Magazín Elita

HLEDÁTE SPECIALISTU NA STŘEDOMOŘSKOU KUCHYNI – NAVŠTIVTE GIARDINO

HLEDÁTE SPECIALISTU NA STŘEDOMOŘSKOU KUCHYNI – NAVŠTIVTE GIARDINO

Očekávejte skvělou středomořskou kuchyni, na které si pochutná i ten nejmlsnější jazýček.

Vyhledáváte raději  restaurace, kde na vás dýchne domácí atmosféra? Neobávejte se takový podnik hledat v samotném centru Prahy. Takových míst je nejen v Praze jako šafránu a jedním takovým vzácným kořením je restaurace Giardino. Po vstupu ucítíte klidné prostředí, které  vás zaujme. Restaurace se zaměřuje na  sortiment ryb a mořských plodů. A co pro vás profesionální kuchaři připravují v tomto ročním období?  Samozřejmostí je zásoba čerstvých surovin ze sezónní sklizně, a ta dodává ráz celému menu, takže se můžete těšit třeba na dýňovou krémovou polévku capuccino se směsí čerstvých hub nebo na majoránkové risotto s hříbky. Či na chapadlo ze sépie na cizrnovém pyré s hlívou ústřičnou.

Chobotnice pod pekou

Ne, to není překlep! Tak se jmenuje slavná  chorvatská specialita, která je oblíbenou stálicí na jídelním lístku a již si po ochutnání zamilujete. Sám majitel rád ochotně prozradí i jednoduchý recept:

To se upečou v troubě chobotnice, společně s plátky brambor a zeleniny. Chutě se spolu prolnou, pokrm zůstane šťavnatý, autentický a provoněný. Rádi si u něj zavzpomínáte na dovolenou u Jadranu.

Podzim fandí zvěřině

To, že je dýně v kuchyni všestranně využitelná, už všichni víme. Ale zkoušeli jste z ní udělat jemné pyré ke zvěřině?  Třeba k jelení svíčkové? Hedvábné pyré umocní pikantnější chuť masa tak, že se ocitnete v sedmém nebi. K tomu dotek brusinkové omáčky…

Ve znamení ryb

Každý, kdo miluje mořské plody, ryby a houby, si zde přijde na své.  Zážitkem pro chuťové buňky je určitě pokrm, zvaný Strozapretti s mušlemi svatého Jakuba – to jsou dokonalé italské těstoviny s mušlemi v omáčce, zjemněné koňakem. Pokud máte chuť na rybu, skvělou volbou je jistě mořský vlk, královská pražma či jiná z vynikajících ryb, které vám ráda doporučí milá obsluha. Ryby sem dovážejí přímo od moře každý druhý den, takže je vždy dostanete zaručeně čerstvé.

Sezónní nabídka

V té samozřejmě nesmí chybět to, co se právě urodilo. Usměvavá obsluha vám ráda pomůže s výběrem například pokrmů s houbami, které dokáží umocnit i jednoduché jídlo. Vždy také nabídne specialitu dne.

Hudba k dobrému jídlu

K dokreslení příjemné domácí atmosféry vám zahrají dvě studentky z pražské konzervatoře na housle a cello. A teď si to představte: v příjemném prostředí se rozplýváte nad jehněčí kotletou či jinou lahůdkou, k tomu vám hraje živá hudba a personál vás doslova rozmazluje…už máte chuť strávit zde večer?

 

Více informací naleznete na: http://www.restgiardino.cz

Fotogalerie
5016 5017 5018

Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové