Magazín Elita

PSI SI POKŘTILI KALENDÁŘ VE SVŮJ PROSPĚCH

PSI SI POKŘTILI KALENDÁŘ VE SVŮJ PROSPĚCH

Co takhle si pořídit kalendář s fotografiemi našich VIP, které se na fotografiích choulí k zachráněným psům?

Kalendář je čerstvě pokřtěn a jistě je zajímavým dárkem pro přátele či známé, který pomůže opuštěným psům. Jeho koupí totiž podpoříte dobrý úmysl Patricie Solaříkové, která již čtvrtým rokem přináší charitativní kalendář na podporu zachráněných psů.

Stejně jako v předchozích letech se i letos spojila s významnými osobnostmi, které se vzdaly svých honorářů a společně se zachráněnými psy v kalendáři zapózovaly. „Pejsky, kteří jsou s herci na fotkách v kalendáři Psí život 2016, jsme vybírali dost složitě. Vyhlásili jsme soutěž, aby lidé přihlásili svoje mazlíčky, které nějakým způsobem zachránili. Přišlo nám 138 dojemných příběhů, ze kterých jsem musela vybrat pouze 11 pejsků,“ řekla autorka projektu Patricie Solaříková, která na dvanácté fotografii pózuje se svou fenkou Jackie, kterou zachránila z romské osady na Slovensku.

Letošní kalendář, který je již v prodeji, svou účastí v projektu podpořili - Aneta Krejčíková, Jana Stryková, Lenka Zahradnická, Míša Badinková, Veronika Kubařová, Michal Dlouhý, Matouš Ruml, Jirka Dvořák, Jirka Panzner, Daniel Bambas, Roman Vojtek a samozřejmě autorka projektu kalendáře Psí život Patricie Solaříková.

Kmotrou kalendáře se stala Michaela Doubravová, která dorazila se svými dvěma psy ‑ fenkou Mimi a psem Akordem. Mikrofonu se po celou dobu nepustil Petr Vacek, který v práci Patricie spatřuje mnohem hlubší myšlenku, než jen finanční podporu. „To, co dělá Patricie, má mnohem větší smysl, než jen kalendář. Když pochopíme, že kolem nás jsou bytosti, které cítí utrpení a bolest stejně jako my lidé, začneme si možná vážit celé přírody a pochopíme, že ji nutně potřebujeme k přežití.“

Jana Stryková, která je známou milovnicí a ochránkyní psů, s sebou na křest přivedla i oba své čtyřnohé miláčky. Jeden z nich je právě z množírny. V kalendáři se ale objevuje s jiným pejskem. „S mojí psí kolegyní jsme si při focení výtečně rozuměly. Zpočátku se mě sice trochu bála, ale když zjistila, že nekoušu a mám kapsu plnou dobrot, focení ji začalo bavit,“ vzpomínala na focení Jana, která spojila příjemné s užitečným a kalendář pro sebe a své blízké zakoupila ještě na křtu.

Nebyla ale sama, kdo křest kalendáře, který podporuje psy z množíren a jinak zachráněné psy, pojal jako “venčení“. Z charitativní akce se proto vyklubala opravdu veselá událost, na které si přišli na své nejen přítomní VIP hosté, ale i jejich mazlíčci. Samotné “křtiny“ si rovněž užívali všichni. VIP se bavily tím, že po kalendáři sypaly granule a jejich pejsci je na zemi s chutí mlsali. Nebylo tedy zapotřebí ani uklízeček.

Kalendář Psí život podpořil i Roman Vojtek, který se v kalendáři fotil s fenkou Gupi. Psa sice sám nemá, protože by ho kvůli časové vytíženosti nezvládal, ale nebrání se jiné formě adopce na dálku, nebo finanční podpoře. I on si kalendář s nedočkavostí malého dítěte koupil a měl z něj ohromnou radost. „To, co dělá Patricie, je chvályhodné a mělo by to smysl, i kdyby vydělala jen ‘pár korun‘. Všechno se totiž počítá a ruku na srdce, dělá někdo z vás něco podobného? Ne? Ani já ne,“ konstatoval krutou pravdu Roman Vojtek.

Patricie Solaříková se letos spojila s neziskovou organizací Psí život, která podporuje a zachraňuje psy na Slovensku a v romských osadách, psy bezdomovců a narkomanů. Kalendář je již možné získat na www.psizivot.com za 349 korun. Výtěžek poputuje na organizaci Psí život, ale také do dalších třech útulků. „První a druhý ročník se vybralo 60 tisíc korun, loni 90 tisíc korun a já doufám, že letos částku zase zvedneme,“ věří Patricie Solaříková.

Křest proběhl v pražské restauraci La Republica, která nabízí pokrmy českého kulinářství, inspirované prvorepublikovou tradicí. „Dnešní křest je naším prvním podpořeným charitativním projektem. Jednalo se o dobrou věc, kterou jsme velice rádi podpořili. Patricii přeji, aby se jí každá její akce zdařila tak, jako tato,“ řekl na závěr Marek Petřík, manager restaurace La Republica.

Více informací  o projektu Patricie Solaříkové: www.psizivot.com

Foto: Anna Fixová

Fotogalerie
4983 4984

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během