Magazín Elita

BÁRA MOTTLOVÁ BOJKOTUJE HOLENÍ! PRÝ NAVŽDY!

BÁRA MOTTLOVÁ BOJKOTUJE HOLENÍ! PRÝ NAVŽDY!

Napadlo vás někdy, kolik za celý život utratíte za holicí strojky, holicí pěny, epilační pásky či vosky? Odhadem to bude něco kolem pěti a více tisíc ročně, tj. padesát a více tisíc korun za deset let. To je trošku moc, nemyslíte? Bára Mottlová si radši koupí za ušetřené peníze něco hezkého na sebe a zaplatí si dovolenou. Jak toho docílila? Doživotně se nechala epilovat.

Bára Mottlová se zaměřila na klasické partie jako nohy, třísla a podpaží. „Je ohromně příjemné přejet si dlaní místo, které bylo epilované a necítit žádného klubajícího se ježečka. Je to, jako by Vám tam žádné chloupky nikdy nerostly. Třeba jako když si pohladíte čelo,“ libovala si zpívající herečka s velkým smyslem pro humor a lumpárny, známá především z televizních seriálů.

Mnohem lepší než klasickou epilaci, je volit salon, ve kterém provádějí epilaci laserem. ESTETIKA Brno nabízí epilaci laserem Soprano, jehož použití nenutí ženy docházet do salonu s co nejdelším ochlupením. „Klienti, kteří k nám docházejí, se před návštěvou mohou, ba dokonce musí oholit. Důležité je, aby si 5-6 týdnů před epilací chloupky nevytrhávaly. Vlasová cibulka musí být dokonale zregenerovaná, aby bylo ošetření efektivní. Stačí pouze cibulka chloupků v podkoží a barvivo melanin, jelikož na to laser reaguje,“ vysvětlovala metodu Monika Rujbrová, majitelka kosmetického salonu ESTETIKA Brno a Epilace Praha, který má pobočku i v Praze.

Na snímku Kateřina Lewkiwova a Bára Mottlová

Samozřejmě, podomácku se epilovat jistě zvládne každá žena, tak proč chodit do salonu? Protože ač se to z počátku nezdá, v součtu to vyjde levněji a hlavně s vámi pracuje profesionál. Při domácí epilaci si můžete ublížit, strhnout chloupky i s pokožkou a vytvořit si pigmentový flek, který z často narušované kůže při nesprávném provádění může vzniknout. Navíc, co si budeme nalhávat, chloupky prostě růst nikdy nepřestanou, protože je téměř vždy přetrhneme nebo vůbec nevytrhneme cibulku. Ve většině salonů umějí chloupky vytrhnout lépe, ale klasická epilace negarantuje doživotní pokožku bez chlupů a navíc je často velmi bolestivá.

Epilace laserem Soprano má tu výhodu, že lze ošetření provádět v pohybu, tudíž lze zasáhnout celou lokalitu a to mnohem rychleji. Ošetření podpaží trvá dvě minuty a celé nohy maximálně hodinu.

„Jestli epilace laserem bolí? Vůbec ne, naopak! Když mě epilátorka Kačenka Lewkiwova zbavovala chloupků, moc jsem se nasmála - lechtalo to. Takže je dobré zajít si na epilaci, když máte třeba nějaký splín. Tady se nejen odreagujete, ale skvěle se pobavíte,“ smála se hlaďoučká od hlavy až k patě Bára Mottlová.

Epilaci laserem lze v salonu ESTETIKA Brno podstoupit celoročně, a to v předepsaných intervalech (obvykle kolem pěti ošetření po 6-8 týdnech). Pokud jsou intervaly dodrženy, vydrží pokožka bez chlupů u 80% žen do konce života. U zbylých pacientů má epilace dlouhodobý efekt, ale je potřeba více návštěv. Je to dáno individuálními hormonálními změnami, které nelze předvídat.

Nyní si to lze jen stěží představit, ale co když se chlupatá móda vrátí? „Bože chraň! Ano, najdou se muži, kterým se chlupatice líbí a já jim to přeju. Ale nedopřeju jim to se mnou. Odchlupit se je velmi praktické a hygienické. A já se toho nemíním vzdát. Je pravda, že se móda vrací. Některá ale neúspěšně, jako třeba ponožky do sandálů, mrkváče a já doufám, že stejný neúspěch budou slavit i zarostlé krasavice,“ jednoznačně a rázně komentovala názor na ochlupení Bára Mottlová. Chlupy jí nebudou chybět dokonce ani v zimě a dle svých slov celá šťastná vymění přírodní chloupky za umělé v podobě punčošek.

www.epilacepraha.cz

Foto: ESTETIKA Brno / EPILACE Praha

Fotogalerie
2619

Další články z rubriky

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky