Magazín Elita

FESTIVAL SPORTU, TANCE A ZÁBAVY NA BRNĚNSKÉM VÝSTAVIŠTI JE TU!

FESTIVAL SPORTU, TANCE A ZÁBAVY NA BRNĚNSKÉM VÝSTAVIŠTI JE TU!

A je to tu!Veletrh pro všechny sportovní nadšence a příznivce volnočasových aktivit SPORT Life bude za několik hodin zahájen.

Spolu se souběžnými akcemi Dance Life Expo a IN-JOY se od 6. do 8. Listopadu máte šanci se aktivně zapojit na brněnském výstavišti do sportovních a dalších aktivit, dozvědět se něco nového o zdravém životním stylu a bavit se!

Sport pro každého – velkolepá fitness zona

Své expozice budou mít na výstavišti přední dodavatelé sportovního vybavení i oblečení. Velká sekce bude tradičně určená pro cyklisty a také pro vyznavače zdravého životního stylu. V rámci velkolepé fitness zóny se návštěvníci mohou těšit na silové tréninky EMS, při kterých je svalstvo stimulováno pomocí elektrod, tréning H.E.A.T., k dispozici budou výživoví poradci s přednáškami o stravovacím režimu a nových trendech v této oblasti, jóga pro začátečníky, kruhové tréninky nebo stále populárnější kettlebells. Jako aerobní aktivitu lze bezpochyby využít také tanec, pro veřejnost jsou připraveny open class workshopy, na kterých si každý může vyzkoušet různé druhy tance.
Po úspěšné premiéře v minulém roce si fanoušci adrenalinových a street sportů budou moci opět vyzkoušet skimboarding, tedy jízdu na prkně po mělké vodě nebo moderní provazochodectví na slackline. Zkušení borci předvedou své umění v surf rodeu, na snowboardech nebo skateboardech. Připraven bude také boulderingový závod, kterého se mohou zúčastnit i ti, kteří nemají s lezením zatím žádné velké zkušenosti. V laboratoři pro testování outdoorového oblečení budou probíhat zkoušky materiálů za simulace větru, deště nebo vlhka.

Každý si na výstavišti zaběhne

Nebudou chybět ani populární běžecké závody. Vedle běhů Maminy Run, který letos poběží i dvě maminky moderátorky Lejla Abbasová a Eva Decastelo se koná druhý ročník SPORT Life Runu, který si pro změnu vyzkouší Dalibor Gondík. A nesmíme zapomenout na UniversalCzech Run, který je proložený dalšími disciplínami, jako jsou kliky, výpady a podobně. Letošní novinkou jsou orientační běhy s buzolou a kompasem.

Cyklistické a cestovatelské festivaly a adrenalin
Sekci cyklistiky doplní festival Cyklocestování s bohatým doprovodným programem a v Kongresovém centru bude probíhat už tradičně festival Kolem světa, kterého se účastní známé osobnosti, jako například horolezec Radek Jaroš či cestovatel Ruda Švaříček.

Na Festivalu bude možné vidět freestyle motocrossového závodníka Dominika Nekolného tentokrát v rámci jeho BMX Show, proběhne tu také soutěž seriálu ČMF Mistrovství České republiky v biketrialu 2015 a BMX fanoušci se mohou těšit na VSA Xtreme team.

Nové a neobvyklé sporty

I když léto je již nenávratně pryč, své místo budou mít na festivalu i vodní sporty. Vedle již zmiňovaného skimboardingu jsme přichystali zajímavé ukázky potápění nebo vystoupení akvabel. V hale si budou zájemci moci vyzkoušet třeba tenisový trenažér, hokejbalovou střelnici nebo novinku pod názvem Headis, což je nový sport u pingpongového stolu.

SPORT Life pro mládež

Chystaného programu SPORT Life pro mládež se zúčastní olympionici Dominik Hašek, Roman Šebrle, Kateřina Neumannová a dále také sportovci Hanka Kynychová a Petr Švancara. Program SPORT Life pro mládež proběhne v pátek dopoledne a je určen organizovaným skupinám ze druhého stupně základních škol, je zaměřen na zdravou výživu, pohyb a protidrogovou prevenci.

