Magazín Elita

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

České pivo s přísadou jemných kvasnic není novinkou na trhu, ale je pravdou, že objevit ho na pultech není úplně běžné. Dobrou zprávou je, že se postupně vrací do nabídky českých pivovarů. Výroby piva belgického typu se nově chopil také rodinný pivovar Bernard, který je tradičním výrobcem českého piva.

Ten, kdo nezaváhal, premiérově ochutnal 20. srpna, a to v 15 hodin, 9 minut a 7 sekund v Praze v Muzeu gastronomie, nové silné pivo BERNARD BOHEMIAN ALE (čti „ejl“), pro jehož výrobu se používá speciální typ svrchních kvasnic. Malá slavnost pivního moku se nesla ve shodě názoru, že takto silné pivo by se mělo pít pomalu a vychutnávat, neboť se mu nedá upřít příjemná alkoholová hřejivost. Zajímavosti pro nepoučené spotřebitele je to, že „ejl“ je pivo dokvašován až v lahvi s dominantní chutí koriandru.

Ladislav Provaan, spolumajitel Muzea gastronomie připíjí všem na zdraví!  

 

Text, foto: Lenka Žáčková

 

Fotogalerie
3400

Další články z rubriky

Nikola Márová přilákala hvězdy na křest své knihy

Nikola Márová přilákala hvězdy na křest své knihy

Hvězda, která rozzáří i temnotu: Jennifer Lopez jako Ingrid Luna

Hvězda, která rozzáří i temnotu: Jennifer Lopez jako Ingrid Luna

Ilona Csáková si odskočí ke svým tygrům pokřtít nové album

Ilona Csáková si odskočí ke svým tygrům pokřtít nové album

Zpěvačka Heidi Janků už plánuje Silvestr. A rozhodně to nebude nuda!

Zpěvačka Heidi Janků už plánuje Silvestr. A rozhodně to nebude nuda!

Michal Sýkora: Mám štěstí, že mohu dělat co mě baví a co zároveň oslovuje i ostatní

Michal Sýkora: Mám štěstí, že mohu dělat co mě baví a co zároveň oslovuje i ostatní