Magazín Elita

POSLEDNÍ MOŽNOST VIDĚT VELKOLEPOU SHOW NA VLASTNÍ OČI!

POSLEDNÍ MOŽNOST VIDĚT VELKOLEPOU SHOW NA VLASTNÍ OČI!

Šestnáctinásobná Zlatá slavice LUCIE BÍLÁ zakončila českou část Černobílého turné 2014 v Ostravě. Ojedinělou tour ukončí ve čtvrtek 23. října megakoncertem na Zimním stadionu Ondreje Nepeľu v Bratislavě.

LUCIE BÍLÁ – Černobílé turné 2014 navštívily v Praze, Pardubicích a v Ostravě tisíce českých fanoušků, ale někteří i ze Slovenska. Právě tam se nyní Slavice vypraví, aby svou show plnou svých hitů, světel, pyrotechnických efektů spolu se svými hosty: bubeníkem Mika Ronosem, světlomalířem Alexem Dowisem, multižánrovou slovenskou chlapeckou taneční skupinou The Pastels předvedla v plné síle. „Letošní turné je skoro úplně stejné, jako loňské turné. Proč něco měnit, když to funguje. Jen s tím rozdílem, že letos jsme na pardubickém koncertě pořídili záznam, který vyjde na DVD. Co se natočí, nemusí se pamatovat a já chci, aby si to lidi pamatovali. Jsem hrdá na to, že se mi s mým skvělým štábem podařilo dát dohromady něco tak úžasného, jako je tohle turné,“ říká Lucie Bílá. Předskokankou Zlaté slavice je česká Superstar SABINA KŘOVÁKOVÁ!

Jedna drobná změna se v letošním tour přeci jen najde. Namísto písničky od Nirvany, zařadila Lucie Bílá píseň Kornuto od metalové skupiny Arakain, s níž na jaře příštího roku vyrazí na koncerty, v rámci oslav 33 let od jejího založení.

Nutno podotknout, že ve štábu, který na osm kamer pořizoval záznam z letošního Černobílého mega koncertu v Pardubicích, spolupracoval i syn Lucie Bílé – Filip Kratochvíl. Byla to pro něj další ze zkušeností. V budoucnu by se rád věnoval filmové a hudební produkci, dramaturgii a režii. Za sebou má už několik menších projektů. Jako součást týmu takto velké show byl poprvé.

Černobílé turné v loňském roce zrežíroval Jeffo Minárik, letos u režisérského pultu stojí jeho kolega, choreograf a Miňo Kereš. „Myslím si, že jsme opět ukázali velkolepost a jedinečnost této show. Je to něco, co je ve své podstatě nepřekonatelné. Je to něco, co zaujme každého a moc se o tom nedá vyprávět, prostě to chce, aby to lidé viděli. Teď v Bratislavě mají zájemci poslední možnost a tímto je srdečně zveme,“ dodal rodák ze Slovenska Kereš.

Výjimečnost tour je v mnoha směrech, mimo jiné i v technické složce: Aparaturu převáží 8 kamionů a cca 15 doprovodných osobních automobilů a dodávek. Celková váha techniky je zhruba 100 tun. Rozměry scény jsou 28 x 16 metrů. Její součástí je molo o rozměrech 8 x 3 metry, zakončené druhým menším pódiem.

Nad molem jsou zavěšeny pojízdné kruhové konstrukce, které jsou osazeny LED obrazovkami. Součástí pódia je i speciální hydraulická plošina, bohatá pyrotechnika, využívající technologii CO2 jet, černo-bílé konfety a standardní pyrotechniku. Celý průběh mega koncertů zajišťuje celkem 250 lidí.

Lucie Bílá také během letošní koncertní šňůry nezapomíná pomáhat. Proto stále háčkuje srdíčka. Jejich prodej pomůže konkrétním lidským příběhům. S pomocí Konta Bariéry, s nimiž zpěvačka spolupracuje už přes deset let, se podařilo vybrat příběh slečny Báry z Brna a paní Marie z Jihlavy. Obě jsou handicapované a nutně potřebují odlehčený elektrický vozík. Cena každého se pohybuje okolo 100 tisíc korun.

V loňském roce uháčkovala Lucie Bílá 527 srdíček. Výtěžek pomohl pěti lidem, včetně tří malých dětí. „Nerada jen tak nečině sedím a nic nedělám, proto háčkuju. Pokud si u toho odpočinu, ale především, pokud to ještě někomu pomůže, těší mne to dvojnásob. Mám radost z toho, že srdíčka jsou vždy na koncertech skoro beznadějně vyprodána, což znamená, že lidem nejsou jiné lidské osudy lhostejné,“ dodává Lucie Bílá.

Vstupenky na bratislavský koncert ČERNOBÍLÉHO TURNÉ 2014 jsou ještě v prodeji na: www.ticketportal.sk

Zdroj: René Kekely


Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih