Magazín Elita

ZELENÁ KUCHYNĚ PRO KAŽDÝ DEN

ZELENÁ KUCHYNĚ PRO KAŽDÝ DEN

Recepty jsou koncipované tak, abyste si mohli dopřát zeleninu v každém jídle!

Chcete jíst více zeleniny, ale saláty se vám už přejedly? Chcete zeleninu vždy připravit originálně? Pak vás určitě zaujme další novinka vydavatelství Synergie Publishing  kuchařka Zelená kuchyně pro každý den. Tato skvělá a užitečná kniha představuje tradiční i netradiční, chutná, jednoduchá a hlavně zdravá zeleninová jídla od snídaně až po dezert. Protože i ze zeleniny je možné vykouzlit mnoho sladkých a zároveň zdravých dobrot.

Jíst zelenou zeleninu má dost dobrých důvodů.  Díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů a enzymů je pro lidské zdraví velmi prospěšná, obsahuje množství chlorofylu, alkalizuje organismus a pomáhá jeho přirozené detoxikaci. Lékařské výzkumy ukazují, že konzumace zelených plodů i listů výrazně přispívá ke snižování obezity a cukrovky a má také příznivé účinky v prevenci proti rakovině.

Autorka Jessika Nadel nabízí více než 100 lahodných „zelených receptů“, které mohou zachutnat každému – včetně celiaků, protože mnohé z nich jsou zároveň bezlepkové. Představuje jídla z pozapomenutých druhů zeleniny, jako jsou řepák, potočnice nebo listy pampelišky, ale zároveň i pokrmy ze známé zelené zeleniny, která je k mání v každém supermarketu, bioobchodě nebo i na vlastní zahrádce - ze špenátu, brokolice, kapusty či cukety.  Díky Zelené kuchyni pro každý den dostanete chuť třeba na lahodné kari s červenou čočkou a mangoldem, špenátovo-houbovou galettu či marocký tažin s meruňkovým kuskusem. A nad sladkým salátem z kadeřávku s ovocem a čokoládovou omáčkou se vám budou doslova sbíhat sliny. Stejně tak jako nad čokoládovým dortem s lískovými oříšky a avokádem.

„Dny nudného vařeného zelí a brokolice jsou dávno pryč. Zbavte se stereotypu! S pomocí této knihy zjistíte, jak jednoduchá a lahodná dokážou být jídla podle zdravých receptů. Opravdu si můžete udělat vlastní zákusek z listů řepy a pochutnat si na něm. Takže na vaše zdraví!,“ vybízí čtenáře autorka knihy, která sama jako dítě zeleninu moc nejedla. Svět zeleninových delikates začala s láskou objevovat až mnohem později, kdy se sama pustila do napínavého a tvůrčího vaření.

Zelená kuchyně pro každý den, Jessika Nadel. Z anglického originálu Greens  přeložila Denisa Štrbová,  176 stran, cena 399,- Kč. Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE (www.synergiepublishing.com).

Autorka Jessika Nadel vaří nejraději ze zdravých místních rostlinných surovin. Autorka řady knih a kuchařských blogů vlastní a provozuje pekárnu, která se zaměřuje na přírodní organické a veganské potraviny. Žije a pracuje v Ontariu v Kanadě a své rostlinné recepty zkouší ráda na své rodině i na hostech během nedělních „testovacích“ večeří.

Fotogalerie
4613

Další články z rubriky

Na Rakovnicku našli další poklad, tentokrát v podobě zlatých keltských mincí

Na Rakovnicku našli další poklad, tentokrát v podobě zlatých keltských mincí

Motýlí dům Papilonia přinesla do  centra Liberce kousek exotiky

Motýlí dům Papilonia přinesla do centra Liberce kousek exotiky

Festival Pop Messe přidává legendy Leftfield, Warhaus, Františka Skálu i virtuální hvězdu Nivva

Festival Pop Messe přidává legendy Leftfield, Warhaus, Františka Skálu i virtuální hvězdu Nivva

Kroměříž vzdá hold Miloši Formanovi a oscarovému snímku Amadeus sérií open-air představení

Kroměříž vzdá hold Miloši Formanovi a oscarovému snímku Amadeus sérií open-air představení

Zaposlouchejte se do audioknižních novinek, které vám zlepší náladu a rozšíří obzory

Zaposlouchejte se do audioknižních novinek, které vám zlepší náladu a rozšíří obzory

Na vlně audioknih