Magazín Elita

MEL GIBSON NATÁČÍ PRAVDIVÝ PŘÍBĚH Z DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY

MEL GIBSON NATÁČÍ PRAVDIVÝ PŘÍBĚH Z DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY

Mela Gibsona zaujalo téma inspirované skutečnými událostmi o odpůrci zbraní, který získal Medaili cti.

Produkce filmu Hacksaw Ridge začala, v Novém Jižním Walesu, v Austrálii, pod vedením Akademií oceněného režiséra Mela Gibsona, natáčet pravdivý příběh z druhé světové války o dobytí nechvalně proslulé Japonské pevnosti Hacksaw Ridge.  Andrew Garfield (Amazing Spider-Man, The Social Network, 99 Homes) se představuje v roli vojenského medika a odpůrce vojenské služby Desmonda T. Dosse, nečekaného hrdinu, který se v brutální bitvě postaral o záchranu 75 mužů bez jediného výstřelu ze zbraně. Dossův heroický čin z něj udělal hrdinu v očích spolubojovníků a následně se stal prvním odpůrcem zbraní a pacifistou, který kdy získal od Kongresu Medaili cti.

S Andrew Garfieldem se ve filmu objeví Vince Vaughn (Nesvadbovi, Útěk do divočiny), Sam Worthington (Avatar, Everest) a na Oscara nominovaná Rachel Griffiths (Bratři a sestry, Odpočívej v pokoji, Hilary a Jackie. „Natáčení teprve začalo, ale již nyní se mezi herci vytvořilo velmi silné pouto a kamarádství”, říká Mel Gibson.“Andrew je nejenom skvělý herec pro roli Desmonda Dosse, ale celý tým herců je výbornou souhrou zkušeností, hloubky a nadšeného talentu.”

HACKSAW RIDGE je Gibsonův návrat do režisérského křesla poprvé od na Oscara nominovaného Apocalypta. Mel je mezinárodně uznávaný herec už od dob Šíleného Maxe a svoji pozici si upevnil hlavní rolí v sérii Smrtonosná zbraň. Mezi jeho další známé role patří výkony ve filmech Gallipoli, Výkupné, Odplata, Údolí stínů, Znamení a Patriot. Gibson režíroval a hrál ve filmu Statečné srdce, které získalo pět cen Akademie včetně nejlepšího filmu a nejlepší režie. Další film, který Mel režíroval, Umučení Krista, získalo tři ceny Akademie.

“Pracoval jsem s Melem před 20 lety  na Statečném srdci a toto je další film, který mu bude výborně sedět”, řekl producent Bill Mechanic.  Desmond Doss je jedinečný hrdina, stejně jako William Wallace a není lepšího režiséra, který by tento příběh natočil, než je Mel.  Dalo veliké úsilí zvládnout přípravy před natáčením, ale máme skvělé herce, perfektní scénář a výborného režiséra. Natáčení tedy nemůže být více vzrušující, než je v současné chvíli.

Film patřící pod Cosmos Filmed Entertainment a Cross Creek Pictures production produkuje Pandemonium Films Billa Mechanica (Akademií nominovaný film Koralína a svět za tajnými dveřmi a nadcházející The Moon and the Sun, 2.22), Permut Productions Davida Permuta (Tváří tvář, Mládí v hajzlu, Zátah) a také Bruce Davey (Statečné srdce, Apocalypto, Umučení Krista). Výkonným producentem filmu je James M. Vernon (Predestination, The Moon and the sun) a scénář napsali Andrew Knight (Cesta naděje), vítěz Pulitzerovi ceny Robert Schenkkan (Spartacus, The Pacific) a Randall Wallace (Statečné srdce, Údolí stínů).

Hlavním kameramanem filmu je Simon Duggan (Velký Gatsby, 300: Vzestup říše), Barry Robison (X-Men Origins: Wolverine) bude mít na starosti design filmu a Lizzy Gardiner (Dobrodružství Priscilly, královny pouště, Mission: Impossible II) je hlavní kostýmní návrhářkou. Casting na starosti měla Nikki Barrett (Velký Gatsby, Šílený Max: Zběsilá cesta) a skladatelem hudby je Akademií nominovaný John Debney (Umučení Krista).

Hacksaw Ridge bude distribuován v roce 2016 Icon Film Distribution v Austrálii a Lionsgate/Summit v USA společně s nezávislou společností IM Global, která má na starosti ostatní světová práva filmu.

Bioscop bude film distribuovat do kin na přelomu roku 2016/2017.

Úvodní foto - Mark Rogers (z leva do prava): Robert Morgan, Vince Vaughn, Nico Cortez, Damien Thomlinson, Goran Kleut, Luke Pegler, Milo Gibson, (extra), Harry Greenwood, Firass Dirani, Richard Pyros, Luke Bracey, Andrew Garfield, Jacob Warner a Sam Worthington.

Druhé foto -  Mark Rogers: Režisér Mel Gibson na natáčení HACKSAW RIDGE

Fotogalerie
4875

Další články z rubriky

Hard Rock Cafe Praha oslavuje odkaz Johna Lennona hledáním pokladu

Hard Rock Cafe Praha oslavuje odkaz Johna Lennona hledáním pokladu

Trh audioknih a mluveného slova v roce 2023 vzrostl o 20 %, nejprodávanější byl Kmotr Maria Puza

Trh audioknih a mluveného slova v roce 2023 vzrostl o 20 %, nejprodávanější byl Kmotr Maria Puza

Festival Divadlo v Plzni nabídne 40 představení včetně slavné německo-francouzské inscenace Extinction

Festival Divadlo v Plzni nabídne 40 představení včetně slavné německo-francouzské inscenace Extinction

Rovnost mužů a žen ve filmovém průmyslu existuje, domnívá se 60 % budoucí filmařské generace

Rovnost mužů a žen ve filmovém průmyslu existuje, domnívá se 60 % budoucí filmařské generace

Zápisník alkoholičky není žádná pohádka o výbušném koťátku

Zápisník alkoholičky není žádná pohádka o výbušném koťátku