Magazín Elita

ZÁBAVNÉ ODPOLEDNE S DESKOVÝMI HRAMI

ZÁBAVNÉ ODPOLEDNE S DESKOVÝMI HRAMI

Zábavné odpoledne s populárními deskovými hrami pro děti i dospělé. 13. června se ve Světě deskových her v Žitomírské ulici v Praze - Vršovicích udála velkolepá akce pro rodiny s dětmi.

Pod heslem „ Hraní stmeluje rodinu“ se nad deskovými hrami od společnosti ADC Blackfire Entertainment rozpoutaly rodinné bitvy o drahokamy, taktické umísťování barevných kamenů, spletitou cestu magickým labyrintem a budování tratí po Evropě. Alespoň na chvíli se vymanit z každodenního spěchu a být s dětmi pohromadě jako správná rodina, rozvíjet fantazii, taktiku i rodinnou soudržnost a smysluplné vyplnění volného času, to byly hlavní atributy tohoto setkání.

Do hry se svými potomky nebo partnery se nadšeně pustilo i několik známých osobností. Původně chtěly udělat radost dětem, ale ve finále se bavili všichni, protože deskové hry od ADC Blackfire Entertainment rozhodně nejsou určeny jen a pouze pro malé děti. Naopak jsou navrženy tak, aby si při nich užili i dospělí.

Stát se renesančním obchodníkem s drahými kameny si vyzkoušela hvězda seriálu Počátky Veronika Petrová, která má zkušenosti z reality show pro opravdové drsňáky Krav Maga.

Přesun do historie jí nečinil problém a v drahokamech se jako správná žena velmi rychle pohybovala jako ryba ve vodě. O hře Splendor řekla: „ Ve chvíli, kdy jsem měla nashromážděné drahé kameny na návštěvu šlechtice, jsem si představovala šperky, které by se z nich daly udělat. Byla jsem tak bohatá!“

 

U jiného stolu se sešli herec Ondřej Láďa, kterého známe z Ordinace v růžové zahradě, se svojí přítelkyní. Ve hře Qwirkle se hned zorientovali a v kladení kamenů se správnými symboly se s chutí trumfovali v logickém myšlení. Ondřej Láďa jen podotkl: „ Qwirkle je další hra, která u nás rychle zdomácní, protože je zábavná, napínavá a má neskutečně mnoho řešení“.

Kousek od nich herec Bořek Slezáček se synem Andrejem prostupovali Magickým labyrintem. Jako správní čarodějové se statečně vyhýbali všem nástrahám a záludnostem hry, kterou jim mocní mágové stavěli do cesty. To bylo smíchu, když soupeřova figurka propadla do tajného podzemí! Bořek Slezáček: „ Opravdu jsme si to užili. Andrej miluje vše magické a spletité, a tato hra je přesně taková!“

Herce Tomáše Matonohu se synem Štěpánem zlákala hra Ticket to ride. Oba moc rádi cestují a zde se jim nabídla možnost užít si velkou cestu vlakem po Evropě v roli stavitelů železničních tratí. V této hře se musí hodně taktizovat a tak, když vám soupeř překříží trať nebo zabrání ve stavbě tunelu švýcarskými Alpami, je o zábavu postaráno. Tomáš Matonoha k tomu říká: „ Byl jsem překvapen, jaké projevil Štěpán strategické schopnosti. Snažil jsem se mu křížit plány a hledat místo, kudy moje trať povede, až jsem skončil na trajektu v Černém moři. Rozhodně si tuto hru vezmeme s sebou na naše cesty“.

Velké herní odpoledne se neslo v duchu tvořivé atmosféry a zábavy, ale i napětí a proher. A tak to má být, protože hrát si s dětmi neznamená nechat je vyhrávat, ale zejména naučit je o vítězství bojovat, používat logiku, fantazii a strategii a také přijímat čestnou prohru. To vše stmeluje rodinu.

Fotogalerie
4577 4578

Další články z rubriky

Horoskop pro rok 2024

Horoskop pro rok 2024

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty?  Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty? Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?

Na vlně audioknih