Agrotec SPORT Life Rally Show
Úplnou novinkou ve Festivalu sportu, tance a zábavy je motoristický sport. V pátek se můžou návštěvníci podívat do zákulisí rally. V sobotu se mohou motorističtí fandové těšit na soutěž a exhibici rally týmů, která se odehraje v okolí pavilonu Z. Výstaviště a kontext festivalu dodá tomuto podniku naprosto ojedinělou atmosféru.

Mistrovství ČR v počítačových hrách
Pro fanoušky PC her jsme zorganizovali Mistrovství ČR v počítačových hrách a mnoho dalšího bohatého programu, zejména v rámci veletrhu In-Joy. Mistrovství se bude odehrávat v pavilonu B na velkolepě pojatém pódiu, kromě toho zde bude dalších sedm stanovišť, kde si návštěvníci budou moci vyzkoušet nejnovější herní počítače, příslušenství a hry. V pátek bude herní aréna MČR dějištěm zápasů v Counter-Strike: Global Offensive a StarCraft II, v sobotu zde bude pokračovat semifinále CS:GO společně s prvními utkáními v League of Legends a Hearthstone a v neděli se už bude vše podstatné odehrávat právě jen na pódiu.

Sraz youtuberů
Komu uniká trend zvaný youtubering, tak už je prostě starý. Tak to je. Nezáleží na věku fyzickém, ale mentálním, pokud jste nikdy o žádném youtuberovi neslyšeli, tak prosím nečtěte dále. Ovšem všichni ostatní pozor! Na festivalu IN-JOY jsme pro vás připravili sraz českých youtuberů. V sobotu vše vypukne v deset hodin na hlavní stage v pavilonu B. Všichni přítomní - tedy Pedro z PedrosGames, Pavel "Herdyn" Mikeš, Ali, MenT a Raego - pozdraví fanoušky a představí vše, co si pro ně připravili. Fanoušci se se svými favority mohou vyfotit u fotostěny a pokud to nestihnou, mohou navštívit youtubery na stáncích jednotlivých vystavovatelů. Pedro bude na NVIDII, Herdyn na Phillipsu, Ali na expozici CZC.cz, MenT na Asusu a Raego bude zpívat na Show Stage. Všichni jste srdečně zváni!

Street park
V posledních letech se streetové sporty staly zcela uznávanými disciplínami, proto v přízemí pavilonu E je instalován street park s arénami na mini fotbal, skateboarding, parkour, workout, yoyo a footbag. Atmosféru v tomto prostoru dokreslí Street dance factory se streetovými tanečníky a samozřejmě hudbou. Budou zde probíhat soutěže a bude možné si i jednotlivé aktivity vyzkoušet.

Flash mob s Jiřím Mádlem a Ondřejem Sokolem
Pokus o překonání rekordu v počtu tanečníku tančících současně stejnou choreografii je na veletrhu Dance Life Expo už tradicí. Loni dostal tento rekord nový impuls díky hlavnímu protagonistovi – Richardu Genzerovi. Letos se v tomto nastavení pokračuje a hlavní role na pódiu při překonávání rekordu se tentokrát ujmou Jiří Mádl a Ondřej Sokol. Počítá se s účastí zhruba tisíce tanečníků a určitě dvojnásobného počtu diváků. Akce vypukne v sobotu 7. listopadu ve 14:30 a bude nezapomenutelným zážitkem – jak pro účastníky, tak pro diváky. Ostatně po loňské zkušenosti je jisté, že mnozí diváci se strženi atmosférou mezi účastníky zapojí. Choreografie je velmi jednoduchá a před samotným rekordem ji účastníci s „předskokany“ několikrát projedou, takže pokud se divák rozhodne k účasti na místě, nic mu nebude bránit.

Taneční workshopy, soutěže a vystoupení
Veletrh Dance Life Expo nabídne průřez různými tanečními styly, ať už na připravovaných vystoupení nebo prostřednictvím bohaté nabídky workshopů. Ty jsou členěny do dvou kategorií: Master Class je určen pro tanečníky, kteří mají s daným tanečním stylem zkušenosti. Na tento typ workshopu je třeba se předem registrovat, lektorem je tuzemská nebo zahraniční hvězda. Pro veřejnost a začátečníky jsou určeny Open Class workshopy, kde se registrace předem nepožaduje a kde je možné s daným tanečním stylem získat první zkušenost.

