Magazín Elita

MAGAZÍN BEST OF A HOTEL SAVOY POSKYTLI PODPORU PĚTI NEZISKOVÝM ORGANIZACÍM

MAGAZÍN BEST OF A HOTEL SAVOY POSKYTLI PODPORU PĚTI NEZISKOVÝM ORGANIZACÍM

Profesní setkání magazínu Best of je tradiční projekt, který spojuje lidi vynikající ve svých profesích a podporuje neziskové organizace. Podporu v rámci 9. profesního setkání magazínu Best od a hotelu Savoy získalo hned pět organizací.

Asante Kenya, kterou osobně představila v prostorách nově zrekonstruované restaurace Hradčany, kde se akce konala, zakladatelka Lejla Abbasová. Asante Kenya aktuálně podporuje 10 projektů v Keni a to především základní školy, pěti z nich pomohl ke stavbě nových budov. Nadační fond funguje na dobrovolnické bázi, spolupracovníci si náklady hradí ze svých zdrojů, dary tak téměř beze zbytku putují přímo africkým projektům.

Buněčná terapie je zapsaný spolek, který pod hlavičkou Ústavu experimentální medicíny Akademie věd řídí profesorka Eva Syková, ředitelka ústavu a současně také senátorka, která sama část svého senátorského platu věnuje na výzkum spojený s nemocemi, jako například doposud nevyléčitelná ALS – Amyotrofická laterální skleróza.

Nadační fond Ivana Hlinky prezentoval Ondřej Šebek, člen výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje„Jedná se o podporu bývalých hráčů a ostatních činovníků ledního hokeje, kteří se buď sami, nebo jejich rodiny, nacházejí v sociálně obtížné životní situaci. A to při splnění dalších kvalifikačních podmínek uvedených ve Statutu Nadačního fondu.“ Dodává Liběna Hlinková, ředitelka fondu, která se osobně ze zdravotních důvodů neúčastnila.

Český výbor pro Unicef představila ředitelka Pavla Gomba se svým týmem dobrovolníků. Předvedla hostům, jak názorně vypadá základní výživa pro děti a také očkování, které lze podpořit například adopcí ručně šitých panenek. Některé z nich přímo pro tuto příležitost ušila také zakladatelka profesního magazínu Best of, Michaela Lejsková, která Unicef už několik let podporuje. „Pro projekt jsem ušila aktuálně 107 panenek a záměrně jsou podobné různým lidem, o kterých v magazínu píšeme a setkáváme se na profesních setkáních, kde se panenky snažíme prodat. Myslím, že když se něco člověka určitým způsobem týká, vytvoří si k tomu větší vztah a to je cílem programu, který umožní očkování pro děti proti šesti základním smrtelným nemocem.“ Komentuje Michaela Lejsková

Do projektu se zapojila také operní pěvkyně Andrea Tögel Kalivodová, která na akci panenky přivezla svým novým vozem Peugeot 308. Jednou z panenek byla právě i ta její. „Je to už druhá panenka, která je ušitá jako moje podobizna. Tu první jsem viděla jen na fotce, protože se rychle prodala. Tak mě potěšilo, že mě Michaela ušila ještě jednou a mohla jsem se se svojí panenku potěšit osobně.“ sdělila Andrea Tögel Kalivodová po příjezdu do hotelu Savoy.

Pátou organizací, jejíž činnost se Michaela Lejsková a Alicja Huziuk-Raith, generální ředitelka hotelu Savoy rozhodly podpořit, byl Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Tu zde zastupovala předsedkyně Milena Černá, která hovořila o problematickém životě postižených lidí, kterým se snaží pomáhat. Výbor dobré vůle letos oslavil 25 let své činnosti.

Podpora v rámci banketu v hotelu Savoy byla umožněna jak přímým prodejem, tak formou přímých příspěvků organizacím. Pro Ty, kdo se chtějí připojit s příspěvkem, uvádíme kontaktní údaje pro přímou podporu a vřelé poděkování!

  • Asante Kenya - 1211009464/5500 Raiffeisenbank
  • Buněčná terapie, zapsaný spolek - 204635139/0300 ČSOB
  • Nadační fond Ivana Hlinky - 195975712/0300 ČSOB
  • UNICEF Česká republika - 95159515/0300 ČSOB variabilní symbol 203
  • Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové -478437033/0300, ČSOB

Všem neziskovým organizacím pro tuto příležitost upekl pardubický perníkář Pavel Janoš vlastnoručně zdobený perník s logem organizace. Společenskou akci provázeli moderátoři Aneta Vignerová a Jan Přeučil. Setkání se konalo za podpory hlavních partnerů direct marketingové agentury 5P Agency, Mejta Zlín – ručně šité obleky na míru, automobilky Peugeot, autosalonu Peugeot Kopecký a společnosti Quintesentially Lifestyle. Partnerů Clinique, Stapleton a Springer, Hruška Design, Czech Masters, Pilsner Urquell, Kamila Vodochodská a Sisel Kaffé.

Zdroj: www.ibestof.cz

Fotogalerie
4527 4528 4529

Další články z rubriky

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Středoevropský fest1val nabídne návštěvníkům týden filmových premiér, módních přehlídek, architektury a designu

Středoevropský fest1val nabídne návštěvníkům týden filmových premiér, módních přehlídek, architektury a designu

 

Na vlně audioknih