Magazín Elita

DVOJNÍK KARLA RODENA SE ZAŘADIL MEZI SVĚTOVÉ VELIKÁNY V PRAŽSKÉM MUZEU GRÉVIN

DVOJNÍK KARLA RODENA SE ZAŘADIL MEZI SVĚTOVÉ VELIKÁNY V PRAŽSKÉM MUZEU GRÉVIN

Karel Roden rozšířil unikátní kolekci osobností českého i světového šoubyznysu, kultury i historie v pražském Muzeu Grévin.

Karel Roden, ač plachý člověk, ale jako herec patří mezi českou hereckou elitu! Zahrál si například s Robertem de Niro či Mr. Beanem. Voskový dvojník se však také dostal do velice dobré společnosti. Postává si vedle Jolany Voldánové v sugestivním prostředí intelektuální prvorepublikové kavárny ve třetím patře muzea, společně s herci Vlastou Burianem a Vladimírem Menšíkem, ale také spisovatelem Karlem Čapkem či Bohumilem Hrabalem.

Voskovou figurínu tvořil v Paříži tým 15 umělců. Aby byly Rodenovy rysy k nerozeznání od originálu, použili tvůrci nejmodernější skenovací technologie a počítačové 3D modelování. „Karel Roden „zabral“ profesionálům v Paříži zhruba šest měsíců práce. Každý detail prostě musí být perfektní. Výsledkem je socha k nerozeznání od originálu,“ uvedla Daniela Pedret, ředitelka pro marketing a komunikaci. Sám herec do procesu výroby sochy zasahoval s perfekcionismem sobě vlastním. „S výsledkem byl, myslím, spokojen, poslední změny na základě jeho připomínek nebyly zásadního charakteru, běžný návštěvník by rozdíl asi nepostřehl,“ podotkla k dokončení voskového dvojníka Karla Rodena Daniela Pedret.

Expozice Muzea Grévin je umístěna v pražské Celetné ulici. Úchvatné muzeum, které navrhl francouzský designér Julien Bertevas, nabízí skvělou zábavu, osobní setkání s 80 světovými velikány, interaktivní hry a multimediální prezentace. Rozkládá se na 3000 metrech čtverečních na třech patrech a o vytvoření působivé atmosféry se zde stará čtyři sta světel.

Muzeum Grévin, které si Prahu vybralo ke své světové expanzi jako první město po Paříži a Montrealu, otevřelo loni v květnu. Od té doby jeho popularita prudce roste: každým dnem očekává 100 000. návštěvníka. „Lidé se chtějí bavit: chtějí propracovanou iluzi prostředí, chtějí interaktivní zábavu a chtějí zážitek bez omezení a zákazů,“ dodává Daniela Pedret.

„Naše voskové osobnosti nejsou za sklem: můžete se s nimi vyfotit, poměřit si ramena nebo je třeba obejmout.“Pro 100 000. návštěvníka připravilo Muzeum Grévin věcné ceny v hodnotě 7000 korun. A protože na významný svátek nemá mít nikdo smůlu, zajímavý dárek si odnesou také hosté s pořadovými čísly vstupenek 99 999 a 100 001.

Odhalení sochy Karla Rodena se zúčastnila řada známých osobností. Slavnostním uvedením herce do muzea provázela moderátorka Jolana Voldánová, která zde svou vlastní sochu téměř rok má. Kmotry byli herci Jan Přeučil, který herce učil na škole a prozradil, že už tehdy byl Roden velmi plachý, ale velmi talentovaný herec. Dále moderátorka Marie Tomsová, herec a bavič Jiří Werich Petrášek či Rodenův kolega ze Studia Dva herec Ondřej Sokol, herec a imitátor Petr Martinák, stylista a vizážista Kája Pavlíček, cvičitelka Hanka Kynychová, moderátor Petr Martinák, zpěvák, finalista SuperStar Martin Šafařík

Ti všichni soše popřáli hodně obdivovatelů, stejně jako samotnému Karlu Rodenovi a hodně zajímavých rolí a úspěchů. Všem se socha, která je nesmírně věrohodná a doslova „jen promluvit“ velmi líbila. A mnozí na první pohled nevěřili, že v sále muzea nestojí živý herec. Návštěvníci sami se mohou přesvědčit o tom, jak socha Karla Rodena na ně bude působit.

O muzeu Grévin

V muzeu Grévin nejde zdaleka pouze o přehlídku soch. Celá expozice je zpracována jako cesta napříč historií a každá socha v ní má svou roli či scénu. Scénografie do detailu ilustruje dobu a dodává celému zážitku realistický nádech umocněný hudbou a světelnými efekty. Během prohlídky čeká na návštěvníky i několik interaktivních zastávek, například možnost zahrát si na konzoli Wii zápas s nejlepšími sportovci anebo si vytvořit vlastní 3D voskovou figurínu. Milovníci nejnovějších technologií ocení videomapping, který dotváří podobu Václava IV. nebo atmosféru prvorepublikové kavárny. 

Foto: Menhouse.eu

-red-


Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih