Magazín Elita

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

České pivo s přísadou jemných kvasnic není novinkou na trhu, ale je pravdou, že objevit ho na pultech není úplně běžné. Dobrou zprávou je, že se postupně vrací do nabídky českých pivovarů. Výroby piva belgického typu se nově chopil také rodinný pivovar Bernard, který je tradičním výrobcem českého piva.

Ten, kdo nezaváhal, premiérově ochutnal 20. srpna, a to v 15 hodin, 9 minut a 7 sekund v Praze v Muzeu gastronomie, nové silné pivo BERNARD BOHEMIAN ALE (čti „ejl“), pro jehož výrobu se používá speciální typ svrchních kvasnic. Malá slavnost pivního moku se nesla ve shodě názoru, že takto silné pivo by se mělo pít pomalu a vychutnávat, neboť se mu nedá upřít příjemná alkoholová hřejivost. Zajímavosti pro nepoučené spotřebitele je to, že „ejl“ je pivo dokvašován až v lahvi s dominantní chutí koriandru.

Ladislav Provaan, spolumajitel Muzea gastronomie připíjí všem na zdraví!  

 

Text, foto: Lenka Žáčková

 

Fotogalerie
3400

Další články z rubriky

Darina Muchová v róbě NANICHE na slavnostním zakončení KVIFF

Darina Muchová v róbě NANICHE na slavnostním zakončení KVIFF

Šaty NANICHE na premiéře filmu Sbormistr zaujaly

Šaty NANICHE na premiéře filmu Sbormistr zaujaly

Krása, vkus a charisma: Tyto dámy ovládly karlovarský filmový svátek

Krása, vkus a charisma: Tyto dámy ovládly karlovarský filmový svátek

Nezapomenutelný rybářský den na Orlíku: Jakub Vágner a Stanislav Kocina pokořili sumce i jesetera

Nezapomenutelný rybářský den na Orlíku: Jakub Vágner a Stanislav Kocina pokořili sumce i jesetera

Karlovy Vary uvítaly debut Promise, I’ll Be Fine: Autentický pohled na Slovensko

Karlovy Vary uvítaly debut Promise, I’ll Be Fine: Autentický pohled na Slovensko

Na zdraví