Dance Life Expo je také skvělou podívanou pro fanoušky tance. Během tří dnů proběhne několik soutěží i s mezinárodním obsazením a každý den je na Evropa 2 show stage v pavilonu B několik hodin tanečních vystoupení nejlepších účinkujících všech tanečních stylů. U soutěží a zejména pak v pavilonu B bude instalováno pohodlné zázemí pro diváky – tribuny se sedadly, občerstvení, šatna. Na Dance Life Expo se v soutěžích a vystoupeních bude pohybovat zhruba 3 tisíce tanečníků, bude se tedy rozhodně na co dívat.

Rodiny s dětmi
Pro nejmenší bude připravena školička in-line bruslení nebo mini-skate U-rampa, na které pod vedením zkušených instruktorů mohou děti absolvovat své první metry na skateboardu nebo longboardu. Nebude chybět oblíbené Lanové centrum s Tarzaním skokem a Barmským mostem, testování koloběžek, dětské boulderingové závody či dopravní hřiště.

Autogramiády známých sporotovců
V sobotu se také uskuteční v prostorách expozice Jihomoravského kraje autogramiády Komety Brno, Zbrojovky Brno a dalších známých sportovců. Chcete vidět závodní speciál Tatra 815 a podepsat si známé jezdce? Tak v sobotu na stánku firmy Karavany Sedlčany se uskuteční autogramiáda a beseda s šéfem týmu Bonver Dakar Project a pilotem závodní Tatry Tomášem Vrátným a jeho spolujezdcem Jaro Miškolcim.

Večerní programy
V pátek i v sobotu bude program na výstavišti pokračovat i po osmnácté hodině, kdy se zavřou pavilony s výstavními expozicemi. V pátek večer proběhne v pavilonu B Massage Dance Idustry - taneční párty, kde vystoupí např. DJ Lucca, DJ Ladida, Orbith a DJ’s  a GOGO tanečnice působící ve známých klubech na ostrově Ibiza.

V sobotu večer nás pak opět v pavilonu B čeká soutěž v pole dance POLE STARS 2015. Před začátkem této soutěže proběhne unikátní ohňová a světelná show se skupinami THE PASTELS a PYROTERRA ve zcela zhasnutém pavilonu B. Pole dance je disciplína na pomezí tance, gymnastiky a akrobacie. Zážitek z této soutěže bude umocněn vystoupením mezinárodních hvězd tohoto tanečního stylu a divácká účast rozhodně stojí za zvážení. Další alternativou pro sobotní večer na výstavišti je Gala představení baletních souborů – unikátní program, ve kterém vystoupí baletní soubory několika českých kamenných divadel. Toto představení je unikátní a nelze ho vidět nikde jinde. Na páteční párty je třeba si koupit vstupenky zvlášť, sobotní večerní program je přístupný všem návštěvníkům výstaviště.

Soutež o skútr
Souběžně s festivalem proběhne i výstava karavanů a obytných vozů Caravaning Brno, chybět nebude ani minicamp nebo lákavý doprovodný program. Letošní novinkou ale je velká návštěvnická soutěž! Soutěží se o skútr mpKorado 125! Takže každý návštěvník s platnou vstupenkou má šanci!

Festival sportu, tance a zábavy probíhá na brněnském výstavišti od 6. do 8. listopadu 2015. Výstaviště je otevřeno od 9 hodin do18 hodin, v neděli do 16 hodin. V pátek a v sobotu pokračuje program festivalu i po 18. hodině v pavilonu B a v pavilonu E, vstup po dobu trvání večerních programů je přes pavilon E. Základní vstupné je 170 korun na místě, 100 korun při on-line nákupu vstupenky. Celodenní vstupné s možností návštěvy open class tanečních workshopů stojí 290 korun.

Více informací na www.sport-life.cz

Fotogalerie
4985 4986 4987

Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec