Magazín Elita

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

České pivo s přísadou jemných kvasnic není novinkou na trhu, ale je pravdou, že objevit ho na pultech není úplně běžné. Dobrou zprávou je, že se postupně vrací do nabídky českých pivovarů. Výroby piva belgického typu se nově chopil také rodinný pivovar Bernard, který je tradičním výrobcem českého piva.

Ten, kdo nezaváhal, premiérově ochutnal 20. srpna, a to v 15 hodin, 9 minut a 7 sekund v Praze v Muzeu gastronomie, nové silné pivo BERNARD BOHEMIAN ALE (čti „ejl“), pro jehož výrobu se používá speciální typ svrchních kvasnic. Malá slavnost pivního moku se nesla ve shodě názoru, že takto silné pivo by se mělo pít pomalu a vychutnávat, neboť se mu nedá upřít příjemná alkoholová hřejivost. Zajímavosti pro nepoučené spotřebitele je to, že „ejl“ je pivo dokvašován až v lahvi s dominantní chutí koriandru.

Ladislav Provaan, spolumajitel Muzea gastronomie připíjí všem na zdraví!  

 

Text, foto: Lenka Žáčková

 

Fotogalerie
3400

Další články z rubriky

Český sběratel představí výstavu o Freddiem Mercurym, otevře se 2026 v Budapešti

Český sběratel představí výstavu o Freddiem Mercurym, otevře se 2026 v Budapešti

Z Žitné rovnou do vany: Pavel Trávníček rozjel lázeňský projekt v centru Prahy

Z Žitné rovnou do vany: Pavel Trávníček rozjel lázeňský projekt v centru Prahy

Šimon Opp: Poslední anglické songy zazní v prosinci v Praze

Šimon Opp: Poslední anglické songy zazní v prosinci v Praze

O5 a Radeček pokřtili EP Živě s filharmonií a převzali platinové ocenění za HoraLove

O5 a Radeček pokřtili EP Živě s filharmonií a převzali platinové ocenění za HoraLove

Něco za něco: Nová komedie s hudbou Jana Nedvěda a hlasem Anny Polívkové

Něco za něco: Nová komedie s hudbou Jana Nedvěda a hlasem Anny Polívkové

Palladium má narozeniny