Magazín Elita

ZKUSTE JEDEN Z RECEPTŮ SERIÁLOVÉ KRÁSKY ŠÁRKY ULRICHOVÉ

ZKUSTE JEDEN Z RECEPTŮ SERIÁLOVÉ KRÁSKY ŠÁRKY ULRICHOVÉ

Nevíte, co zase vařit k obědu? Věčný problém mnoha hospodyněk. A věřte, že ani slavné ženy na tom nejsou jinak. I herečce Šárce Ullrichové, kterou můžete vídat téměř denně v seriálu Ulice, prý občas u plotny dojde fantazie.

„Vařím moc ráda, ale když kuchtím tři čtyři dny za sebou, dojde mi inspirace. To si potom lehnu do kuchařských knih a hledám, na co bych měla chuť. Obvykle pak jídlo nakombinuji hned z několika receptů najednou."
O jednu takovou svou kuchařskou "koláž" se s námi Šárka podělila. "Je to taková laskomina, která báječně vypadá i chutná. Pořádnej chlap by to sice možná považoval spíš za předkrm, ale nenechte se mýlit, nejen křehká žínka, ale i dřevorubec, když se nebude ofrňovat nad čekankou, se nají dosyta," směje se Šárka a dodává podrobnosti k původu receptu: „Inspiroval mě kolega a znamenitý kuchař Ivan Vodochodský. On má všechno vychytané do puntíku. Dokonce ani šunku neplácne do jídla jakoukoli, ale právě tu, která je pro správný výsledek nejlepší. Člověk by si řekl - šunka jako šunka, ale ono to tak není. Z nekvalitní vám v hotovém jídle nezůstane ta správná chuť, která udělá z běžného jídla symfonii pro chuťové buňky!"

ZAPÉKANÁ ČEKANKA SE ŠUNKOU V OMÁČCE MORNAY
Ingredience:
4 puky čekanky
4 brambory uvařené ve slupce
8 plátků šunky LE&CO Krůtí šunka pro děti
1 stroužek česneku
sůl a bílý pepř
citrón
Omáčka
1 cibule
1 mrkev
100 g másla
100 g hladké mouky
150 ml smetany
2 žloutky
100 g tvrdého sýra typu gruyer
muškátový květ
citrónová šťáva
sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava:
Na másle zpěníme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme sůl, pepř, muškátový květ. Přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme asi 20 minut. Necháme částečně prochladnout, procedíme a vmícháme žloutky, nadrobno pokrájenou šunku a strouhaný sýr. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno poklademe plátky uvařených brambor, posypeme drceným česnekem, nahoru poskládáme půlky čekankových puků a plátky šunky. Zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme připravenou omáčkou Mornay a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C°. Pečeme 25-30min., až je povrch zlatohnědý.

-red/zm-

Fotogalerie
4453

Další články z rubriky

Koncept SaSaZu oslavuje 15 let, k narozeninám si nadělil  novou restauraci SaSaZu Oldtown v centru Prahy

Koncept SaSaZu oslavuje 15 let, k narozeninám si nadělil novou restauraci SaSaZu Oldtown v centru Prahy

Podzimní JazzFestBrno ozdobí Al Di Meola, Kamasi Washington, José James nebo Jiří Slavík s radikálními úpravami polky

Podzimní JazzFestBrno ozdobí Al Di Meola, Kamasi Washington, José James nebo Jiří Slavík s radikálními úpravami polky

Renomovaný fotograf Jindřich Štreit vystavuje v Kroměříži

Renomovaný fotograf Jindřich Štreit vystavuje v Kroměříži

Netflix vypouští thriller o sériovém vrahovi, který má i českou stopu

Netflix vypouští thriller o sériovém vrahovi, který má i českou stopu

Muzikál ELA! přináší nelehký život netuctové dívky i její zářivou závodní kariéru v rytmu jazzu

Muzikál ELA! přináší nelehký život netuctové dívky i její zářivou závodní kariéru v rytmu jazzu