Magazín Elita

CHCETE DO MEXIKA? NAVŠTIVTE PEPE LOPEZ V CENTRU PRAHY.

CHCETE DO MEXIKA?  NAVŠTIVTE PEPE LOPEZ V CENTRU PRAHY.

Mexický Den nezávislosti, neboli Cinco de Mayo jsme měli letos možnost 5. května oslavit i v centru Prahy.

Tradice starší více než 150 let se přenesla do mexické restaurace Pepe Lopez odkud vyšel rozsáhlý slavnostní průvod, který vykreslil mexickou národní identitu do nejmenších detailů. Děti i dospělí v tradičních oděvech se vydali směrem na Václavské náměstí, dále směrem na Staroměstské náměstí až k Prašné bráně, od které se vracel zpět do mexické restaurace. Všichni kolemjdoucí s úžasem v očích sledovali průvod, který doprovázel i oslík, nejtypičtější mexické zvíře. Vše za doprovodu stylové mexické hudby v podání kapely Mariachi. Oslavy významného dne poté pokračovaly v prostorách restaurace až do pozdního večera.

V přízemí a v prvním patře Pepe Lopez se nachází rozsáhlá restaurace, která je rozdělena do několika oddělených místností. Každá z nich má svůj specifický vzhled a od ostatních prostor je oddělena nikoliv klasickými dveřmi, ale například zdí připomínající stěnu s otvory pro okna, nebo vysokým plotem z dřevěných klád. Prostory restaurace tak působí celistvě, propojeně, vzdušně, ale i přesto mají jednotliví zákazníci pocit relativního soukromí a přítomnost ostatních hostů vnímají jen vzdáleně v příjemném šumu. „V Pepe Lopez nabízíme svým zákazníkům ta nejlepší a nejtypičtější mexická jídla, na jejichž výrobu používáme výhradně suroviny dovážené přímo z Mexika. Jen tak můžeme zachovat originální receptury a nabídnout zákazníkům nejlepší kvalitu,“ řekl Radek Krásl, majitel mexické restaurace Pepe Lopez.

Nic vám tedy nebrání vybrat si z několika druhů tak typických jídel jako jsou burritos, quesadillas, fajitas či tacos a královsky si na nich pochutnat. V restauraci si rovněž můžete vybrat z nepřeberného množství polévek, salátů, předkrmů a ryb.

V suterénu naleznete rozsáhlý cocktail bar a music club s parketem, který vybízí k tanci tak divokému a živému, že na to nikdo z přítomných celý život nezapomene. „V music clubu mohou hosté tančit na pravou kubánskou salsu, merenque nebo například bachatu v podání pravých hudebních latino skupin, které u nás hrají na živo. Naším přáním je, aby se u nás každý host cítil jako na dovolené a jsme ochotni pro to udělat téměř cokoliv,“ slíbil majitel restaurace v pražské ulici Na Příkopě, který se svým týmem nadšeně pořádá na přání i rauty, narozeninové oslavy, firemní večírky a jakékoliv mexické fiesty.

Míchaný drink, mexické pivo nebo například pravou kvalitní tequillu přímo z Mexika si objednáte na barové stoličce, na kterou jakmile usednete, ucítíte lehký vánek a šumění mexického zálivu či karibského moře přímo za zády. Pocit, že sedíte v baru na pláži, podpoří i lampionové osvětlení a dřevěný přístřešek z rákosu.

Kromě pražské pobočky můžete Pepe Lopez navštívit i v Ústí nad Labem, nebo v Chomutově.

Foto: Pepe Lopez a Lenka Žáčková

Více informací o restauraci naleznete na webových stránkách: www.pepelopez.cz

-red-

Fotogalerie
4483 4484 4485 4486

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih