Magazín Elita

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

České pivo s přísadou jemných kvasnic není novinkou na trhu, ale je pravdou, že objevit ho na pultech není úplně běžné. Dobrou zprávou je, že se postupně vrací do nabídky českých pivovarů. Výroby piva belgického typu se nově chopil také rodinný pivovar Bernard, který je tradičním výrobcem českého piva.

Ten, kdo nezaváhal, premiérově ochutnal 20. srpna, a to v 15 hodin, 9 minut a 7 sekund v Praze v Muzeu gastronomie, nové silné pivo BERNARD BOHEMIAN ALE (čti „ejl“), pro jehož výrobu se používá speciální typ svrchních kvasnic. Malá slavnost pivního moku se nesla ve shodě názoru, že takto silné pivo by se mělo pít pomalu a vychutnávat, neboť se mu nedá upřít příjemná alkoholová hřejivost. Zajímavosti pro nepoučené spotřebitele je to, že „ejl“ je pivo dokvašován až v lahvi s dominantní chutí koriandru.

Ladislav Provaan, spolumajitel Muzea gastronomie připíjí všem na zdraví!  

 

Text, foto: Lenka Žáčková

 

Fotogalerie
3400

Další články z rubriky

Hanka Mašlíková varovala finalisty Muže roku před hejty na sociální síti. Sama s nimi má dost zkušeností

Hanka Mašlíková varovala finalisty Muže roku před hejty na sociální síti. Sama s nimi má dost zkušeností

Zpěvačku Petru Černockou poznávají i školáci. Saxana ji provází už přes 50 let

Zpěvačku Petru Černockou poznávají i školáci. Saxana ji provází už přes 50 let

Nový titul Haliny Pawlowské: A přeskočila jiskra

Nový titul Haliny Pawlowské: A přeskočila jiskra

Motorkáři podpořili Nedoklubko historicky nejvyšší částkou

Motorkáři podpořili Nedoklubko historicky nejvyšší částkou

Studentka z Borovna na Plzeňsku má netradičního adrenalinového koníčka: vytvořila partu „lovců“ zvýhodněných balíčků potravin Nesnězeno v PENNY

Studentka z Borovna na Plzeňsku má netradičního adrenalinového koníčka: vytvořila partu „lovců“ zvýhodněných balíčků potravin Nesnězeno v PENNY