Magazín Elita

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

V MUZEU GASTRONOMIE JSME OCHUTNALI „EJL“

České pivo s přísadou jemných kvasnic není novinkou na trhu, ale je pravdou, že objevit ho na pultech není úplně běžné. Dobrou zprávou je, že se postupně vrací do nabídky českých pivovarů. Výroby piva belgického typu se nově chopil také rodinný pivovar Bernard, který je tradičním výrobcem českého piva.

Ten, kdo nezaváhal, premiérově ochutnal 20. srpna, a to v 15 hodin, 9 minut a 7 sekund v Praze v Muzeu gastronomie, nové silné pivo BERNARD BOHEMIAN ALE (čti „ejl“), pro jehož výrobu se používá speciální typ svrchních kvasnic. Malá slavnost pivního moku se nesla ve shodě názoru, že takto silné pivo by se mělo pít pomalu a vychutnávat, neboť se mu nedá upřít příjemná alkoholová hřejivost. Zajímavosti pro nepoučené spotřebitele je to, že „ejl“ je pivo dokvašován až v lahvi s dominantní chutí koriandru.

Ladislav Provaan, spolumajitel Muzea gastronomie připíjí všem na zdraví!  

 

Text, foto: Lenka Žáčková

 

Fotogalerie
3400

Další články z rubriky

Tmavě modrá místo černé: Jak kostýmy ve filmu Franz rozbíjejí mýtus o Kafkovi

Tmavě modrá místo černé: Jak kostýmy ve filmu Franz rozbíjejí mýtus o Kafkovi

Na letošním festivalu v polských Sopotech vystoupila Helena Vondráčková už podesáté

Na letošním festivalu v polských Sopotech vystoupila Helena Vondráčková už podesáté

Okupace Československa 1968 vojsky Varšavské smlouvy zahraniční perspektivou: 21. 8. na Výstavišti

Okupace Československa 1968 vojsky Varšavské smlouvy zahraniční perspektivou: 21. 8. na Výstavišti

Album kroměřížské hudební skupiny Jamtour rezonuje v dokonalé souhře

Album kroměřížské hudební skupiny Jamtour rezonuje v dokonalé souhře

Letní networking na Albatrosu II: zelený, svěží a plný inspirace

Letní networking na Albatrosu II: zelený, svěží a plný inspirace

Na kole jen s přilbou