Magazín Elita

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

České pivo s přísadou jemných kvasnic není novinkou na trhu, ale je pravdou, že objevit ho na pultech není úplně běžné. Dobrou zprávou je, že se postupně vrací do nabídky českých pivovarů. Výroby piva belgického typu se nově chopil také rodinný pivovar Bernard, který je tradičním výrobcem českého piva.

Ten, kdo nezaváhal, premiérově ochutnal 20. srpna, a to v 15 hodin, 9 minut a 7 sekund v Praze v Muzeu gastronomie, nové silné pivo BERNARD BOHEMIAN ALE (čti „ejl“), pro jehož výrobu se používá speciální typ svrchních kvasnic. Malá slavnost pivního moku se nesla ve shodě názoru, že takto silné pivo by se mělo pít pomalu a vychutnávat, neboť se mu nedá upřít příjemná alkoholová hřejivost. Zajímavosti pro nepoučené spotřebitele je to, že „ejl“ je pivo dokvašován až v lahvi s dominantní chutí koriandru.

Ladislav Provaan, spolumajitel Muzea gastronomie připíjí všem na zdraví!  

 

Text, foto: Lenka Žáčková

 

Fotogalerie
3400

Další články z rubriky

Benefiční akce Show and the City podpořila Slováková i Mesarošová

Benefiční akce Show and the City podpořila Slováková i Mesarošová

Pavel Trávníček nechal nahlédnout do svého hereckého života. Vychází kniha Pavel Trávníček: Tři oříšky pro prince

Pavel Trávníček nechal nahlédnout do svého hereckého života. Vychází kniha Pavel Trávníček: Tři oříšky pro prince

Ježíškovi pomáhá řada známých tváří a Hanka Kynychová je tradičně mezi nimi!

Ježíškovi pomáhá řada známých tváří a Hanka Kynychová je tradičně mezi nimi!

Michal David pokřtil pokračování multiplatinového alba FUNKY

Michal David pokřtil pokračování multiplatinového alba FUNKY

Hanka Kynychová má skvělý koncept, jak rozhýbat děti z dětských domovů

Hanka Kynychová má skvělý koncept, jak rozhýbat děti z dětských domovů

Vánoční Holešovická tržnice