Magazín Elita

VIŠŇÁK ANEB NÁPOJ PRO ZDRAVÍ Z LEDNICE

VIŠŇÁK ANEB NÁPOJ PRO ZDRAVÍ Z LEDNICE

Vinařství Chateau Lednice pokřtila svůj Višňák 2014 na místě skutku důstojném, a to přímo pod Pražským hradem.  Tato burčáková specialita Lednicko-valtického areálu, je přírodním nefiltrovaným kvasným nízkoalkoholickým nápojem, který nadchne snad každého.

Ten letošní je velmi lahodný, osvěžující, má krásnou tmavou barvu, jakou mají těžká červená vína, a prozrazuje mimořádnou vyzrálost višní a slibuje příznivý zdravotní benefit. Jeho sladší chuť i vůně na jazyku perlí. Višňák je sice novinkou na trhu, ale moravští vinaři ho již leta vyrábí spíše pro vlastní spotřebu. Ten z Lednice je z višní ze sadů Mendelovy univerzity a navíc je chráněn ochrannou známkou VINAŘSTVÍ CHATEAU LEDNICE.

 Tiskové konference se zúčastnila sopranistka Pavlína Senič „Tvář Screenet 2014“, ale také baletní mistr Vlastimil Harapes, florista Pavel Hruška, herečka Veronika Arichteva v doprovodu manžela, ale také MUDr. Ivana Němečková či MUDr. Daniel Hovorka, ale třeba také Ing. Irena Kolouchová, Ph.D. a celá řada dalších osobností. Organizací celé akce se skvěle zhostila Michaela Lejsková.

Višňák obsahuje vyšší množství vitaminu C, který víno postupně ztrácí, a vitaminy B-komplexu, významné množství vápníku, železa a draslíku a není tedy pochyb, že ve správném množství je zdraví prospěšný. Odborníci podloženě potvrzují, že višňák je zdrojem minerálních látek a má vliv na snižování horečky, posilování kapilár a působí proti zánětům. Irena Kolouchová z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze potvrdila na jeho pražském křtu, že Višňák dokáže na sebe vázat škodliviny, které se tak vyloučí z těla.

V souvislosti s burčákem si také ještě dovolujeme upozornit na to, že společnost Chateau Lednice provozuje oblíbené burčákomaty. V současné době jich má šedesát a s jejich pomocí distribuuje odběratelům burčák v podchlazeném stavu.

Text, foto: Lenka Žáčková

 

 

Fotogalerie
3408 3409 3410 3411 3412 3413 3414

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih