tišnově, druhý byl domov z Lipové u Šluknova a třetí Ústí nad Labem – Severní Terasa. A protože děti z domova v Tišnově vyhrály už poněkolikáté kategorii Muzikál, dostanou se opět na prkna, která znamenají svět! Svoje muzikálové vystoupení na téma Horečka sobotní noci předvedou už v únoru 2016 ve stejnojmenném muzikálu v divadle Kalich, které je pro letošní rok partnerem projektu Hejbejte se a zpívejte.

Velkou podporu akci poskytl výrobce tyčinek Fit, firma Úsovsko Food, s.r.o. Bez jejich přispění by se celá akce nemohla vůbec konat. Velkou podporu byly také firmy Matcha tea, Delicomat, Douglas, majitelé pizzerie Il Pinocchio, Illy café, Ovocňák, Wella, pizza Coloseum a mnoho dalších partnerů.  O občerstvení se dětem postaraly firmy Madeta a pekárna Kabát.

Hanka samotná měla na sobě speciální overal od Karla Jindy z Nuclear Fashion se srdíčky na znamení otevřeného srdce pro všech 250 dětí. Vystoupila však také s míčem, stuhou a švihadlem se svou dcerou Sašenkou, která dělá stejně jako maminka kdysi moderní gymnastiku.

-red/Hanka Kynychová-

Fotogalerie
5077 5078 5079 5080 5081 5082

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během