Magazín Elita

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

České pivo s přísadou jemných kvasnic není novinkou na trhu, ale je pravdou, že objevit ho na pultech není úplně běžné. Dobrou zprávou je, že se postupně vrací do nabídky českých pivovarů. Výroby piva belgického typu se nově chopil také rodinný pivovar Bernard, který je tradičním výrobcem českého piva.

Ten, kdo nezaváhal, premiérově ochutnal 20. srpna, a to v 15 hodin, 9 minut a 7 sekund v Praze v Muzeu gastronomie, nové silné pivo BERNARD BOHEMIAN ALE (čti „ejl“), pro jehož výrobu se používá speciální typ svrchních kvasnic. Malá slavnost pivního moku se nesla ve shodě názoru, že takto silné pivo by se mělo pít pomalu a vychutnávat, neboť se mu nedá upřít příjemná alkoholová hřejivost. Zajímavosti pro nepoučené spotřebitele je to, že „ejl“ je pivo dokvašován až v lahvi s dominantní chutí koriandru.

Ladislav Provaan, spolumajitel Muzea gastronomie připíjí všem na zdraví!  

 

Text, foto: Lenka Žáčková

 

Fotogalerie
3400

Další články z rubriky

Zpěvák Šimon Opp představuje nový videoklip k úspěšnému singlu Rules

Zpěvák Šimon Opp představuje nový videoklip k úspěšnému singlu Rules

Nové audiodrama Benjamin Abeles – Homo liberitas

Nové audiodrama Benjamin Abeles – Homo liberitas

Bez léků, ale s vůlí: Miroslav Etzler o tom, jak ho změnila cukrovka

Bez léků, ale s vůlí: Miroslav Etzler o tom, jak ho změnila cukrovka

Operní gala pro Prostějov přivítá světové pěvecké hvězdy s perlami klasické operní hudby

Operní gala pro Prostějov přivítá světové pěvecké hvězdy s perlami klasické operní hudby

Petr Kotvald soutěž Muž roku příliš nesleduje, ale vítězové se k němu dostanou

Petr Kotvald soutěž Muž roku příliš nesleduje, ale vítězové se k němu dostanou

 

Empowering women mentoring