Magazín Elita

BRNĚNSKÉ VÝSTAVIŠTĚ OBSADILY HVĚZDY

BRNĚNSKÉ VÝSTAVIŠTĚ OBSADILY HVĚZDY

Festivaly zábavy, sportu a tance, které se o víkendu 7. – 9. listopadu konaly na Brněnském výstavišti, přilákaly pozornost řady několika hvězd českého showbyznysu. Návštěvníci BVV se tak mohli setkat s Ondřejem Sokolem, Janem Budařem, Richardem Genzerem, Hankou Kynychovou, Evou Decastelo nebo třeba s Alenou Antalovou.

Štíhlý Geňa dosáhl na rekord

Nový český rekord se podařilo vytvořit tanečníkům pod vedením Richarda „Geni“ Genzera. Ten byl hlavní tváří akce „Flash mob s Geňou“ – pokusu o nový český rekord v tancování jedné choreografie na jednom místě. A povedlo se! Geňa se na pódiu představil ve sportovním oblečení a za obrovských ovací tanečníků i diváků několikrát odtancoval choreografii á la John Travolta v Horečce sobotní noci. Nešlo tak přehlédnout jeho původní profesi, přece jen absolvovaná taneční konzervatoř a jeho působení v legendární taneční skupině Uno zanechalo své stopy i po letech. A ve spojení se současnou váhou, na které už delší dobu pracuje, šlo skutečně o výbornou show. „Shodil jsem 25 kilo a to hlavně díky tomu, že jím zdravěji. Cítím se líp a všichni mě chválí,“ svěřil se známý bavič spokojeně. Plný energie se mezi mladými tanečníky rozhodně neztratil a neztratila se ani nejstarší účastnice této akce, které bylo 64 let, a účastnila se tancování se svou vnučkou. Geňa a roztančený dav se tak nakonec opravdu protancovali do České knihy rekordů!

 

Sokol létal jako sokol

To herec a režisér Ondřej Sokol se vznášel nad výstavištěm jako pták. V pavilonu V totiž slavnostně zahajoval provoz lanového centra. Zpočátku to vypadalo, že se na adrenalinové aktivity bude jen dívat, ale poté, co si odvážně skočil takzvaný Tarzaní skok, se nadchl a absolvoval téměř všechny nabízené atrakce. „Byla to skvělá zkušenost. Před prvním skokem jsem si sice říkal, že jsem si měl raději vzít hnědé kalhoty, ale po něm mě to chytlo a šel jsem do plnejch,“ přiznal Ondřej po absolvování Barmského mostu nebo 120 metrů dlouhé lanovky přes celý pavilon. A to vše i přesto, že byl celou dobu v obležení fanynek z řad mladých horolezkyň, které mu fandily jak ze země, tak ze vzduchu.

 

Běžící Kynychová, Decastelo a Antalová

Populární cvičitelka Hanka Kynychová, energická moderátorka Eva Decastelo a sympatická herečka Alena Antalová zase spojily své tváře s už 14. štafetou běhu Maminy Run. Ten se tentokrát konal přímo Brněnském výstavišti jako součást veletrhu SPORT Life, a přilákal několik desítek maminek nejen s kočárky, ale například i koloběžkami nebo s dítětem v náručí. Nejedná se totiž o typický závod na čas, což v úvodním proslovu komentovala i patronka brněnské štafety Alena Antalová. „Všechny to zvládněte, a když to nepůjde, tak si popovídejte,“ povzbudila běžkyně čtyřnásobná maminka. Trasa po veletržních dlažebních kostkách a asfaltu měřila 5 kilometrů. „Běželo se mi dobře, byť jsem poslední pětku běžela naposled před třemi týdny,“ řekla po závodě Hanka Kynychová.

 

Jan Budař slaňoval z 50 metrů

To herec Jan Budař se rozhodl porozhlédnout po rozsáhlém výstavišti z výšky 50 metrů a budovu, na níž stál, potom slaňoval. „Postavil jsem se nad padesátimetrovou propast a důvěřoval tomu, že ta tenká lana mě udrží. Podobá se to pocitu, kdy šlapete džunglí, kterou vidíte poprvé v životě a doufáte, že vás všechno živé kolem vás nechá přežít,“ srovnal Budař veletržní zážitek se svým cestováním po Tibetu a Nepálu. O tom totiž pojednávala i jeho přednáška na festivalu Kolem světa, jenž probíhal v rámci veletrhu SPORT Life.

Foto: Tino Kratohvil

-dibr-

Fotogalerie
2624 2625 2626 2627

Další články z rubriky

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Na vlně audioknih