Magazín Elita

OLYMPSKÁ RIVIÉRA – VÝSLUNÍ PRO BOHY I IVU KUBELKOVOU

OLYMPSKÁ RIVIÉRA – VÝSLUNÍ PRO BOHY I IVU KUBELKOVOU

Nákup na řeckém trhu je nezapomenutelný pro mnoho Čechů, ale celý den u moře kvůli němu neoželí. To kamarádky, které se potkávají při natáčení seriálu Cesty domů, kterými jsou Vendula Křížová, Iva Kubelková, Kamila Špráchalová a Pavla Vitázková si čas najdou a k tomu vždy přidají i atraktivní výlet.

A svorně již po čtyři roky udržují tradici, že obchůdky se prostě musí navštívit a je nutné zakoupit nějaký hadřík či šperk pro sebe nebo pro rodinu. Kamarádky si libovaly především na trhu s olivami, bylinkami a typickým olympským čajem.  Zážitky patří mezi cennosti, které si z dovolené odvážíme. Díky Ivě Kubelkové mají zážitek všichni přítomní pod Olympem, kde způsobila, jak mi Češi říkáme „haló“, když se ponořila pod vodopády do jezírka, které mělo pouhých 5°C a ještě ochotně pózovala fotografce Káje: „Tady v horách cítím obrovskou energii a úplně mě to rozvibruje. Měla jsem potřebu se vykoupat a napít v jezírku, kde se koupala Afrodita, Héra, Athéna, Artemis i Démétér. Asi je to opravdu živá voda a údajně omlazuje o 10 let,“ sdělila zregenerovaná Iva. Na tom se shodly všechny dívky, jelikož jim nožky najednou zlehka cupitaly.

Výšlap na vrchol hory Olymp přišel po ledovém koupání a návštěva Dionýsova chrámu se neobešla bez tradičního zapálení svíčky, prostě den nezapomenutelných zážitků a nabíjení energií na bájném místě boha Dia. „Nejsem spiritualista a tyhle věci úplně necítím, ale ta masa, energie přírody, to bylo opravdu něco. Úplně chápu, že si tenkrát lidé vymysleli báje. Obrovská hora, křišťálově čistá laguna…nádhera. Bylo to opravdu magické místo,“ nechala se slyšet Pavla Vitázková a byla ráda, že toto nádherné místo navštívila právě se svými božskými kamarádkami. Příjemně unavená a dojatá Vendulka Křížová se vyjádřila: „Byl to pro mě náročný den. Moc se mi líbilo jezírko s vodopádem a Dionýsův chrám nad mořem. To bylo moc hezké, byla tam krásná energie. Dle tradice jsem tam zapálila svíčku svojí rodině.“ 

A komu kamarádky děkují, krom božstva, za krásný den a s kým ho strávily? Přeci se Sotirou Koreckou Margaritopolu, majitelkou CK Iríny Tours, které dámy připomínají jednotlivé bohyně:  „Kamila Špráchalová je Démétér, když vidíte Ivu Kubelkovou, jak se koupe, ihned vidíte, že je Afrodita. Pavla Vitázková je moudrá, a proto ji vidím jako Athénu. A Vendulka? To je Héra. Je matka, drží rodinu, je rychlá a ví, co dělá. Holky jsou moje bohyně a bohyně prostě patří na Olympské pohoří,“ dodala s polovážným úsměvem.

 Foto: Karolína Hájková pro CK IRÍNY Tours

Fotogalerie
2763 2764 2765 2766

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih