Magazín Elita

JAKÝ BUDE ASI PSÍ ŽIVOT V DOGPOINTU? TAKOVÝ, JAKÝ MÁ BÝT!

JAKÝ BUDE ASI PSÍ ŽIVOT V DOGPOINTU? TAKOVÝ, JAKÝ MÁ BÝT!

Patricie Solaříková, Sandra Nováková i Lenka Zahradnická jsou milovnice psů. Víte, co tyto herečky a hlavně pejskařky ještě spojuje? To, že o své miláčky pečují svědomitě a s láskou, ale také to, že všechny změnily nešťastný „psí život“ ve šťastný. Ptáte se jak?

Je to jednoduché, když navštívily psí útulek, již nedokázaly odejít bez nového člena rodiny. Každá si totiž přivedla svého čtyřnohého miláčka z psího útulku. Spojuje je také cíl pomoci veselému útulku pro psy v Lhotkách u Malotic, a to společně s prodejcem chovatelských potřeb Hunter - Just your friend. Primárně Hunter kontaktoval Patricii Solaříkovou, která dlouhodobě neziskovou organizaci podporuje každoroční tvorbou charitativních kalendářů a Sandru Novákovou, která si právě zde vybrala psí parťačku pro svůj život. Děvčatům byl zástupci firmy udělen titul První patronka Hunter a slavnostně je při této příležitosti dekorovali.

Patronka Patricie Solaříková je známou podporovatelkou lepšího „psího života“ a sama říká: „Když se jedná o pomoc zvířatům, jdu po hlavě téměř do všeho. V tuhle chvíli mám ohromnou radost z toho, že se Hunter rozhodl s námi spolupracovat a urychlit tak výstavbu kotců a vlastně celého útulku, ve kterém budou psi mít v přechodném období radost ze života."

Cílem značky Hunter je vybudovat místo, kde se budou mít psi ve svém dočasném domově více než dobře a kam se i lidé budou rádi vracet a budou v útulku trávit svůj volný čas hraním, mazlením se s nimi, ale i venčením psů, k čemuž inklinují ti, kteří si vlastního psa nemohou dovolit. Zástupci firmy Hunter chtějí, aby v novém útulku bylo teplo, sranda, dostatek psích hraček a dobrého jídla a aby si tu psi měli chuť společně hrát. „Vymysleli jsme společně několik forem podpory, abychom vše urychlili. Jednou z nich je zahájení prodeje klíčenek v hodnotě dvou set korun, které budou k sehnání v prodejně na Malé Straně v Praze a na Velkém náměstí v Hradci Králové. Celá částka půjde na výstavbu kotců pro psy v novém útulku a jejich vybavení,“ představil první variantu manažer společnosti Hunter - Just your friend Václav Žák. Hunter navíc ze svých prodejen udělal i sběrné místo, kam mohou lidé nosit jak finanční příspěvky do zapečetěné pokladny, tak i jakékoliv jiné věcné dary. Největší a dlouhodobou pomocí však budou pravidelné měsíční finanční příspěvky v hodnotě tří procent z tržeb prodejny na Malé Straně.

„Když jsem před třemi lety kývla na nabídku nafotit charitativní kalendář na podporu psích útulků, netušila jsem, že se díky jedné fotce stanu majitelem psa. Bambulku tehdy přidělili na focení mně a já si od té chvíle nedokázala představit, že ji nechám jít,“ komentovala své první setkání s organizací, která veselý psí útulek s pomocí značky Hunter staví, patronka Sandra Nováková a pokračovala: „Život se psem je zcela jiný. Musíte mu věnovat čas, i když ho zrovna příliš nemáte, všechny svoje aktivity musíte najednou přizpůsobit jemu. Ale ta energie a láska, kterou vám za to vrací… ta stojí za to.“

Podpořit lepší „psí život“ na Malou Stranu přišel také Yemi A.D. s fenkou Summer. V závěru představení projektu přítomným novinářům zástupci prodejny Hunter, patronky a hosté vybrali dárky, mezi kterými nechyběly pelíšky, misky, pískací i plyšové hračky, obojky a pro největší radost psů nezapomněli ani na kvalitní krmivo a lahodné pamlsky, které ještě ten den byly rozvezeny doslova až pod čumáčky.

Na úplný závěr poděkovala zakladatelka útulku a současně ředitelka o.p.s. Dogpoint Michaela Zemánková v doprovodu fenky Channel hledající domov se slovy „Každá koruna znamená zvýšení šance pro psa v nouzi. Proto jsme velmi vděčni firmě Hunter, která si náš dlouhodobý projekt vybrala a rozhodla se nás na naší cestě podpořit,“

 

Více informací o Hunter - Just your friend naleznete na: www.justhunter.cz, www.jaksestaviutulek.cz

Foto: Menhouse.eu

Fotogalerie
4394 4395 4396 4398

Další články z rubriky

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Na vlně audioknih