Magazín Elita

VIP SLAVILY POLO-SILVESTRA V PRAŽSKÉ HAVANĚ!

VIP SLAVILY POLO-SILVESTRA V PRAŽSKÉ HAVANĚ!

V červenci na dovolené u moře? To už zažil snad každý z nás, sice příjemný relax, ale nic originálního. Oslavit však na prahu léta Silvestra, to už není úplně běžné. Bar a restaurant La Bodeguita Del Medio už 12. rokem pořádala polovičního Silvestra, kde nechyběla vybraná skupinka českých celebrit a zpěvačka Victoria, která zpestřila večer svým zpěvem.

Ústředním mottem a melodií večera byla písnička A little party never killed nobody právě v podání Victorie. Popít vynikající kubánské drinky jako Mojito, Piňa Colada či Cuba libre, dát si doutník a zatančit si, přišli v parném letním večeru Veronika Arichteva, Eliška Bučková, Nikola Buranská, Eva Čížkovská, Klára Doležalová, Gabriela Franková, Kateřina Herčíková, Ladislav Hruška, Sámer Issa, Andrea Kabická, Kateřina Kristelová, Kristýna Leichtová, Taťána Makarenko, Míša Maurerová, Inna Puhajková, Emanuele Ridi, Míša Sejnová, Jaroslav Svěcený, Aneta Vignerová.

Ina Pluhajková a Míša Sejnová s přírtelem

Kdo z nich trávil Silvestra poprvé v parnu? A jak ho tráví nejraději? Jak asi každého napadne, nejmenší problém trávit polo-Silvestra v typickém letním dni měla Zuzka Belohorcová, která sice na poslední svou účast musela zrušit, ale do telefonu prozradila: „Jelikož žijeme celoročně na Miami, trávíme už druhé Vánoce a Silvestra v teple. Upřímně řečeno, první rok ta zimní atmosféra trošku chyběla, ale na druhé straně dát si v teple skleničku šampíčka a strávit poslední minuty starého roku ve vířivce pod širým nebem, to má něco do sebe.“ Upřímně řečeno, je to závistihodné!

Jaroslav Svěcený s tanečnicí a Míša Maurerová

V kubánské restauraci, která se nachází v centru Prahy, to žilo opravdu jako na Silvestra. Atmosféra, která na místě panovala, nakazila nejen přítomné VIP, ale i všechny Pražany, kteří šli zrovna kolem. Kaprova ulice byla i o večerním prázdninovém provozu ucpaná, venku stála historická auta, ze kterých vylézali lidé v převlecích ve stylu amerických 30. let. Absolutně nejkrásnější outfit však měla Klára Doležalová, která jej z lásky dostala od svého manžela. Značku však nikomu neprozradila a stejně jako Popelka zůstala neodhalena a zahalena do tajemství této noci.

Ulicí se táhla vůně doutníků podpořená chytlavou hudbou v podání živé kapely. O půlnoci pak v Bodeguitě burácel velkolepý ohňostroj. Našli se i ti, kteří rádi kouří dobré kubánské doutníky, jelikož je zde Cigar Club.  „Doutník umím seříznout, zapálit a dokonce jsem ho zkoušela i ubalit, ale vykouřit ho musí někdo jiný,“ řekla Míša Maurerová, i když jí prý doutníky na rozdíl od cigaret voní.

Kateřins Herčíková s neteří

Kvalitních kubánských drinků dle původních receptur bylo všude dostatek, ale Gabriela Franková stejně jako Nikol Buranská přiznaly, že si i přes osvěžující chuť míchaných koktejlů na opravdového Silvestra nedovedou představit nic lepšího, než „bublinky“ s jahodou. „Bujaré oslavy, do nichž zapadá i Silvestrovská noc, mám spojené s bublinkami, takže u mě vítězí dobře vychlazený sekt s jahodami,“ nechala se slyšet Nikol Buranská. Jednohlasně přikyvovala i Gabriela Franková: „Nejraději mám na Silvestra sekt s jahodami, ten k tomu patří.“

I když někteří Silvestra v horkém létě vítají, samozřejmě se najdou i tací, kteří si neumí tento den bez sněhu, hor a rodinné pohody představit. Jako třeba Veronika Arichteva: „Nejraději teď trávím tento den v roce na naší chalupě na horách, kde jsme s rodinou a dětmi. Vymýšlíme hezký program pro děti, a když jdou pak spát, tak sedíme u krbu, povídáme si a je to pro nás den jako každý jiný.“

První Bodeguita vznikla před více než 70lety v Havaně. Má dnes pobočky po celém světě a říká se, že právě zde se zrodilo Mojito, na které chodívali i Ernest Hemingway, který s oblibou říkával „My Mojito in La Bodeguita!”. Pražská verze této kubánské restaurace je mnohem větší a lepší, než původní verze na Kubě.

Foto: La Bodeguita Del Medio

www.labodeguitadelmedio.cz

Fotogalerie
2756 2757 2758 2759 2760 2761 2762

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih