Magazín Elita

S TOMÁŠEM ÚLEHLOU O ŽIVOTĚ, VÍNU A TRNKÁCH

S TOMÁŠEM ÚLEHLOU O ŽIVOTĚ, VÍNU A TRNKÁCH

Vtipné historky ze života, o přátelském setkání s Dominikem Dukou, o dobrém vínu a o nejlepší trnkovici bez cukru, ale i tom, jak se rock snoubí s vážnou hudbou mezi Zlínem a Prahou, o tom všem byl večer nazvaný SETKÁNÍ 2+1 s Tomášem Úlehlou, který s velkým ohlasem proběhl v pondělí 27. října v centru Prahy.

Večer se zlínským exprimátorem, exposlancem, podnikatelem a rockerem v jedné osobě  Tomášem Úlehlou připravil Pavel Veselý se svojí přítelkyní Renatou Luckovou (RePaClub), a to ve stylovém prostředí Vinotéky VK17 na Karlově náměstí v Praze, kterou veselý Valach se smíchem označil jako jedinečnou s atmosférou vinné destinace uprostřed české metropole.

Tomáš Úlehla začal své vyprávění svým oblíbeným citátem: „Jednoduchá cesta nikam nevede.“ A už se rozjela smršť historek o vídeňské babičce, o dětství a o dobrých radách dědečka, o období, kdy byl označován za rebela. Mírně zjihnul (ale jen mírně) při vyprávění „o námluvách“, které byly korunované uzavřením druhého sňatku s operní divou Pavlínkou, které v žilách koluje balkánská krev.

Lehce se zabrousil do roku 2012, kdy se vzepřel vládě, když spolu s dalšími poslanci ODS odmítal zvýšení daní.  O mnoho vtipnější však bylo vyprávění z jeho hudebních začátků, které se datují od roku 1980, kdy začal hrát s rockovou kapelou SIMPLEX.  „Založili ji se současným bubeníkem Radomírem Pšenkou, vedeni touhou tvořit vlastní texty i muziku,“ svěřil se zlínský rocker.

Zmínil i roky další, kdy se věnoval především autorské tvorbě a až do roku 1999 spolupracoval se skupinami TAURUS, PREMIÉR, GOOD BEAVERS. V letech 2000-2005 působil jako kytarista a textař v kapele VOICEBAND, se kterou společně vydal CD Parfém. Za jednu z největších zkušeností považuje vystoupení s Richardem Mullerem, kterého Voiceband doprovázel i na CS Rockfestu v Chicagu. Po rozpuštění této formace se přidal k nově zakládající se skupině Jackie, která upravila koncem roku 2006 svůj název na JACKYE, kde působí dodnes.

 Tomáš Úlehla pochází z lékařské rodiny, sám vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a rozhodně přítomné překvapil vystudovaným oborem, kterým je systematická biologie a ekologie člověka.

A co říci na závěr, jen citát, kterým se Tomáš Úlehla také rád řídí a měli bychom se občas nad ním zamýšlet všichni: Poznej sám sebe!

Fotogalerie
3316 3317 3318 3319 3320 3321

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih