Magazín Elita

DEN KLASICKÉHO SEKTU V PRAZE

DEN KLASICKÉHO SEKTU V PRAZE

Máme zvolit pro významnou událost šampaňské či sekt?

Věřte, že šampaňskému se může vyrovnat i kvalitně připravený klasický sekt a zažijete stejné potěšení z chutě a perlení, které skýtá šampaňské. Zda zvolíte šampaňské či sekt, to je na vás, ale potěšení rozhodně skýtají oba nápoje!

Sdružení českých a moravských výrobců sektů v loňském roce uspořádali první festival ušlechtilého šumivého nápoje. Druhý ročník Dne klasického sektu se koná v Praze 23. listopadu 2015 v hotelu Grandior.

„Na podzim loňského roku byl založen spolek Klasický sekt sdružující české a moravské producenty a distributory klasických sektů vyráběných tradiční metodou kvašením v lahvi. Zakládající členy spolku spojilo hluboké přesvědčení, že tento tradiční vinařský produkt si zaslouží mnohem větší pozornost, než mu byla doposud věnována,“ vysvětluje majitel kavárny Café Colore Martin Novák, který celou akci organizuje a věří, že rozpoutá malou českou bublinkovou revoluci.

Klasický sekt je moderním nápojem, který není určen pouze jako doprovod slavnostních příležitostí. „Chceme vybudovat novou tradici, podobně jako se to podařilo například u svatomartinských vín. Sekty jsou totiž krásná a zajímavá vína a určitě stojí zato začít je více poznávat a pít,“ domnívá se Martin Novák, který na letošní Den sektu pozval celou řadu odborníků.

V rámci edukativních seminářů určených pro odbornou veřejnost vystoupí například docent Josef Balík ze Zahradnické fakulty Mendlovy univerzity v Brně, o servisu šumivých vín bude přednášet viceprezident Asociace sommeliérů ČR Libor Nazarčuk, zatímco technologických otázek spojených s výrobou sektů se bude týkat přednáška Vladimíra Hříbala.

V 18 hodin začne volná degustace pro širokou veřejnost, které se zúčastní na 20 prestižních tuzemských výrobců sektů, například spoluzakladatelé spolku „Klasický sekt“ vinařství PROQIN z Velkých Němčic nebo Sekt Jan Petrák, dále vinařství Bohemia sekt, Vinselekt Michlovský, Kolby, Vinařství Vajbar a další. Zajímavý večer také obohatí jedinečná show finalistů Mistrovství ČR v sabrage, tedy v sekání hrdel sektů nejrůznějšími nástroji.

Další informace budou postupně uveřejňovány na facebookovém profilu https://www.facebook.com/klasickysekt a v průběhu následujících dní také na webových stránkách www.klasickysekt.cz.

 

-red/zdroj:Sabina Budinská, orange&co. marketing s.r.o.-


Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové