Magazín Elita

LINDA VOJTOVÁ JE JEDINOU SPONZORKOU MIMOŘÁDNÉHO KONCERTU VADIMA PETROVA

LINDA VOJTOVÁ JE JEDINOU SPONZORKOU MIMOŘÁDNÉHO KONCERTU VADIMA PETROVA

Linda Vojtová je světově uznávanou topmodelkou, ale je také skvělou a úžasnou vnučkou profesora Vadima Petrova.  V současné době je v Praze a hlavně s maminkou Taťjánou organizuje velkolepý koncert svého dědečka s názvem Hudební balady Vadima Petrova.

Koncert výbor z děl skladatele Vadima Petrova, který je autorem hudby nejen k nejznámějším českým filmům, rozhlasovým pořadům a pohádkám, ale i hudby vážné. Rozsáhlé autorovo dílo čítá přes 1300 titulů a jedním z nich je například nezapomenutelná znělka Krkonošských pohádek.

Linda s maminkou a dědečkem

Koncert, který se bude konat již 18. 11. 2014 ve Smetanově síni Obecního domu, Linda Vojtová nejen organizuje, ale je také jeho jedinou sponzorkou a prozradila nám, že i když částka přesáhla více než milion korun, tak toho nelituje, neboť je to ocenění za jeho práci, za propagaci české kultury a jeho stálou činorodost. Se vším Lindě pomáhá její maminka Taťjána Vojtová, ale i širší rodina, včetně jejího přítele.  V těchto dnech se přesto opět objevila v Praze a v přeplněném diáři si vyhradila čas jen pro svého dědečka. Do metropole přijela jen na otočku, aby doladila vše potřebné a také scénář společně s Alfrédem Strejčkem, který bude koncert moderovat.

Vadim Petrov s manželkou, dcerou a vnučkou

„Když se procházím po tak nádherných prostorách, jako je secesní Obecní dům v Praze, nemohu se dočkat, až zde zazní dědova hudba. Věřím, že veškerá má snaha společně s dědovou nezaměnitelnou muzikou a vynikajícím orchestrem vytvoří něco, na co budou všichni v sále dlouho vzpomínat,“ sdělila na tiskové konferenci Linda Vojtová, kam zamířila také jeho velká obdivovatelka Pavlína Senič, přední česká operní pěvkyně. Plná dojmů nám svěřila, co na ni nejvíce zapůsobilo. „Setkání s panem Petrovem bylo pro mne velmi inspirativní. Tolik vitality, pozitivní energie, upřímných názorů na svět kolem nás… a mít možnost si popovídat o hudbě a vlastenectví s tak velkým člověkem, bylo velmi obohacující.“

Vadim Petrov s operní pěvkyní Pavlínou Senič

Na koncertě bude přítomna řada předních českých umělců, kteří se řadí mezi žáky a přátele profesora Vadima Petrova: Moje dcera a vnučka mi kvůli připravovanému koncertu a hudebnímu CD s mou hudbou nosily velké množství hudebních nahrávek, abych vybral ty, které se mi líbí nejvíce. Často jsem se sám divil, co všechno jsem za celý život napsal,“ přiznal Vadim Petrov, který je z nápadu své dcery a vnučky nadšený a zároveň trošku zklamaný, že Česká muzika přestává být ve světě pojem, jelikož čeští muzikanti se čím dál tím více věnují zahraniční tvorbě.

Účast na koncertě potvrdili například: Petra Černocká, Mário Klemens, Hana Maciuchová, doc. Jan Měšťák, Libor Pešek, Jaroslav Svěcený, Helena Štáchová nebo Josef Zíma. Vadim Petrov je však uznávaný, stejně jako jeho vnučka Linda, celosvětově, a proto na koncert přijedou hosté například i z New Yorku.

Nové CD s výběrem nejoblíbenějších skladeb Vadima Petrova v podání FILMharmonic Orchestra Prague pod vedením Adama Klemense s velkým smíšeným sborem Martinů Voices sbormistra Lukáše Vasilka.

Vstupenky již nyní můžete zakoupit na www.ticketportal.cz.

Více se o Vadimu Petrovovi dozvíte na www.petrovmusic.com  

Text, foto: Lenka Žáčková

 

Fotogalerie
3339 3340 3341 3342

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih